marți, 28 mai 2013

Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

 

anunţă

Duminică, 2 iunie 2013,

La bisericuţa « Fecioara Săracilor » din Cărbunari

Pelerinajul de primăvară

Tema pelerinajului « Fecioara Maria – Model de credință! »

 

P R O G R A M U L

Sâmbătă, 1 iunie 2011

Seară de priveghere

La Sanctuarul de la Cărbunari:

Ora 19,00 – Vecernia
ora 20,00 – Conferința pe tema Anului Credinței
ora 21,00 – Recitarea Sfântului Rozar 
ora 22,00 - Adoraţia Euharistică, cu participarea diferitelor grupuri de pelerini.

Duminică, 2 iunie 2011

Ora 8,00 – Procesiune din faţa Catedralei „Sfânta Treime” spre Sanctuarul de la Cărbunari.

La Sanctuarul de la Cărbunari:

Ora 9,00 –  Utrenia;
Ora 10,00 – Sfânta Liturghie arhierească;
Ora 13,30 – Paraclisul Maicii Domnului.

La Catedrala „Sfânta Treime” :

Ora 18,00 – Adoraţia Sfântului Sacrament, în comuniune cu Biserica Universală.
În aceste două zile vor fi preoţi disponibili pentru Sf. Spovedanie.

Veniţi cu toţii !  Fecioara Săracilor vă aşteaptă !

 

Sursa 

Comunicat: Adoraţie Euharistică împreună cu Sfântul Părinte


P1070415Preasfințiile Voastre,
Cucernici părinți,
Iubiți credincioși,
Pe data de 2 iunie întreaga lume catolică se unește cu Sfântul Părinte Papa Francisc în Adoraţia Euharistică ce va avea loc în Bazilica Sfântul Petru din Roma.
Programul durează o oră și începe la orele 18.00, ora României. Comuniunea cu Sfântul Părinte este bucuria împărtășirii cu Biserica zidită pe temeliile apostolului Petru – Întâi stătător în ale dragostei și credinței. Este un moment de har și convertire, unde atenția noastră spirituală se concentrează pe credință și speranță, în ascultarea și fidelitatea față de voința lui Dumnezeu.
În cadrul unui oficiu potrivit cu această ocazie, vom exprima și ne vom uni în bucuria rugăciunii pentru Sfântul Părinte. Acolo unde există deja un program de seară, acesta se va completa cu rugăciuni potrivite unui asemenea moment de comuniune.
Aceast moment de adoraţie este o bună și sfântă ocazie de a consfinți comunitățile noastre la Inima lui Isus prin Inima Maicii Sfinte, după textul rugăciunii pe care am rostit-o alături de ceilalți episcopi, la Biserica Sfânta Maria din Baia Mare, pe data de 12 martie a.c. după pelerinajul de la Sighet.
In Domnul cel înviat, trimit tuturor binecuvântarea arhierească.
Lucian Cardinal Mureşan
Arhiepiscop Major

Sursa 

O temă, zece variante

clatorii 


Scris de


Titlu: Călătorii în timp
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 366
ISBN: 978-606-579-484-9
Cumpara cartea
Antologia de povestiri coordonată de Antuza Genescu oferă perspectiva a zece autori români asupra unei teme foarte ofertante: călătoriile în timp. De la povești de dragoste cu prelungiri la + 3000 de ani distanță, la modificarea evenimentelor istorice și până la texte hazlii, cartea vă oferă variațiuni surprinzătoare pe tema dată.
Nu sunt o cititoare de SF, cel mult pot „digera” un fantasy bine integrat într-o poveste captivantă, și totuși am citit cartea de față din scoarță-n scoarță. Am avut nevoie de o vreme pentru a mă obișnui cu prezența calculelor și formulelor matematice, dar până la urmă am trecut și peste asta și acum vă pot oferi părera mea nu foarte avizată, așa cum v-am avertizat.
O primă impresie: mi-a plăcut cartea ! În primul rând pentru că povestirile au aceeași temă și asta a scos în evidență fantezia scriitorilor, apoi pentru că mi-a deschis o perspectivă asupra operei unor autori români.
Povestea preferată a fost cea a lui Cristian-Mihai Teodorescu, Transparenți și supraconductori – dincolo de titlul foarte tehnic, am găsit un stil personal și direct care integrează cititorul și în care ne este spusă viața unui cercetător/scriitor/narator și a familiilor sale, intercalată cu o poveste de dragoste între două ființe nepotrivite, dar care reușesc să călătorească în timp. Planurile sunt încurcate și se pare că de munca personajului nostru depinde deznodământul idilei, dar vă las să descoperiți și să savurați detaliile alambicate.
Cu încântare am citit și povestea cu iz dramatic Paris, 1941 de Ștefana Cristina Czeller. Ce se întâmplă atunci când intervii în istorie ? Se pare că viitorul a dezvoltat o rețea de agenți a căror scop este acela de a avea grijă ca anumite evenimente să se petreacă. Dar oare poți controla totul ? Uneori factorul uman intervine și apar modificării majore. Am admirat scriitura matură și o analiză bună a psihicului personajului prins într-un trecut periculos, alături de naziști în Paris.
Dar nu toate textele acestui volum abordează teme atât de serioase; Sergiu Someșan în Ultimul reportaj ne avertizează că nu e bine să enervezi un cameraman alături de care faci reportaje vizitând momente importante din istorie, s-ar putea să-ți joace o festă.
În concluzie, dacă alegeți să-l citiți veți descoperi un volum cu texte foarte diverse pe o temă veche de când literatura SF. Și trebuie să vă mai amintesc o povetire despre cum un om a fost martor la întreaga evoluție a planetei și a speciei umane, prins fiind în trecut, una cu iz de Shelock Holmes și încă una în care este integrată o frumoasă descriere a Barcelonei. Și mai trebuie să mă opresc aici pentru că altfel vă povestesc tot volumul și vreau să mai rămână ceva și pentru voi să descoperiți.
  • Plusuri

    Diversitatea povestirilor incluse in volum
  • Minusuri

    Date tehnice
  • Recomandari

    Începătorilor și veteranilor în SF dar și celor care vor să descopere autorii români ai genului