vineri, 9 mai 2014

ONGFEST 2014

ONGFest 2014 este prescurtarea pentru Festivalul Naţional al organizaţiilor nenguvernamentale din România, festival care susţine respectul pentru diversitate (Unitate în diversitate!) şi promovează echipele viitorului pentru o țară mai bună, mai frumoasă. Poți participa și tu pentru a cunoaște oameni frumoși și mai ales pentru a te alătura acțiunilor lor pe viitor!


Pe 9-11 mai facem apel la (r)evoluţie. (R)evoluţia catre mai bine în orice domeniu ce ne priveşte pe fiecare dintre noi. Către şi pentru celebrarea diversităţii, respectarea drepturilor omului, şanse egale pentru fiecare, protejarea mediului şi a patrimoniului, implicare şi participare în decizii ce ne privesc.
Vă invităm să participaţi la ONGFest 2014 ce are loc între 9 – 11 mai la Bucureşti. Pe 9 mai, La Palatul Parlamentului şi nu numai, dezbatem şi schimbăm bune practici pentru (r)evoluţie. Este ziua dedicată networking-ului şi dezbaterilor. Pe 10 și 11 mai, în Parcul Herăstrău, intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle, ne prezentăm în faţa publicului larg şi chemăm oamenii să fie alături de noi în (r)evoluţie.
Tema evenimentului de anul acesta este combaterea discursului urii. Vă rugam, aşadar, să fiţi alături de noi şi să redaţi această temă în activităţile pregatite pentru târg. Printr-un eveniment nonformal, un obiect din stand, o dezbatere, un moment artistic sau alte modalităţi prin care organizaţiile participante sau vizitatorii din parc să fie implicate în combaterea discursului urii. Pregătim şi noi o serie de momente pe această temă.

9 mai – resurse noi pentru (r)evoluţie

Deschiderea ONGFest 2014 are loc la Palatul Parlamentului într-un eveniment dedicat ONG-urilor. Participă reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din România, alături de organizaţii din cele 14 ţări în care programul Fondul ONG se desfăşoară. Vor fi alături de noi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, companiilor şi organizaţilor prietene şi partenere, ce ne sprijină în organizarea acestei ediţii. În cea de-a doua parte a zilei au loc 4 sesiuni pe teme în care e nevoie de (r)evoluţie – implicarea civică, integrarea persoanelor de etnie romă, educaţia pentru diversitate, protecţia mediului în contextul dezvoltării urbane şi protejării patrimoniului.

10 si 11 mai – suntem (r)evoluţie

În Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Charles de Gaulle, ne susţinem cauzele şi spunem şi altora să fie alături de noi. Pentru că împreună suntem (r)evoluţie. Dezbaterile continuă, alături de evenimente nonformale, trupe şi artişti ce cantă pe scenă. Ca în fiecare an, cei ce doresc să organizeze o dezbatere, susţină un eveniment sau o reprezentaţie la scenă sunt poftiţi să o facă. Mai multe detalii despre programul celor trei zile se găsesc aici.
Şi tot pentru (r)evoluţie, pregătim un nou site ONGFest. Cu o campanie în care ştim că vreţi şi dorim să vă implicaţi cu toţii. Mai multe detalii, în curând!
Înscrierile au loc în perioada 11 – 23 aprilie prin completarea formularului de înscriere disponibil aici.
Pentru informaţii suplimentare: 021.310.01.77, persoana de contact Iuliana Rada, Coordonator ONGFest.
Evenimentul este organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, programul Fondul ONG în România.

Eu susțin Organizația Națională "Cercetașii României" (www.scout.ro) ce este membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout - World Organization of the Scout Movement, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România. Scopul ONCR este de a contribui la educarea copiilor și tinerilor cu ajutorul unui sistem de valori bazat pe Legea și Promisiunea Cercetașului, în vederea construirii unei lumi în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și au un rol constructiv în societate.

