marți, 31 decembrie 2013

TOP 10 motive ca să bei apă caldă cu lămâie

Pentru că lămâia are un conținut ridicat de vitamina C, recunoscut ca un bun antioxidant, apa caldă cu lămâie stimulează sistemul imunitar, contribuind la funcționarea acestuia în parametri normali.
2. Antioxidantul din vitamina C contribuie la menținerea sănătății sistemului osos prin participarea la sinteza cartilajelor și a oaselor.
3. Consumarea unui pahar cu apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață ajută și la reducerea stresului, vitamina C având proprietăți antiinflamatoare.
4. Obiceiul păstrat în fiecare dimineață ajută la prevenirea răcelii și a gripei.
5. Stimulează funcțiile creierului și influențează în bine activitatea nervoasă pentru că lămâile conțin și potasiu.
6. Tot prin sursa de potasiu pe care o conține, lămâia contribuie și la menținerea în cote normale a tensiunii arterile.
7. Apa caldă cu lămâie este benefică persoanelor cu astm sau alergii, contribuind la alinarea problemelor respiratorii.
8. Un pahar cu apă caldă cu lămâie, dimineața pe stomacul gol, purifică colonul, înlesnind totodată absorbția nutrienților.
9. Apa caldă cu lămâie are rol de detoxifiere și de curățare a ficatului, stimulând enzimele naturale ale ficatului și eliminarea toxinelor.
10. Un alt beneficiu este și acela că stimulează tractul gastrointestinal și ajută la eliminarea toxinelor din tractul intestinal.

„This Time” – melodie „dedicată soției mele, pentru curajul de a renunţa la avort”



Este vorba despre cântecul pe care, în semn de recunoștință, cântăreţul şi compozitorul american, John Elefante, l-a dedicat soţiei sale, pentru decizia pe care aceasta a luat-o, de a nu avorta. O melodie care a cunoscut un succes excepțional. „This Time” este numele cântecului și spune povestea fiicei muzicianului și a soției sale. Este povestea unei vieți salvate, care astăzi salvează mai departe multe alte vieți. „Reacţiile pe care le-a declanşat această piesă sunt incredibile.

Clipul a fost postat pe Youtube în septembrie anul trecut şi a fost accesat de atunci de aproape 400 000 de ori. „This Time” relatează povestea unei tinere de 19 ani care a rămas însărcinată şi nu doreşte copilul. Legea existentă îi permite să se îndrepte spre clinica de avorturi şi astfel „totul va fi ca mai înainte”. În timp ce se află în clinică şi îşi aşteaptă rândul, are o viziune cu o fetiţă de trei ani care-şi serbează ziua de naştere, suflând în lumânările aprinse de pe tort. Tânăra realizează atunci brusc gravitatea situaţiei, că este pe cale să săvârşească o crimă.
 
 
Povestea unei tinere curajoase de 19 ani, care nu acceptă să-şi avorteze copilul

Cântecul povesteşte disperarea fetei şi cum aceasta îşi doreşte să discute cu cineva. Asistentul îi spune însă: „Trebuie să începem procedura”. Tânăra doreşte să telefoneze acasă, dar personalul clinicii face eforturi să o liniştească: „Nu te îngrijora. După aceea îţi va fi mai bine. Eşti încă tânără. Este doar o operaţie de rutină.” Tânără, în disperarea ei, îl cheamă pe Dumnezeu şi-L roagă să-i dea putere. Astfel, reuşeşte să-şi contacteze telefonic mama şi să evadeze din această clinică a morţii.

Autorul acestui cântec este John Elefante, care semnează atât textul cât şi melodia. El relatează prin intermediul cântecului povestea adevărată despre curajul de care a dat dovadă soţia sa, care, fiind însărcinată şi nedorindu-şi iniţial copilul, a renunţat totuşi la avort, iar astăzi ea şi soţul ei sunt căsătoriţi şi fericiţi, neputându-şi imagina o viaţă fără fiica lor. „Nu putem fi îndeajuns de recunoscători că am fost feriţi de un lucru atât de îngrozitor, de a avea pe conştiinţă moartea propriului nostru copil”, mărturiseşte Elefante şi drept mulţumire, muzicianul a compus acest cântec.

El declară că a primit peste 300 de mesaje pe Facebook şi peste 600 de mesaje semnate de femei care au trecut prin situaţii asemănătoare şi care şi-au expus povestea lor şi a copiilor lor. Erau femei care se aflau pe marginea „prăpastiei” şi doreau să-şi arunce proprii copii în ea, fiind ispitiţi de mirajul unei rezolvări „comode” a situaţiei prin intermediul avortului. Acestea, în urma vizionarii clipului, s-au hotărât să nu apeleze la uciderea propriilor copii.

Sute de mesaje din partea femeilor care, prin intermediul video-ului, au hotărât să păstreze copilul

O femeie povesteşte, de exemplu, că tocmai o însoţise pe o deţinută la o ecografie, când, în urma verificării poştei electronice, a primit de la o prietenă un link spre clipul acesta. După ecografie, deţinuta i-a mărturisit că se gândeşte să avorteze copilul. „Atunci i-am arătat clipul. După ce l-am privit împreună, tânăra fată mi-a spus că ar dori să păstreze copilul şi că ar trebui să-l aduc şi în închisoare pentru a fi vizionat şi de colegele ei.”

„Altcineva povestea că i-a arătat clipul verişoarei ei de 15 ani, care era însărcinată şi dorea să soluţioneze problemă prin avort pentru ca “totul să fie ca mai înainte”. „Când am privit împreună clipul, verişoara mea a început să plângă şi s-a decis să nu avorteze.”

Elefante relatează că el însuşi a fost realmente surprins de ecoul enorm pe care l-a înregistrat cântecul său, de nenumăratele aprecieri pe Internet şi în special de mesajele primite. O poveste de succes, povestea unei femei curajoase, care nu a acceptat să avorteze. A cărei inima de mamă a fost mai mare şi mai puternică decât ispita avortului. Deşi posibilitatea de a avorta i-a fost prezentată într-o manieră atractivă, femeia a realizat că nu reprezintă altceva decât uciderea unui om şi anume a propriului său copil. Salvarea fiicei ei mobilizează şi alte femei şi le îndeamnă să se împotrivească avortului şi să-şi asume rolul de mame.

„Este povestea fiicei mele, care avea dreptul să trăiască şi care astăzi salvează viaţa altora”

Elefante a fost între timp invitatul unei emisiuni de televiziune la canalul Fox News, unde a discutat despre acest clip şi despre reacţiile pe care el le-a produs. Astfel, de pildă, a primit un telefon de la o tânără de 20 de ani, a cărei familie o constrângea să-şi avorteze copilul. Autorul cântecului a reuşit, cu ajutorul prietenilor, să-i găsească o familie care să o găzduiască pentru a-şi duce sarcina până la capăt, în linişte şi siguranţă. „Ceea ce s-a întâmplat atunci este şi pentru mine de necrezut”, ne mărturiseşte astăzi John Elefante. Şi datorită reacţiilor pe care acest cântec le-a declanşat şi care denotă faptul că poate salva vieţi, autorul ne îndeamnă pe toţi:

„Distribuiţi clipul mai departe tuturor celor pe care îi cunoaşteţi”.

John Elefante, născut în anul 1958, este un cântăreţ şi compozitor american. A făcut parte din formaţiile „Kansas” şi „Mastedon”, dar a înregistrat şi albume solo. Elefante şi-a lansat cântecul „This Time” în mod gratuit pe internet.



Sursa:stiripentruviata.ro