luni, 24 martie 2014

O femeie sănătoasă este o femeie fericită!

Din păcate, boala nu ocolește pe nimeni, dar cel mai bun doctor este prevenirea. Multe persoane cred că dacă amână (mai ales din confort și lipsă de bani) va trece de la sine, dar nu este așa. Tot mai multe persoane sunt descoperite prea târziu cu boli avansate mai ales în ceea ce ține cancerul. De aceea, pentru a preveni o situație neplăcută, se recomandă controlul medical la perioade de dimp care au ca țintă diagnosticarea precoce a cancerului de col uterin și de sân, mai ales în cazul femeilor. Este mai bine să previi decât să tratezi, asta o știm toți dar puțini o și aplicăm.
Această lună este dedicată femeii și atunci ar trebui să fie dedicată și trupului și sufletului ei.
Din păcate, în fiecare an, la noi în țară sunt descoperite alte 3.000 de cazuri noi de cancer de col uterin (de 16 ori mai mult decât media europeană), 6 femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin (de 4 ori mai mult decât în Europa), iar alte 6 sunt diagnosticate zilnic cu cancer de sân. Nimic nu poate fi mai cumplit decât să aflii că mama, sora, fiica sau soția sunt diagnosticate cu astfel de boli teribile, mortalitatea la cancerul de col uterin fiind foarte mare în cazul în care boala nu se descoperă în faze sale incipiente. Iar cea mai simplă metodă pentru un astfel de diagnostic este Testul Babeș Papanicolau care permite identificarea  modificărilor apărute la nivelul colului uterin și semnalează leziuni canceroase sau diferite infecții care, netratate, pot degenera în cancer. Este foarte important pentru femeile ce doresc să devină mămici să facă un astfel de test și înainte și după naștere.

Centrul Medical de Excelență Renasterea acorda posibilitatea efectuarii gratuite a Testului Babeș Papanicolau cu bilet de trimitere CASMB și a mamografiei digitale la pretul de 100 de lei (1/3 din costul practicat de centrele medicale private).
Despre Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea a fost deschis in 2012, a fost finanţat cu aproximativ 2 mil. euro de către Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) și  are o structură de 8 cabinete medicale, pentru următoarele tipuri de investigații medicale:
logo_sus
• mamografie digitală
• consultatii clinice de sân
• consultaţii clinice ginecologice
• recoltări Teste Babeș Papanicolau
• secretie vaginală
• testare HPV
• ecografii transvaginale
• ecografii de sân
• colposcopii
• anatomie patologica, citologie și imunohistochimie (investigaţii de laborator).

Acesta este un cadou frumos în luna martie, luna femeii.Pentru că sănătatea este cel mai frumos cadou!
 Vezi: https://www.facebook.com/FundatiaRenasterea?fref=ts; și mai multe informații: aici și aici.