marți, 29 aprilie 2014




Căutăm alieni talentați pe care să-i conectăm la două surse de mare capacitate.
Glumim, dar numai până vă atragem pe planeta noastră!
Aici veți învăța cum să scrieți în cea mai bună formă ceea ce v-ați propus. De ce scrieți, ce și cum scrieți sunt întrebări la care vă veți răspunde singuri, iar tutorii vor fi aproape să vă ghideze prin „pădurea narativă”, în general, și prin genul science-fiction, în special. Fiecare întâlnire va aborda o temă legată de scris (structură, personaje, dialog, etc), veți avea de citit pentru acasă, plus câte o temă după fiecare ședință. Pentru că e vorba de antrenament serios aici! Și mai e vorba de feedback pe text, vital pentru scriitorii debutanți.
Cum domnii Haulică și Truță sunt redactori-șefi la reviste SF și au experiența de a primi texte de la scriitori începători, vă vor da și sfaturi utile despre cum să abordați relația cu editorul. La finalul atelierului, cele mai bune povestiri vor apărea în cele două reviste de care aminteam, Argos și Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice. Ceea ce iarăși vă duce un pas mai departe.
Pe parcursul antrenamentului, veți primi și cărți cadou de la Nemira și Millenium Books, pentru că, știți deja, n-ai cum să scrii bine dacă nu citești mult!
Coordonatorii atelierului de scriere SF:
Michael Haulică (blog, interviu) și Marian Truță (blog)
michael haulică  MarianTruta
Durată: 6 săptămâni, 12 ședințe, lunea și joia de la 19:00 la 20:30, coordonatorii alternează (fiecare are câte o ședință pe săptămână)
Cost: 600 lei
Prima ediție12 mai – 22 iunie
Număr maxim de participanți: 15 (vârsta minimă: 16 ani)
Înscriere: Înscrierile sunt deschise până pe 9 mai. Mail la simina [at] revistadepovestiri.ro, cu subiectul „Atelier SF”. Atașați mailului un document Word care să conțină o recenzie (scrisă de voi, desigur) a unei cărți SF. Textul trebuie scris cu diacritice. Nu se face o selecție, dar e o condiție pentru înscriere. Recenziile vor fi publicate pe Bookblog.ro, partenerul atelierului. Locurile se ocupă în ordinea achitării avansului (300 lei).
Pentru orice întrebări, mail la simina [at] revistadepovestiri.ro


Pentru ca bucuria să fie mereu cu tine!!!

Draga mea,
poate că deseori te întrebi de ce viața ta este atât de frumoasă și plăcută, fără griji și plină de bucurie, însă asta se datorează faptului că mereu ți-am purtat de grijă și pentru că iubirea noastră față de tine ne-a conștientizat. Am pus mereu pe primul loc sănătatea ta spirituală și trupească pentru că acestea sunt un bun primit de la Dumnezeu de care trebuie să avem multă grijă.
Acum ești tânără și crezi că mereu vei beneficia de o sănătate „de fier” și de un sistem imunitar care să lucreze la maxim și că nimic nu poate să te doboare, însă viața este plină de surprize, uneori neplăcute. Dar acestea pot fi prevenite, pot fi îndepărtate, te poți feri de situațiile care să te întristeze. Și așa cum spuneam, acest trup binecuvântat primit de la Creator, trebuie îngrijit.
Trăim într-o lume grăbită, dezinteresată de lucrurile importante cu adevărat, în care s-au schimbat regulile (imoralitatea a devenit ceva just pe când moralitatea este un tabu pentru mulți) așa că dacă nu suntem atenți la rădăcini, dacă nu ne vom întoarce la cele bune, ne vom prăbuși în absurd cum s-a întâmplat cu Marile Imperii din trecut.
Față de cei de demult, avem un avantaj, avem mai multe spitale, medici bine pregătiți, metode de a preveni... Grija mea se îndreaptă acum spre o anumită infecție: HPV.
https://www.facebook.com/CervicalCancerPreventionRomania
Infecţia cu HPV este cauza directă a cancerului de col uterin, boală cu care se confruntă multe țări europene. România se situează pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, de patru ori mai mult decât media ţărilor din Uniunea Europeană, iar incidența ei este de trei ori mai mare față de Uniunea Europeană. Astfel,
- 40.000 de femei au diagnosticul de cancer de col uterin, o rată de 28,96% față de 10,99% cât este media în Europa;
- anual se înregistrează cca. 3.000 de cazuri noi, ceea ce reprezintă de 16 ori mai mult față de media Europeană;
- rata de mortalitate cauzată de această boală este de patru ori mai mare decât în Europa, 6 românce murind zilnic din cauza acestei boli.
https://www.facebook.com/CervicalCancerPreventionRomania

Experința de până acum a vaccinării împotriva HPV la nivel mondial arată că:
+ Au fost administrate aproximativ 150 de milioane de doze în întreaga lume
+ S-au raportat cu 40% mai puține reacții adverse decât în majoritatea vaccinurilor;
+ Doar 0,15% femei vaccinate au raportat reacții adverse, tipice oricărui vaccin;
+ Vaccinul și-a dovedit eficacitatea, oferind protecție impotriva virusului de când a fost lansat până în prezent.

https://www.facebook.com/CervicalCancerPreventionRomania

Aceste informații, draga mea, ar trebui să ne facă să înțelegem cât de fragilă este viața și cum poate fi ea încurajată și întreținută. Acum avem la dispoziție metodele adecvate așa că ar trebui să ne folosim de ele. De aceea începand cu 2007, 19 țări europene (Anglia, Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxembourg, Letonia, Olanda, România, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Slovenia) au implementat programe de vaccinare în care grupul țintă a fost în special populația feminină de 12-14 ani, costurile fiind suportate de către stat. De ce nu ne-am îngriji de ceva care este atât de prețios: trupul nostru și nu i-am da coroana ce i se cuvine: sănătatea?
Draga mea, mergi pe calea cea bună și te asigur că bucuria nu va lipsi niciodată din viața ta!

Cu drag,
tata.


Aceasta scrisoare face parte dintr-o campanie initiata de Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin si Clinica Fertilia, cu ocazia Saptamanii Europene a Imunizarii si are ca scop informarea femeilor cu privire la importanta preventiei, pe tot parcursul vietii. Tu ce o inveti pe fiica ta?