joi, 9 ianuarie 2014

Mașina de Crăciun

Mi s-a întâmplat că s-a stricat
Mașina de Crăciun
Și nu știu cum să vă spun
Că spre un service am plecat
Acolo pentru reparație am lăsat
Minunea de mașină
Dar aveam nevoie de ea rapid
Să fac cumpărături.
Când m-am întors după ea
Au început revizia
Așa că mi-au comunicat
Că nu au terminat.
Ce să te mai gândești
La prețuri competitive
Când ești presat de toate
Și să o iei razna
Ai motive.
Dar acum am descoperit
Că treaba pe viitor
Poate fi rezolvată chiar ușor
Prin intermediul celor de la
autoeconom.ro
 
 Serviciul este disponibil online (web și mobil), 24/7 și gratuit pentru toți utilizatorii.
Mai multe informații (și oferte) găsiți accesând site-ul autoeconom.ro autoeconom.ro și pagina lor de Facebook https://www.facebook.com/autoeconom.ro.

Episcopul Anton Durcovici va fi ridicat la cinstea altarelor la 17 mai 2014


COMUNICAT DE PRESĂ 
Episcopul Anton Durcovici va fi ridicat la cinstea altarelor la 17 mai 2014 
Episcopul Anton Durcovici (1888-1951), episcop romano-catolic mort în închisoarea de la Sighetu Marmaţiei, al cărui martiriu pentru credinţă a fost recunoscut de papa Francisc la 31 octombrie 2013, va fi beatificat sâmbătă, 17 mai 2014, ora 11.00, la Iaşi, în cadrul unei sfinte Liturghii solemne oficiată de card. Angelo Amato. 
PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a primit de la Vatican (joi, 9 ianuarie 2014) avizul din 23 decembrie 2013 prin care Sfântul Scaun a aprobat data proclamării episcopului Anton Durcovici ca fericit în centrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, unde a slujit în ultimii ani ai vieţii. 
Sfânta Liturghie a beatificării va fi prezidată de trimisul papei Francisc, Eminenţa sa cardinalul Angelo Amato, prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor. Odată declarat fericit, episcopul Anton Durcovici va fi înscris în rândul fericiţilor şi sfinţilor Bisericii Catolice, introdus în calendarul Bisericii locale şi sărbătorit la 10 decembrie, ziua martiriului său. 
"Istoria vieţii şi a morţii ep. Anton Durcovici - a declarat PS Petru Gherghel - este un puternic mesaj pentru Biserică şi pentru poporul încredinţat spre păstorire şi reprezintă o chemare continuă la iubire şi dăruire pentru slava lui Dumnezeu şi binele oamenilor". 
Anton Durcovici este al patrulea martir catolic din România, din perioada prigoanei comuniste, declarat fericit de către Biserica Catolică, după Constantin Ignaţiu Bogdánffy (2010), episcop romano-catolic auxiliar de Satu Mare şi Oradea, mort în 1949 în închisoarea din Aiud, Ioan Scheffler (2011), episcop romano-catolic de Satu Mare, mort în 1952 în închisoarea din Jilava, şi Vladimir Ghika (2013), preot romano-catolic şi principe român, mort în 1954 în închisoarea din Jilava. Tot din România a fost ridicat la cinstea altarelor fericitul Ieremia Valahul de către papa Ioan Paul al II-lea la 30 octombrie 1983. 
Biroul de presă 
Pr. Cornel Cadar

Sursa:ro.radiovaticana.va

Fotografia prin care Dumnezeu a răspuns rugăciunii unei mame

„De departe, acesta este cel mai uimitor exemplu al dragostei lui Dumnezeu și cea mai grozavă intervenție divină pe care am experimentat-o. Nu sunt în stare să exprim în cuvinte ceea ce simt", spunea Michelle Simmons, după ce a văzut poza făcută de cei de la Associated Press.

Foto: APJurnaliștii pregăteau un articol despre gerul care a lovit zilele acestea Statele Unite, iar una dintre pozele realizate era cu un om la străzii care încerca să se încălzească lângă o sursă de canalizare stradală în orașul Washington. Puțin însă știau ei că la sute de kilometri depărtare, în orașul Greece, din New York, cineva se ruga cu mare ardoare pentru acest om.

Nick Simmons, 20 de ani, a fost văzut ultima oară în noaptea de Revelion, când și-a lăsat portofelul și telefonul, a ieșit din casa părinților și nu s-a mai întors. Familia a apelat imediat la poliție, dar polițiștii nu au reușit să facă nimic, din moment ce Nick nu își folosise nici telefonul și nici cardurile bancare prin care ar fi putut fi localizat, scrie CNN.

Fotografia a fost folosită de cei de la USA Today și familia lui Simmons l-a recunoscut. Familia a luat legătura atât cu redactorul care a scris reportajul din USA Today, cât și cu foto-jurnalista de la AP care a făcut fotografia, scrie Daily Mail.

Familia a anunțat, de asemenea, poliția locală, care a luat legătura cu poliția din Washington pentru a-l ridica pe băiat. Acesta a fost transportat la spital, de unde avea să îl ridice familia. Deși încă nu se știe de ce Nick a plecat în acea seară de acasă și cum a ajuns în Washington, mama sa și-a exprimat recunoștința pe Facebook că acesta a fost găsit: „Ar fi trecut luni de zile fără niciun semn despre unde se află. Băiețelul meu arată atât de pierdut și îmi voi petrece restul vieții încercând să îl fac să se simtă bine", citează Fox News.

„Este un adevărat miracol ce s-a întâmplat", este de acord și sergentul David Mancuso, de la poliția din Greece, care s-a ocupat de caz. Fotografia respectivă a fost singura aleasă dintr-un total de 126 de fotografii făcute pentru reportaj.