luni, 28 octombrie 2013

Concurs: „Grădina fiarelor” de Jeffery Deaver


Librarie.net vă oferă trei exemplare dintr-un thriller provocator: Grădina fiarelor de Jeffery Deaver. Te poți număra printre câștigători dacă răspunzi corect în comentarii la întrebarea de mai jos.
Un gangster cu scrupule devenit ucigaş profesionist în slujba guvernului se zbate să îşi regăsească direcţia morală în mijlocul intrigilor şi trădărilor dezlănţuite din Berlinul anului 1936. Paul Schumann, un germano-american care în 1936 trăieşte la New York, este un ucigaş plătit, cunoscut la fel de mult pentru tacticile sale strălucite şi pentru faptul că îşi asumă numai misiuni „corecte". Însă Paul este prins, la un moment dat, iar ofiţerul care îl arestează îi propune o alegere drastică: fie închisoarea, fie îndeplinirea unor servicii sub acoperire pentru guvern.
Spune-ne titlul altei cărți scrisă de Jeffery Deaver.
Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Concursul va dura o săptămână. Mult succes !

Apasa AICI pentru a participa la concurs!

Care sunt cele mai fericite locuri din lume?

Departamentul ONU Sustainable Development Solutions Network (SDSN) a publicat recent un raport privind repartizarea gradului de mulţumire socială şi o listă cu cele mai fericite locuri din lume.

Foto:acrevolucion.files.wordpress.comRaportul World Happiness 2013, publicat în luna septembrie, a măsurat mulţumirea socială şi fericirea locuitorilor din mai bine de 150 de ţări. Criteriile după care s-a făcut clasamentul au fost produsul naţional brut real per capita, speranţa de sănătate, existenţa unor persoane apropiate, senzaţia libertăţii de alegere, absenţa corupţiei şi generozitatea. În urma studiului, s-a constatat că oamenii fericiţi câştigă mai mult în viaţă, sunt mai productivi şi sunt cetăţeni mai buni, notează BBC.

Potrivit raportului, ţările cu cel mai înalt nivel de fericire sunt următoarele: Danemarca, Norvegia, Elveţia, Olanda şi Suedia.

Printre cele mai fericite oraşe (din cele mai fericite ţări) se află oraşul Aarhus, la 150 de km de Copenhaga, Danemarca. Aarhus este situat în peninsula Iutlanda, este al doilea oraş, ca mărime, din Danemarca şi principalul său port. În fiecare an atrage mii de studenţi, care frecventează numeroasele colegii şi universităţi, transformând oraşul în cea mai tânără localitate din punct de vedere demografic.

Alt oraş inclus în clasamentul celor mai fericite locuri este Oslo, Norvegia. Oslo este foarte apropiat de natură, datorită poziţiei sale geografice, bogat în cultură şi unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume.

Profesorul Jeffery Sachs, director al Earth Institute la Columbia University, susţine că din ce în ce mai mult, populaţia lumii cere măsuri care să protejeze şi să lupte pentru bună-starea ei. Din ce în ce mai mulţi lideri politici îşi dau seama de importanţa nivelului de mulţumire a oamenilor, atât pentru naţiune cât şi pentru lumea întreagă.

Raportul a mai relevat faptul că în ultimii cinci ani s-au observat schimbări semnificative în ceea ce priveşte nivelul de fericire, în unele ţări crescând, iar în altele, scăzând. Câteva ţări din sudul Africii şi America de Sud au experimentat o creştere a nivelului de mulţumire şi fericire, în timp ce în ţările industriliazate, s-a observat o descreştere. În concret, nivelul de fericire a crescut în 60 de ţări şi a scăzut în 41 de ţări.

Gratuit ebook : revista Argos numarul 1

In 11 martie 2013 va anuntam de aparitia primului numar al revistei Argos, astazi a venit momentul sa va ofer posibilitatea de a-l descarca gratuit in format ebook.
PS. Mie imi place.

Top 100 cei mai valorosi pictori romani cu Capital – 28 octombrie 2013

Luni, 28 octombrie 2013, revista Capital ne ofera catalogul “Top 100 cei mai valorosi pictori romani” :
  • top pictorite si sculptorite
  • top artisti contemporani
  • top artisti basarabeni
  • top 100 cei mai valorosi pictori romani tranzactionati in tara si in strainatate.
Nu se cunoaste pretul.