miercuri, 29 ianuarie 2014

Alo, viitorul?

Cred că nu mai este tânăr ca să nu-l cunoască pe RoboCop și să nu-și fi dorit ca la un moment dat să fie în „pielea” de metal a eroului. Este de la sine înțeles că dacă viitorul se arată precum în noul remake al clasicului RoboCop din anul 1987, atunci putem să spunem că avem șansa să vedem puțin și din secolul următor. Ar fi interesant să ajungem acolo, dacă nu fizic, măcar prin intermediul imaginației.
Lumea se pare că este mereu un teren în care buriana criminalității prinde rădăcină, iar uneori este atât de bine înfiptă în pământul omenirii încât este nevoie de un braț robotic pentru a o zmulge. Aici intervine RoboCop, un umanoid jumătate om, jumătate robot, care încearcă să salveze mereu situația.
Noul film, folosindu-se bineînțeles de cele mai noi moduri de filmare și mai ales ultimele proceduri de efecte speciale, ne duce cu mintea la o societatea care are mare nevoie de un „om” ca RoboCop pentru a echilibra situațiile. Scenele din film sunt pline de suspans, adrenalină și mai vedeți voi ce...
Justiția are acum un nou chip și nume: RoboCop


În România, noul film RoboCop este adus de cei de la CineForum, şi poate fi urmărit în cinematografe începând cu 7 februarie. În regia lui José Padilha, filmul îi are în distribuţie pe Joel Kinnaman, Gary Oldman şi Samuel L. Jackson. Trailerul filmului, în format HD şi subtitrat în limba română, îl puteţi găsi aici, iar site-ul oficial al lui RoboCop este chiar aici! Cf.  Malaezu.ro.