miercuri, 14 mai 2014

Rectorul şi studenţii Colegiului Pio Romeno din Roma în audienţă la Papa Francisc


Papa Francisc i-a primit luni în Aula Paul al VI-lea din Vatican pe rectorii şi studenţii Colegiilor Pontificale din Roma. Printre aceştia s-au aflat şi studenţii români de la Colegiul Pontifical Pio Romeno, în frunte cu Părintele rector Gabriel Buboi.

Într-un dialog liber şi spontan cu participanţii, Papa Francisc a subliniat importanţa formării academice la universităţile din Urbe dar a îndemnat studenţii să nu cadă în pericolul „academismului” şi să ţină mereu cont de exigenţele concrete ale Poporului lui Dumnezeu. În cuvântul său, Pontiful a indicat formatorilor şi studenţilor teologi cele patru piloane ale formării sacerdotale: formarea spirituală, formarea academică, formarea comunitară şi formarea apostolică.

Papa s-a referit în mod special la studenţii care provin din Orientul Mijlociu şi Ucraina: „Vreau să vă spun că vă sunt deosebit de aproape în acest moment de suferinţă, cu adevărat foarte aproape şi în rugăciune. Se suferă mult în Biserică, se suferă mult” iar „Biserica suferinţă este şi Biserica persecutată în unele părţi. Vă sunt aproape”.
Sursa:ro.radiovaticana.va