Ei s-au implicat încă e la început într-o revoluție a mentalităților, dorind să ajute tinerii să își găsească o cale justă. Încă decând eram copil am participat la acțiunile lor din localitatea mea și pot spune că acele zile mi-au rămas puternic imprimate în minte și inimă.
Pentru cei ce doresc să vadă câteva materiale interesante, îi invit să caute aici, iar cei care sunt curioși sp știe care este cel mai apropiat centru Scout de ei, pot accesa această pagină.  

Eu nu sper decât ca în continuare să lupte pentru o țară mai bună cu suflete mari, de viitor, care să ducă mai departe ceea ce este drept și frumos!


FOTO: Papa Francisc i-a îndemnat pe participanţii la Marşul pentru Viaţă din Roma să continue demersul lor


Duminică, 4 mai, s-a desfăşurat la Roma Marşul pentru Viaţă 2014. Organizatorii au estimat o participare de 50.000 de persoane.

Marşul s-a încheiat în Piaţa Sfântul Petru unde participanții au ascultat rugăciunea Papei Francisc, Regina Coeli, în timpul căreia acesta a acordat o atenţie deosebită Marşului pentru Viaţă.

Papa a remarcat caracterul internaţional şi ecumenic al marşului din acest an, cerându-le participanţilor să continue demersul lor.
















Sursa:stiripentruviata.ro

Apropierea lui Zoli TÓTH de Bach!

Zoli TÓTH, fondatorul şi liderul trupei SISTEM, a pregătit un concert cu totul special în ţara noastră. A luat muzica lui Bach, i-a adăugat percuţie la puterea n, câteva proiecţii 3D, vioară şi violoncel şi tot ce-a învăţat el în ShowBiz, iar pe toate le-a pus într-o singură reprezentaţie.

Era un vis mai vechi să realizez un proiect fusion în care să combin muzica clasică şi ceea ce am învăţat în showbiz. Deşi în facultate l-am cam urât pe domnul Bach, astăzi mă bucur mult să pot “profita” de genialitatea lui. Alături de echipa mea, am reuşit să-l reinventăm pe Marele Bach, o provocare deloc uşoară, mai ales atunci
când aşteptările publicului de azi sunt foarte mari. Formula unică a instrumentelor de pe scenă (vioară, violoncel, marimbă şi vibrafon), programul divers, dinamic, plin de efecte speciale, culoare şi energie, combinaţia între clasic, jazz, pop sau rock, fac din “Bach in ShowBiz” cel mai provocator proiect în care m-am implicat până astăzi. Sper din tot sufletul ca munca noastră să se regăsească pe zâmbetul de final al publicului acestor spectacole, declară Zoli TÓTH.


După seria de concerte de succes care au dat startul turneului naţional ”Bach in ShowBiz”, ajungem  în 12 mai în Bucureşti la ArCuB. Concertul face parte din lista evenimentelor ArCuB 18×18 organizate cu ocazia aniversării a 18 ani de activitate ai instituţiei culturale bucureştene în perioada 11-28 mai 2014.
 ”Bach in ShowBiz” este un spectacol cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”. Adrian Enescu este una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii româneşti. Semnatar al piesei “Bună seara, iubito”, Adrian Enescu a compus muzică pentru 65 de filme româneşti şi străine, pentru piese de teatru şi spectacole de balet prezentate în întreaga lume. Alături de mine vor urca pe scena ArCuB colegii mei din Zoli Toth Project: Amalia Gîscă – vioară, Flaminia Nastai – violoncel şi Bogdan Pop  – percuţie.
Primele concerte din turneul naţional ”Bach in ShowBiz” au avut loc la Ploieşti, Craiova şi Timişoara. Acestea au fost primite foarte bine de public care a apreciat provocarea muzicală şi s-a bucurat să îl redescopere pe bătrânul Bach într-o interpretare modernă, la un instrument relativ necunoscut, marimba. Bloggeriţa Cristina Bazavan a participat la concertul de la Craiova şi a povestit aici experienţa ”Bach in ShowBiz”.
Mai multe informaţii despre Turneul Naţional “Bach in ShowBiz” sunt disponibile pe www.zolitoth.ro, iar biletele la acest super-show se găsesc la casele de bilete ale ArCuB şi ale instituţiilor partenere. (Sursa)

