vineri, 7 februarie 2014

Postarea cu numărul 2000 !!!

Mai sunt trei zile până să vă dăruiesc o nouă surpriză!
Fiți pe aproape...


Decodificarea unui mesaj de 3.000 de ani confirmă existenţa regelui Solomon

Câteva caractere sculptate într-un vas vechi de 3.000 de ani s-au dovedit a fi nu doar cel mai vechi text alfabetic scris descoperit în Ierusalim, ci şi o puternică dovadă în favoarea existenţei regelului Solomon, menţionat în Biblie.

textconfirmasolomon (Foto: zwingliusredivivus.wordpress.com)Mesajul, încă nedescifrat complet, este însă important prin simpla sa existenţă, explică Gershon Galil, profesor de istorie antică şi studii biblice la Universitatea din Haifa. Pe laterala vasului se poate înţelege expresia „al douăzecilea şi al treizecilea an al domniei lui Solomon", ceea ce confirmă existenţa regelui Solomon.

„Dovada pe care o avem astăzi, ca şi altele pe care le-am descoperit, ne arată clar că David şi Solomon au existat cu adevărat, au fost regi importanţi şi că acestea nu sunt doar nişte poveşti din Biblie. Regatul lui Solomon a existat cu adevărat", explică Galil într-un interviu pentru Foxnews.

În plus, dovada concretă a unui alfabet ebraic face ca vechii israeliţi să fi fost beneficiarii unui sistem administrativ şi fiscal încă de la jumătatea celui de-al zecelea secol înainte de Christos - mult mai devreme decât se ştia până acum din dovezile arheologice.

Aceasta înseamnă şi că regele Solomon este cel care a construit templul şi care a extins Ierusalimul. „În afara textelor biblice, până acum nu aveam vreo dovadă în acest sens, dar textul acesta o confirmă”, a declarat profesorul. 

Povestea lui Anderson



În 1978, în Brazilia, Iva Marques, o tânără de 17 ani, a fost violată de către un deţinut. A rămas însărcinată, iar părinţii ei au făcut tot posibilul pentru ca ea să avorteze. Iva  a refuzat. A fost nevoită să plece de acasă şi din oraş. Şi-a crescut fiul făcând tot felul de munci,  în timp ce violatorul ei a fost ucis într-un schimb de focuri. Din cauza momentelor dificile prin care au trecut, a fost nevoie ca şi copilul să muncească pentru a se putea întreţine.

Astăzi, Anderson – aşa se numeşte – trăieşte în Italia, este arbitru profesionist de fotbal, este căsătorit, şi are mereu imprimat pe faţă un zâmbet care exprimă bucurie şi iubire pentru viaţă. Întotdeauna spune: „Isus este antrenorul meu”.

Traducere: Liviu Ursu

Sursa:www.rinocammilleri.com