sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Cărți ieftine!

http://www.dol.ro/

Obiceiuri inedite pentru prevenirea cancerului

În lupta împotriva dezvoltării cancerului, adoptarea unui stil de viață sănătos are o influență pozitivă majoră asupra organismului nostru. Însă pentru a ne proteja de această boală cruntă și dureroasă, avem multe alte „arme" de apărare, la care poate nici nu te gândeai.

FOTO: health.com Pentru a preveni dezvoltarea cancerului, experții de la Mayo Clinic recomandă urmarea unei diete sănătoase, bogate în fructe, legume și cereale integrale, consumarea alcoolului cu moderație, adoptarea unui regim de viață activ și păstrarea unei greutăți corporale normale. Totodată, ei promovează în acest sens vaccinarea împotriva Hepatitei B și HPV, protejarea de razele nocive ale soarelui, controalele medicale periodice și evitarea tutunului și a comportamentelor riscante, precum sexul neprotejat sau utilizarea acelor de seringă nesterile. Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis susțin că peste 50% din cazurile de cancer pot fi prevenite. Cercetările efectuate în acest sens au descoperit câteva metode inedite care, împreună cu adoptarea unui stil de viață sănătos, ne pot feri de necruțătoarea maladie.

Mare grijă la tigăile cu un strat antiaderent de Teflon sau Scotchgard.

Cele două denumiri se referă de fapt la o substanță, denumită acid perfluorooctanoic (PFOA), care împiedică mâncarea să se lipsească de suprafața vasului, scrie US News. Această substanță este periculoasă pentru sănătate, cauzând probleme la nivelul sistemului nervos, sistemului imunitar și poate provoca tumori. Sfatul oferit de dr. Sarah Janssen, cercetător la Cosiliul de Protejare a Resurselor Umane , este acela de a arunca aceste tigăi, odată ce stratul de la suprafață a fost zgâriat, pentru a evita înfiltrarea substanței toxice în alimentele preparate. Totodată, PFOA este utilizat și pentru protejarea hainelor sau suprafețelor mobilei și covoarelor de pete sau apă.

Evită curățătoriile chimice.

Acestea folosesc un solvent denumit percloretilenă suspectat atât de Agenția pentru Protecția Mediului cât și Organizația Mondială a Sănătății că ar putea provoca tumori. În cazul în care nu poți evita utilizarea curățătoriilor chimice, o variantă este aceea de a scoate hainele din folia de plastic și a le pune la aerisit, sfătuiește dr. Janssen. Totodată, există varianta curățătoriilor ecologice care folosesc un proces de curățare umedă (wetcleaning).

Spală bine fructele și legumele sau cumpără alimente bio-organice, fără hormoni de creștere sau pesticide.

„Chiar și după spălarea alimentelor, precum fructele de pădure sau ardeii, s-ar putea să nu fi curățat în totalitate pesticidele", punctează dr. Janssen. Unele dintre aceste substanțe pot fi toxice și conduc la dezvoltarea cancerului. Potrivit celui mai recent raport pentru controlul pesticidelor, realizat de Autoritatea Sanitară Veretinară pentru Siguranța Animalelor, citricele turcești (grapefruit, lămâi, mandarine, portocale), roșiile turcești și merele românești au fost alimentele unde cercetătorii au descoperit cel puțin două tipuri de pesticide în compoziție. Totodată, produsele din carne provenind de la animale tratate cu antibiotice și hormoni de creștere pot naște probleme grave de sănătate, inclusiv cancer, notează Prevention.

Nu neglija semnalele dureroase.

Chiar dacă nu orice durere indică apariția unei boli grave, uneori ar putea fi un simptom ce nu trebuie neglijat. De exemplu, dacă simți des dureri în zona pelviană, însoțite de senzație de balonare și de urinări frecvente, este important să consulți un medic specialist, deoarece aceste semnale ar putea sugera prezența cancerului ovarian, scrie Prevention.

Hidratează-te, dar ai grijă ce apă bei.