Turneul național Bach in ShowBiz” - Johann Sebastian BACH reinventat în cel mai ritmat spectacol multimedia
Program turneu:
 
30 aprilie – Ploieşti – Filarmonica Paul Constantinescu, ora 19.00
4 mai – Craiova – Filarmonica Oltenia, ora 19.00
5 mai – Timişoara – Filarmonica Banatul, ora 19.00
9 mai – Oradea – Filarmonica de Stat, ora 19.00
10 mai – Satu Mare – Filarmonica Dinu Lipatti, ora 19.00
11 mai – Cluj-Napoca – Colegiul Academic, ora 19.00
16 mai – Piteşti – Casa de Cultură a Sindicatelor,  ora 19.00
23 mai – Braşov – Sala Patria, ora 19.00
24 mai – Târgu Mureş – Palatul Culturii, ora 19.00
25 mai – Sibiu – Sala Thalia, ora 19.00
26 mai – Deva – Teatrul de Artă, ora 19.00
5 iunie – Bucureşti – Sala Radio, ora 19.00
Vezi și

Un om între oameni!

Ieri (8 mai a.c.), nici nu-mi trecea prin cap că ieșind pe fugă după cumpărături prin Mica mea Romă, Blaj, mă voi întâlni, întâmplător, pe stradă cu un mare domn. Prima dată am trecut pe lângă el și mi s-a aprins beculețul: „Pe omul acesta îl cunosc bine, dar de unde?” Apoi m-am întors din drum și astfel am aflat că nu este alttcineva decât domnia sa Mircea Diaconu. Restul este istorie... personală, de jurnal :)

http://www.mirceadiaconu2014.eu/

Ulterior am aflat mai multe informații pe internet, cum că „Mircea Diaconu, candidat independent la europarlamentare, şi-a început campania sâmbătă la Oradea, invitat fiind la premiera comediei bulevardiere ''Sărbători fericite'', pusă în scenă de soţia sa, actriţa şi regizoarea Diana Lupescu, aflată la prima colaborare cu Teatrul de stat "Regina Maria".

Mircea Diaconu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai presei şi câţiva susţinători în faţa unei florării de lângă Teatrul de stat Oradea.

"Semnăturile mă obligă să merg mai departe. Cu ARO-ul meu galben. Să nu mă opresc aici în propria mea demonstraţie, personală. Ce va fi nu ştiu. De aceea campania mea va fi de tip minimal, eu singur, o persoană fizică, atâta tot, e adevărat în jur cu un fel de reţea incredibilă, neaşteptată, surprinzătoare şi romantică de oameni, ca şi această florărie. Stafful e format din multă lume, nu-i cunosc, nişte oameni care au apărut brusc şi care sunt alături de mine. Ce vreţi mai frumos decât asta?", a afirmat Mircea Diaconu.

Actorul a declarat că, deşi românii sunt priviţi ca nişte "cetăţeni de mâna a doua, pe nedrept", scopul său ar fi, dacă ajunge în PE, să restabilească raportul corect între naţia sa şi Europa.

În opinia lui, există nu unul, ci o mulţime de argumente, care trebuie spuse tot timpul, însă trebuie dublate de fapte.

"Dacă vorbim de creativitate, de simţ artistic, suntem absolut competitivi. În interior, trebuie detectate clar nişte domenii în care suntem peste, puţin spus peste, mult peste colegii noştri europeni, stimulate, împinse în faţă şi arătate. Să ne manifestăm pe ce putem mai bine", a spus Mircea Diaconu, după întâlnirea cu simpatizanţii.

El a menţionat că sunt o mulţime de domenii în care românii excelează: în inventică, în artă, ştiinţă, în tot ce înseamnă zona materiei cenuşii.

