vineri, 16 mai 2014

Informaţii practice pentru participanţii la beatificarea episcopului Anton Durcovici


Beatificarea episcopului martir Anton Durcovici este un eveniment istoric. Mulţi credincioşi din ţară şi din afară şi-au anunţat deja prezenţa la evenimentul din ziua de 17 mai 2014, ora 11.00, de pe Stadionul municipal "Emil Alexandrescu" Iaşi (Cartierul Copou, Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 12-24). Vor fi prezenţi: Cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, trimisul papei Francisc, cardinali, arhiepiscopi, episcopi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi.

Programul celebrărilor

La catedrala din Iaşi:
- 16 mai, ora 19.30: priveghere de rugăciune
- 17 mai, ora 18.30: Te Deum de mulţumire; 19.30: concert de muzică religioasă
- 18 mai, ora 11.00: Liturghie de mulţumire.

La Stadionul municipal:
- 17 mai, ora 11.00: Liturghia de beatificare

Biletele de participare
sunt necesare pentru păstrarea ordinii şi siguranţei, sunt gratuite şi vor fi procurate în funcţie de rolul şi locul participanţilor, după cum urmează:
- invitaţii speciali se vor prezenta cu invitaţia şi biletul pe care îl vor primi prin poştă;
- ministranţii vor primi bilete albastre, iar tinerii (venind chiar şi cu grupul parohial) vor primi bilete verzi; ei vor fi plasaţi în spaţiul special destinat lor lângă preoţi şi autorităţi;
- membrii corului vor primi bilete roşii, pentru acces în tribuna 0;
- pelerinii din parohiile Diecezei de Iaşi vor cere şi vor primi de la parohia proprie bilete galbene (pentru tribuna A) sau albe (pentru tribuna B);
- participanţii din alte dieceze, trebuie să se înscrie şi să solicite bilete de la pr. Cristian Farcaş (tel. 0740/241171, 0765/495950, e-mail: farcris28@yahoo.co.uk) sau de la pr. Iosif Dorcu (tel. 0741/223160, e-mail: dorcu_iosif@yahoo.com), biletele fiind trimise apoi prin poştă. Persoanele de alte confesiuni sau catolicii care se hotărăsc în ultimul moment şi nu reuşesc să obţină bilete din propriile parohii le vor procura în ziua beatificării de la un ghişeu aflat în apropierea stadionului.

Alte informaţii


Grupurile care vin mai de departe sunt rugate să caute posibilităţi de cazare pe traseu, în apropiere de Iaşi.
Odată ajunşi la Iaşi, pelerinii vor putea solicita informaţii de la voluntarii care vor fi prezenţi la gară şi în jurul stadionului.
Pelerinii sunt rugaţi să intre pe stadion până la ora 10.00, pentru a avea timp să îşi ocupe locurile şi, mai ales, pentru a putea participa la programul de pregătire spirituală pentru sfânta Liturghie.

Preoţii care doresc să participe se vor înscrie nominal la pr. Cristinel Fodor (tel. 0741/183898, cristinelfodor@yahoo.com; cfodor@itrc.ro). Pentru celebrare se vor prezenta la intrarea de la tribuna B (până cel târziu la ora 10.30) având doar alba personală şi se vor îmbrăca acolo pentru procesiune. Aici vor primi o stolă specială.

Vizibilitatea pentru participanţii care se vor afla în interiorul stadionului va fi asigurată şi prin câteva ecrane cu led-uri.

Liturghia de beatificare va fi transmisă pe TVR1, TVR3, TVR Internaţional şi prin internet pe portalul TVR+ şi pe www.ercis.ro. De asemenea, se va transmite şi pe DIGI24.

Sfânta Liturghie de beatificare va putea fi urmărită şi pe e-communio.ro.
Sursa:www.ercis.ro