Consumul de apă este benefic în reducerea riscului de cancer la vezica biliară, însă există pericolul ca apa pe care o bei să conțină numeroase substanțe toxice. Deși te ferești de apa de la robinet, nici cea îmbuteliată nu este cea mai bună soluție, întrucât plasticul din care sunt fabricate recipientele poate crește concentrația de substanțe nocive în lichid, precum stibiul care, în cantități mari, poate fi letal. De asemene, apa îmbuteliată s-ar putea să nu fie la fel de pură precum în promisiunile din mesajele publicitare. De aceea, este important să citești cu atenție eticheta produsului, pentru a vedea ce cantitatea de minerale conține (este recomandat ca valoarea reziduului uscat să nu depășească 500 mg/litru). O variantă prin care poți înlocui apa îmbuteliată este achiziționarea unui dispozitiv special de filtrare a apei.

O viață fără griji!

Timpul este tot ceea ce contează! Trăim pe pământ și asta doar pentru o anumită perioadă. Suntem conștienți de acest fapt de la o anumită vârstă și nu mai putem trăi „aiurea”, așa că fiecare secundă contează, așa că meditează la carpe diem.
Printre multele griji ale zilei, trebuie să o punem pe listă și pe aceea a rufelor murdare. Trebuie selectate, trebuie puse în cuva mașinii și apoi lungul proces de programare al mașinii. Așa pierdem timp și concentrare pe lucrurile cu adevărat importante. În acest sens avem totuși o rezolvare, ajutor care vine de la Indesit (facebook). Ei ne recomandă noua lor mașină de spălat care poate fi pornită și pusă în funcțiune în numai 2 secunde!!! Da! Setezi în două secunde, apeși un buton și mașina pornește spălarea zilnică a rufelor din bumbac şi sintetice.
Mașina se poate găsi în vânzare pe site-ul celor de la EMAG.ro și nu costă decât 1.24999 Lei, un preț bun dacă e să vedem specificațiile mașinii și mai ales dacă vrem să ne ușurăm viața!

http://profitshare.ro/l/419965

Ca să ne convingem, iată ce spune Rodica Stere, director de marketing la Indesit Company România: „Pentru consumatorul român, fiecare zi este o nouă provocare. Programul său din ce în ce mai aglomerat presupune adevărate abilități de time management pentru a duce toate activitățile la bun sfârșit. Răspunzând nevoilor unui stil de viață alert, Indesit a creat mașina de spălat Innex, care economisește timpul prin apăsarea unui singur buton de pornire. Spălatul rufelor devine astfel o operațiune ce poate fi delegată primei mașini de spălat ce poate fi folosită cu ușurință de oricine, printr-o singură mișcare”.
Care este time management meu?
În primul rând îmi trebuie ordine pentru a putea realiza tot ceea ce doresc în timp real, o oerdine în obiceiuri, în gândire și mai ales a obicetelor, să știu de unde să le iau chiar și cu ochii închiși.
O agendă ca totul să fie programat. Mai nou mă folosesc de o tabletă care îmi ușurează mult activitatea.
Mă ajută să aud în fundal puțină muzică clasică. :)
Pe tine ce te ajută în time management-ul personal?

Intră chiar acum pe site-ul www.indesit.ro și pe pagina lor de Facebook www.facebook.com/IndesitRomania
 
www.indesit.ro

2, 1, 0... pa probleme de timp!
2 - secunde să programezi
1 - o singură apăsare
0 - zero probleme!
A good day, a good live!

Stația Spațială Internațională a împlinit 15 ani (foto, video)

În urmă cu 15 ani lansatorul rusesc Proton-K decola de la cosmodromul Baikonur, pentru a plasa pe orbita terestră modulul Zarya, prima componentă a Stației Spațiale Internaționale.
Zarya_fullwidth

Modulul Zaria (Credit: NASA)
După trei săptămâni, primul modul american, Unity, s-a cuplat la Zarya. În anul 2000, acestora li s-a adăugat un nou modul rusesc: Zvezda. În același an, pe 2 noiembrie, la bordul acestui embrion al ISS a sosit primul echipaj, alcătuit din doi ruși (Sergei K. Krikalev și Iuri Gidzenko) și un american, William Shepherd. Din acest moment putem spune că ISS a devenit avanpostul cosmic al civilizației umane.
View_of_the_bottom_of_Zvezda

Așa arăta ISS, atunci când la bordul ei sosise primul echipaj. (Credit NASA)
A urmat apoi un șir de misiuni spațiale care au dus la construirea unei uriașe structuri cosmice care are 109 m lungime, 73 m lățime și 30 m înălțime. Energia necesară funcționării ISS este asigurată de panouri solare, cu o suprafață totală de 2.500 metri pătrați care furnizează 84 kW. ISS are o masă de 419,455 t. Costul total al ISS este estimat la circa 115 miliarde de dolari.
1280px-STS-134_International_Space_Station_after_undocking

Așa arată astăzi ISS. (Credit: NASA)
În videoclipul care urmează puteți urmări, pas cu pas, șirul complicat de etape care a dus la construcția ISS.