"Pentru că handicapul nostru, în relaţia asta de inegalitate, sunt finanţele lunare. Şi asta ne creează nouă un complex de inferioritate şi lor un complex de superioritate. Fals. Nimic mai fals decât asta. Nu mi s-a întâmplat niciodată, mie sau multora, ca în contactele directe sau interumane să ne simţim inferiori cuiva în Europa", a precizat Diaconu.” (Sursa)


Târgu Jiu - Infinutul ți-e aproape!

În orașul lui Brâncuș
S-a cerut chiar acuș
Să se-adune lume mare
Să se pună în mișcare
O campanie să pornească
Orașul să fericească
Cu o curățenie frumoasă
Să se simtă toți acasă
La mic și mare
S-a dat chemare
Să strângă hârti, sticle, cablaje
Toate să le recicleze
Planeta să ne salveze
Și apoi, în final, un câștigător
Cine a fost mai harnic culegător
Premiu mare să primească
Și Orașul Reciclării să se numească!

Târgu Jiu se alătură celorlalte orașe în competiția cea mai dornică de a curăța această frumoasă țară. De curând, întrebându-mă ce se poate sau nu recicla, am aflat astfel:

SE RECICLEAZĂ:
  • Plastic (recipiente de plastic pentru băuturi - PET, ambalajele produselor alimentare, cosmetice şi detergenţilor, caserole de plastic şi polistiren, farfurii de plastic, pungi de plastic);
  • Hârtie şi carton (ambalaje, coli, caiete, ziare, reviste, cărţi, pliante, ambalaje pentru sucuri si lactate - Tetra Pak-uri); 
  • Doze de aluminiu si conserve de metal
  • Baterii şi acumulatori (conţin metale periculoase); 
  • Acumulatorii de maşină (conţin metale periculoase); 
  • Ulei uzat (alimentar şi auto) şi grăsimi vegetale - poluează atât apa, cât şi solul;
  • DEEE (deşeuri electrice electronice şi electrocasnice) - componente de calculatoare, toner de imprimantă, telefoane mobile şi accesorii, electrocasnice etc; 
  • Neoane, becuri economice (conţin urme de mercur şi nu trebuie să ajungă în sol şi în apă); 
  • Deşeuri metalice feroase şi neferoase; 
  • Lemn; 
  • Sticlă -  este preferabil să fie sortată pe culori, albă sau colorată; 
  • Ambalajele TetraPak sunt realizate din material compozit, reciclabil. Se colectează împreună cu hârtia şi trebuie spălate înainte;
  • Textile
Plasticul este de mai multe feluri. Fiecare tip de plastic are un cod pe ambalaj. Citeşte mai jos despre fiecare, iar apoi consultă harta. 
Plastic Cod 1 -  PET (Polietilenă Tereftalată). Inscripţionat pe recipiente pentru: băuturi răcoritoare, apă şi bere, apă de gură, dressinguri pentru salate şi ulei vegetal, caserole de unică folosinţă etc. În general sunt potrivite pentru utilizare, dar nu pentru reutilizare, şi cu atât mai puţin pentru utilizare cu lichide fierbinţi.
 Plastic Cod 2 - HDPE - Polietilenă de înaltă densitate. Inscripţionat pe recipiente pentru: soluţii de albirea rufelor, detergent de uz casnic, şampon, saci de gunoi şi cumpărături, ulei motor, folie groasă, lădiţe pentru fructe-legume, lăzi de băuturi, butoaie. În general sunt potrivite pentru utilizare, dar nu pentru reutilizare, şi cu atât mai puţin pentru utilizare cu lichide fierbinţi. 
 Plastic Cod 3 - V (Vinil) sau PVC. În general nu se reciclează în România. Se găseşte în profile de ferestre, furtunuri apă, folie PVC, tubulatură pentru apă sau în recipiente pentru: soluţii de curăţat geamuri şi detergenţi, ambalaje pentru produse alimentare şi pe cabluri, echipamente medicale etc. Este recomandată evitarea acestui tip de plastic pentru că are în compoziţie DEHA, un produs chimic folosit pentru a face plasticul mai flexibil, dar care poate afecta ficatul şi cauza cancer.
Plastic Cod 4 - LDPE (polietilenă de joasă densitate). Nu se reciclează în România. Se găseşte în: ambalaje de pâine, de alimente congelate, curăţătorie şi sacoşe, îmbrăcăminte, mobilier, covoare, învelitorile de plastic pentru haine.
 Plastic Cod 5 - PP (Polipropilenă). Inscripţionat pe: dopurile de la PET-uri, sticle de sirop, sticle cu ketchup, pungi şi saci de rafie. Este considerat a fi un plastic sigur.
Plastic Cod 6 - PS (Polistiren). Inscripţionat pe: farfurii şi pahare de unică folosinţă, caserole de mâncare, carcase CD-uri sau casete, pahare de iaurt. Evitaţi acest tip de plastic pentru mâncare şi bîuturi, în special dacă sunt calde, deoarece eliberează benzen, compus chimic cancerigen.
 Plastic Cod 7 - Others (Policarbonate). Se referă la alte tipuri de plastic, combinaţii ale celor de mai sus. Se reciclează, dar este primit doar de unele depozite, trebuie verificat cu fiecare colector de deşeuri. Inscripţionat pe: bidoane de apa, materiale "bullet-proof", ochelari de soare, DVD-uri, Ipod, computere, indicatoare, nailon, bidoanele din plastic pentru dozatorul de apa, plăci din policarbonat sau plexiglas - material de construcţii. Eliberează, în special când e încălzit, bisfenol A, un compus chimic controversat foarte cancerigen. 

