miercuri, 20 august 2014

Trei rude ale Papei Francisc au murit într-un accident de mașină în Cordoba, Argentina


Papa Francisc plânge moartea a trei dintre rudele sale care au fost ucise într-un accident rutier în apropiere de Cordoba, Argentina.

Este vorba de soția și cei doi copilași ai nepotului Papei. Emanuel Horacio Bergoglio, 35 de ani, fiul fratelui Suveranului Pontif, a fost grav rănit în accidentul de mașină, în timp ce Valeria Carmona și cei doi copilași Antonio, în vârstă de 8 luni și Jose de 2 ani au decedat.

În urma verificărilor efectuate de poliția argentiniană, mașina acestora care se deplasa regulamentar a fost lovită de un camion ce a ieșit dintr-o stație de benzină. Șoferul a fost rănit. Nepotul Papei este acum internat în spital în stare critică. "A fost internat cu traumatisme multiple, fractură a brațului drept și o perforare a ficatului pentru care a fost supus unei intervenții chirurgicale", au declarat medicii.

Papa Francisc "a fost informat" de moartea rudelor sale și fiind "profund întristat" de vestea tragică "îi invită pe toți cei care îi înțeleg durerea să i se alăture în rugăciune." Acest lucru a fost anunțat de către purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. Toți colaboratorilor săi apropiați, precum și angajații Sfântului Scaun au anunțat că se alătură Papei Francis în rugăciune și sunt alături de el în acest moment greu care i-a afectat familia.

Să ne unim și noi în rugăciune cu Sfântul Părinte.

Traducere: ACC


Sursa:www.today.it