miercuri, 20 august 2014

Rugăciunea Papei într-o țară care respinge adesea persoanele cu dizabilități, iar numărul avorturilor atinge cote alarmante



După cum a fost prevăzut, vizita Papei Francisc în Coreea de Sud a fost marcată de vizitarea și rugăciunea dintr-un cimitir pentru copii avortați. Sfântul Părinte s-a rugat în fața statuii Sfintei Familii ce se ridică în mijlocul unui gazon plin de cruci mici și albe, care simbolizează nenumăratele avorturi și copiii uciși de-a lungul anilor în Coreea. Suveranul Pontif s-a rugat în tăcere, mass-media interpretând gestul ca pe un semnal foarte puternic al Papei, care a spus că vrea să evite subiectele "controversate" pentru a fi în măsură să se concentreze asupra grijii pastorale și a vizitării "periferiei".

Cimitirul este situat în parcul unui centru pentru persoane aflate în situații de risc (Centrul Kkottoghnae) construit în 1976 în Dieceza de Cheongju. Centrul Kkottoghnae se datorează operelor cartitabile ale P. John Oh, fondatorul comunității “fraților și surorilor Kkottoghnae a lui Isus”, care a deschis acest loc pentru a-i primi pe cei săraci, bolnavi, persoane fără adăpost, fără forme legale, persoane cu handicap și alcoolici. Centrul oferind astăzi ajutor pentru aproximativ 5.000 de oameni aflați în nevoie.

În acest sens, rugăciunea Papei Francisc a fost de o mare importanță, într-o țară în care respingerea persoanelor cu dizabilități este adesea o regulă, iar avortul, în ciuda restricțiilor semnificative introduse în 1953, este autorizat pentru a elimina copiii cu malformații severe.

În fapt, în Coreea de Sud, avortul este foarte practicat. Autoritățile fiind împotriva familiilor mari au făcut propagandă pentru controlul nașterilor în numele creșterii economice. În ultimii ani, fiind un dezastru din punct de vedere al natalității - unul dintre cele mai scăzute din lume – guvernul s-a văzut obligat să schimbe politica din nou, din motive economice.

Traducere: ACC


Sursa:riposte-catholique.fr