NU SE RECICLEAZĂ:
  • Deşeuri de hârtie, carton contaminate cu resturi de mâncare, grăsimi sau vopsele; 
  • Şerveţele şi hârtie igienică; 
  • Hârtii cu capse;
  • Hârtie cerată sau plastificată (se identifică prin rupere, dacă rămâne o peliculă de plastic care împiedică ruperea hârtiei); 
  • Produse care au încă ataşată banda adezivă;
  • Ghivece de plastic sau jucării, CD-uri si DVD-uri, seringi;
  • Plastic din ambalaje (de ex. pungi chipsuri, napolitane, pufuleţi etc) - orice alt cod în afară de 1, 2 şi 5 care se reciclează;
  • Ambalaje de plastic care au conţinut substanţe toxice, corozive sau ulei de motor.
http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/
 
Dacă cunoaștem aceste detalii, cred că ar trebui să ne punem acum în mișcare, lumea are nevoie de aer curat!
 
Orașele participante la această campanie sunt: Arad, Bacău, Brașov, București-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanța, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui.

http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/

Ce putem face?
* să fim portavocea acestui demers inițiat de Eco-Rom Ambalaje pentru a desemna Orasul Reciclari.
* să încercăm să strângem un grup de voluntari care să meargă la primării pentru a-și arăta dorința de a participa la o astfel de campanie 
* să gândească un plan de atac :)
* să se fixeze mai multe dăți în care să se facă astfel de acțiuni ca astfel să participe cât mai multă lume
* să se creeze o plagină web, blog, vlog etc. pentru a se anunța evenimentele și mediatiza rezultatele
* Unde-s mulți puterea crește, așa că să ne chemăm toate cunoștințele, prietenii
* să adunăm selectiv
* etc.

