vineri, 14 martie 2014

Modele pentru noi modele!

România după 25 de ani...
Să vorbești despre un sfert de secol, să vorbești de ceva ce parcă a fost doar în vis, 25 de ani de la căderea comunismului în România.
Ce s-a schimbat?
Multe, dar nu neapărat în bine.
Ceea ce ne lipsește astăzi pentru viitor sunt MODELELE. Avem nevoie de oameni care să ne arate că deși este greu, încă mai există o speranță, încă se mai poate face ceva. Avem nevoie de oameni de sacrificiu așa cum au fost în toate secolele și fără de care acest neam ar fi apus. Faptul că multe dintre modelele promovate sunt antivalori și sunt doar niste persoane îmbogățite peste noapte prin te miri ce metode, care își fac reclamă prin „intelectul” lor, care de foarte multe ori fac câte ceva ieșit din comun doar pentru a apărea pe micile ecrane dar care nu peste mult timp vor fi văzute prin judecători însoțiți de avocați, care cer dreptate și spun că au încredere în justiția Română, care apoi ajung la închisoare și spun că pe nedrept și... acestea ne sunt modelele.
Tineri ce văd alți tineri cum își permit să meargă la litoral pentru a „sparge” într-o singură noapte o 1000 de euro cu șampanie de sute de euro și care se distrează cu mașini tunate etc. Își doresc și ei și nu știu cum să facă, cum aceia au reușit. Și merg nenorociți prin străinătate, muncesc pe brânci pentru ca apoi să vină acasă și să strice toată agoniseala în câteva nopți pentru a arăta cât de bine o duc ei. Să nu mai vorbim de cei mulți care vin cu mașini luxoase și după o noapte de chef pleacă direct spre cer...
Tinere care văd fete ce apar la braț cu oameni importanți, care au tot ce își doresc pentru că se oferă. Care merg numai în baruri de fițe și au o viață mondenă după care umblă Paparazzi... Își doresc și ele să aibă fuste frumoase, accesorii strălucitoare, bani pentru a merge în strânga-dreapta etc. Dar nu își dau seama că acele tinere sunt triste în lăuntrul lor și poate că ar vrea să aibă o viață liniștită pe care acum nu o mai pot avea.
Modelele noastre sunt moarte din fașă, se caută altceva, se caută lucruri ce nu ar trebui să le vrem, la care nu ar trebui să ne gândim. Lumea o ia înspre o direcție greșită și nu știu ce o va putea schimba dacă nu vom avea grijă să devenim noi înșine modele pentru noi modele.
Trebuie să luptăm, trebuie să facem ceva, trebuie să ne salvăm națiunea!

„Au trecut 25 de ani (da, 25!) de când românii, prin luptă, au reușit să doboare regimul comunist, deoarece au vrut drepturi, democrație, dreptate.
Ce avem, după acești 25 de ani? Ne place?
Oamenii aceia au început lupta, iar noi trebuie să o continuăm.
Astfel, festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului, One World Romania, aflat la a VII-a ediție, propune bucureștenilor ca între 17 și 23 martie să se încarce pentru luptă pașnică, prin vizionarea a 50 de filme bune. Acestea vorbesc despre drepturile noastre, dragoste, cercetează statul strâmb, născut din mariajul corupției cu nedreptatea, studiază suferințele morale ale presei, deschid minți și spluberă prejudecăți.
E o luptă continuă…
Cine luptă, pentru drepturile noastre?”


Vedeți și voi programul ce îl propun cei de la One World Romania aici: http://oneworld.ro/2014/l/ro/ și/sau https://www.facebook.com/one.world.romania