În continuare cu Nemira!


http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=banner&aff_code=f3e0c7c9d&campaign_unique=9617003d6&unique=45fa35846
NEWSLETTER NEMIRA :: 22 NOIEMBRIE 2013
http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=banner&aff_code=f3e0c7c9d&campaign_unique=9617003d6&unique=45fa35846
Promotia Black Friday la Editura Nemira iti aduce cele mai bune carti la cele mai avantajoase reduceri. Intra in libraria virtuala Nemira si profita de reducerile de pana la 89% la titluri de renume.

Ai un weekend intreg de reduceri cat sa iti cumperi cate o carte pentru fiecare zi a anului.

Spor la cumparaturi!
cumpara acum
Promotia se desfasoara pana la data de 25 noiembrie si nu se cumuleaza cu alte promotii. Comenzile se onoreaza in limita stocurilor disponibile.
Weekendul acesta te bucuri din plin de ofertele Nemira cu transport gratuit pentru toate comenzile de peste 150 de lei.
cumpara acum
Promotia se desfasoara pana la data de 25 noiembrie si nu se cumuleaza cu alte promotii. Comenzile se onoreaza in limita stocurilor disponibile.
Daca iti place sa citesti carti in format digital, Editura Nemira ti-a pregatit o oferta avantajoasa. Cumperi doua ebook-uri si platesti doar unul.

Intra in magazinul Nemira de ebook-uri si alege-ti urmatoarele lecturi!
descopera ebookurile nemira
Promotia se desfasoara pana la data de 25 noiembrie si nu se cumuleaza cu alte promotii. Comenzile se onoreaza in limita stocurilor disponibile.

Nemira - Placerea lecturii
Suspans.ro


Acest email este trimis de catre site-ul nemira.ro si se supune politicii Conectoo anti-spam. Te rugam sa raportezi emailurile nesolicitate.
Click aici daca doresti sa te dezabonezi.

Trimis de catre SC Nemira Publishing House SRL , avand adresa de corespondenta str. Iani Buzoiani nr. 14, sector 1.

Beneficiile renunțării la fumat apar mai repede decât se credea

Cercetătorii americani au descoperit că renunțarea la țigări poate reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă până la nivelul unui nefumător mai repede cu șapte ani față de perioada preconizată pănă în prezent, scrie Reuters.

FOTO: thehealthandwellnesszone.com Experții de la Universitatea din Alabama au analizat datele unui studiu desfășurat pe o perioadă de 13 ani. Cercetarea a cuprins 853 de persoane care au renunțat la fumat cu 15 ani înaintea începerii experimentului și 2.557 de persoane care nu și-au aprins niciodată o țigară. Toți voluntarii aveau peste 65 de ani. Dintre foștii fumători, peste 300 au fumat circa 3,2 pachete de țigări pe zi, timp de 10 ani.

Renunțarea la fumat a ajutat o jumătate dintre foștii fumători să își reducă riscul de deces pe fondul bolilor cardiovasculare la nivelul riscului prezentat de un nefumător, în numai opt ani, susține unul dintre autorii studiului, dr. Ali Ahmed. Perioada preconizată pentru reducerea pericolului la acest nivel era până în prezent de 15 ani. Rezultatele obținute sugerează totodată că renunțarea la fumat poate fi benefică și în cazul persoanelor în vârstă.

Cu toate acestea, experții avertizează că persoanele care au fumat în jur de trei pachete zilnic, timp de 10 ani, sunt expuse unui risc major de deces din cauza afecțiunilor pulmonare cronice obstructive sau a cancerului, chiar și după 15 ani fără tutun.