marți, 10 decembrie 2013

Cumpără și câștigi!

Cred că fiecare dintre noi se bucură când merge la cumpărături și își poate achiziționa ceva nou, ceva intresant de care se poate folosi. Cu atât mai mult când acel produs nu trebuie să fie cumpărat neapărat cu „banii jos” ci cu un simplu card ca la sfârșit să mai primești și 3% din valoarea lui înapoi. Iată ce își propun cei de la Piraeus Bank Romania cu ajutorul cardurilor de credit Piraeus Visa Exclusive Gold și Piraeus Visa Exact în așa fel încât toți utilizatorii lor vor primi 3% înapoi din valoarea cumpărăturilor făcute până la data de 31 ianuarie (2014), indiferent de locul de unde se fac cumpărăturile (în țară sau în străinătate). 
 Citește mai departe și te vei lămuri!
 
Cardurile Piraeus Bank iti aduc acum mai multa bucurie la cumparaturi!
 
Primesti inapoi 3%, max. 300 RON pe luna, din valoarea cumparaturilor tale efectuate oriunde in lume daca le achiti cu unul din cardurile de credit Visa Exclusive Gold sau Piraeus Visa Exact in perioada promotiei.
 
 
Avantajele cardurilor de credit Visa Exclusive Gold si Piraeus Visa Exact:
 
  •   zero comision de retragere la orice bancomat din tara sau sau din strainatate!
  •   zero  comision pentru cumparaturile efectuate la milioane de comercianti in intreaga lume!
  •  zero  dobanda pentru cumparaturile la comercianti achitate integral in cadrul perioadei de gratie de pana la 60 zile!
  • zero dobanda pentru cumparaturi in rate la comerciantii parteneri ai bancii!
  • zero taxa de emitere a cardului!
  • 80% REDUCERE la abonamentele Medicover!
  • siguranta sporita a tranzactiilor datorita tehnologiei cip si a serviciului de alerte prin SMS si email!
  • flexibilitate atunci cand rambursezi pentru ca minimul de plata este numai 3% din creditul utilizat!
  • poti sa-ti alegi PIN-ul direct la bancomatul Piraeus Bank!
  • beneficiezi de asigurare in caz de evenimente neplacute (pierdere involuntara a locului de munca, invaliditate totatla temporara pentru persoanele fizice autorizate, deces din imbolnavire sau accident)
 
Caracteristici:
 
  • Valabilitate international
  • Card embosat cu cip
  • Moneda: RON
  • Valabilitate card: 2 ani
  • Valoare limita credit: pana la 4 venituri nete lunare
 
Exemplu pentru Piraeus Visa Exact:
 
  •  Rata dobanzii anuale =  Indicele de refrinta ROBOR la 3 luni publicat de BNR pentru ultima zi bancara a trimestrului calendaristic anterior + Marja fixa a Bancii (12% pentru tranzactii de tip cumparaturi, 16% pentru tranzactii de tip retragere numerar)
  • Comision anual de administrare: 40 RON (zero in primul an)
  •  Valoarea totala a creditului: 5637 RON
  •  Durata acordarii: 24 luni cu reinnoire automata, daca ssunt indeplinite conditiile
  • Dobanda anuala eefectiva (DAE) este de 24,50% in situatia in care linia de credit a fost utilizata integral si imediat in proportie de 50% la cumparaturi si 50% numerar pe o perioada de 24 de luni, iar rambursarea se efectueaza in 24 de rate egale.
 
 
Valoarea indicelui ROBOR la 3 luni este cea afisata de BNR la 30 septembrie 2013, respectiv 3,29%.
 
Perioada promotiei
 
20 noiembrie - 31 ianuarie 2014
 
Pentru cei interesați, pot găsi mai multe informații pe cardulcupromotii.ro.
Și dacă asta nu îți este îndeajuns, poți încerca să câștigi și un premiu (apasă pe imagine).
 
http://cardulcupromotii.ro/?utm_expid=79379321-0.tHclwxhTTuuIloFrweMgqg.0
Mult succes și spor la cumpărături!

Nu suntem mai inteligenți decât animalele! Suntem doar diferiți

Oamenii și-au spus de milenii bune că sunt mai inteligenți decât restul viețuitoarelor, fapt susținut chiar de către unul dintre cei mai mari gântori ai Antichității, Aristotel, și asta în ciuda dovezilor care arătau contrariul. Iar adevărul este că nu suntem mai inteligenți decât celelalte animale de pe Terra, cel puțin în concepția Dr. Arthur Saniotis de la Universitatea din Adelaide, Australia.
„De mii de ani, tot felul de eminențe ale unei epoci sau alta – de la lideri religioși la mari gânditori – au repetat obsesiv ideea că oamenii sunt excepționali prin inteligența lor, diferențiindu-se prin această calitate de orice altă viețuitoare. Știința ne spune însă că există animale cu facultăți cognitive superioare oamenilor, iar asta contrazice total ideile despre inteligența noastră”, afirmă cercetătorul australian.
Conform Dr. Arthur Saniotis, credința noastră în propria superioritate a apărut acum circa 10.000 de ani, odată cu Revoluția Agricolă, atunci când oamenii au devenit sedentari și au creat primele religii organizate, religii care au poziționat ființa umană în vârful creației.
„Faptul că animalele nu ne pot înțelege, așa cum nici nu le înțelegem pe ele, nu ne face mai inteligenți decât ele. Spre exemplu, atunci când un străin ni se adresează în propria noastră limbă stâlcind-o, avem impresia că respectivul nu este foarte inteligent. În realitate, lucrurile stau exact pe dos, chiar și numai prin faptul că el poate comunica în limba noastră iar noi nu o putem face în a lui. Animalele posedă o altfel de inteligență, una care a fost subestimată din pricina fixației noastre cu limbajul complex și tehnologia. Spre exemplu, gibonii pot emite o gamă largă de sunete – peste 20, fiecare cu înțeles diferit – pentru a comunica. Faptul că ei nu își ridică locuințe este irelevant pentru ei”, susține prof. Maciej Henneberg, antropolog în cadrul aceleiași Universități de Științe Medicale din Adelaide.
„Multe patrupede lasă în mediul lor semnale olfactive extrem de complexe. Oamenii, cu capacitatea lor limitată de a simți mirosurile, sunt incapabili să perceapă această formă de comunicare, o formă poate cel puțin la fel de eficientă ca vederea. Chiar și animalele domestice ne pot da exemple concludente cu privire la inteligența animală. Pot să ne spună ceea ce își doresc și să ne facă pe noi, oamenii, să facem lucrurile pe care ele, animalele, le vor în acel moment. Lumea animală este, cert, mult mai complexă decât ne-am imaginat noi”, adaugă omul de știință australian.