vineri, 17 ianuarie 2014

Modelul fraţilor Ratzinger, o floare tot mai rară



Pe 15 ianuarie, Georg Ratzinger, fratele Papei Emerit Benedict al XVI-lea a împlinit 90 de ani. Poate că pentru unii nu este de maxim interes ştirea că cei doi fraţi, Georg şi Joseph, au concelebrat o Sfântă Liturghie solemnă, de mulţumire, cu cântări şi muzică, că succesiv au luat micul dejun împreună şi au cântat „La mulţi ani”, potrivit tradiţiei bavareze.

În context internaţional destul de zbuciumat, poate părea uşor contrastantă ştirea că cei doi fraţi au fost prezenţi în aceiaşi zi la un concert care a avut loc în „Sala Assunta”, a Palatului Leon al XIII-lea, ce găzduieşte una din sediile postului Radio Vatican, concert la care au fost invitaţi oaspeţi – laici şi persoane consacrate, printre care mons. Gerhard Müller, viitor cardinal, prefect al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei şi episcop emerit de Regensburg, oraş în care mons. Georg Ratzinger a condus pentru mulţi ani corul catedralei.

Considerăm, dimpotrivă, că ştirea merită un prim plan nu doar în mass-media catolice dar şi în cele laice, căci fraţii Ratzinger reprezintă icoana unei fraternităţi care, atunci când este caracterizată de iubire autentică şi de respect reciproc, devine o mare binecuvântare pentru familii.

Şi azi, cei doi fraţi – Georg, în vârstă de 90 de ani şi Joseph, de 87 de ani – îşi petrec vacanţele şi sărbătorile împreună şi-şi telefonează aproape în fiecare zi. Sigur, nu întotdeauna se pot avea astfel de relaţii fraterne. De aceea, ştirea noastră se doreşte de inspiraţie pentru toţi fraţii şi surorile, într-o vreme în care modelul fraţilor Ratzinger începe să devină tot mai mult o floare rară.


Sursa:ro.radiovaticana.va