Marele premiu: La finalul celor 6 luni, câștigătorul va obține titlul de Orașul Reciclării și marele premiu: o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.
La finalul celor 6 luni de competitie (1 ianuarie - 30 iunie 2014), castigatorul va obtine titlul de Orasul Reciclarii si marele premiu: o zona eco wi-fi, un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet in valoare de 12.000 euro. - See more at: http://www.constantins.org/2014/05/haideti-impreuna-sa-colectam-selectiv.html#sthash.hX1blrwR.dpuf
La finalul celor 6 luni de competitie (1 ianuarie - 30 iunie 2014), castigatorul va obtine titlul de Orasul Reciclarii si marele premiu: o zona eco wi-fi, un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet in valoare de 12.000 euro. - See more at: http://www.constantins.org/2014/05/haideti-impreuna-sa-colectam-selectiv.html#sthash.hX1blrwR.dpuf
http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/


http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/

Mai multe info:
http://www.colecteazaselectiv.ro/orasul-reciclarii/

Protejarea mediului nu e opțiune
E un principiu de viață!
 
 



Despre cer şi pământ


Cardinalul Jorge Mario Bergoglio — devenit între timp, pe 13 martie 2013, Papa Francisc — şi rabinul Abraham Skorka, rector al Seminarului Rabinic Latinoamerican, sunt doi promotori tenaci ai dialogului interreligios, prin care încearcă să clădească orizonturi comune, păstrând însă particularităţile care îi definesc.

Despre cer şi pământ este rezultatul unei serii de convorbiri profunde pe care le-au purtat şi la sediul episcopatului, şi la cel al comunităţii evreieşti Benei Tikva. În cadrul acestor întâlniri, s-au discutat probleme teologice şi pământeşti dintre cele mai diverse. Dumnezeu, fundamentalismul, ateii, moartea, Holo­caustul, homosexualitatea, capitalismul sunt doar câteva dintre subiectele asupra cărora se opresc noul conducător al Bisericii Catolice şi ilustrul rabin Skorka.

„Capodopera Domnului este omul.“

„Viaţa creştinească este un soi de atletism, de înfruntare, de competiţie, în care trebuie să ne lepădăm de lucrurile ce ne despart de Dumnezeu.“

„Îi spun omului că nu trebuie să-L cunoască pe Dumnezeu din auzite.“

„Trebuie să fim coerenţi cu mesajul pe care ni-l transmite Biblia: orice om este imaginea lui Dumnezeu, indiferent dacă este credincios sau nu.“

„A ucide în numele lui Dumnezeu este o blasfemie.“

„Omul religios integru este numit omul drept, care le aduce dreptatea celorlalţi.“

Papa Francisc

    

JORGE BERGOGLIO

Jorge Mario Bergoglio s-a născut pe 17 decembrie 1936, la Buenos Aires. În 1969 a fost hirotonisit şi în 1992 a primit rangul de episcop.

A fost numit episcop de Buenos Aires în 1998 şi cardinal al titlului Sfântul Roberto Bellarmino în 2001. Pe 13 martie 2013, a devenit primul Papă latinoamerican, cu numele de Francisc.

Abraham Skorka

Abraham Skorka s-a născut pe 5 iulie 1950, la Buenos Aires. Este doctor în chimie (Universidad de Buenos Aires, 1979), rabin (Seminarul Rabinic Latinoamerican, 1973), profesor de Biblie şi Literatură Rabinică la Seminarul Rabinic local şi la Jewish Theological Seminary of America, profesor onorific de Drept Ebraic (Universidad del Salvador). A creat catedrele de Drept Ebraic la Universidad del Salvador şi Universidad de Buenos Aires. A semnat mai multe volume de biofizică, specialitatea sa, numeroase articole în domeniul cercetărilor biblice şi talmudice, precum şi articole pe teme de actualitate în diferite publicaţii. Printre altele, este coautor şi coordonator al lucrării Introducción al Derecho Hebreo [Introducere în Dreptul Ebraic] (2001) şi autor al volumelor Miles de años por semana [Mii de ani pe săptămână] (1997) şi ¿Hacia un mañana sin fe? [Spre un viitor fără credinţă?] (2006). Este rector al Seminarului Rabinic şi rabin al comunităţii Benei Tikva. În 2012, Pontificia Universidad Católica Argentina i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa, devenind astfel primul rabin care a primit această distincţie.





Sursa:www.curteaveche.ro