miercuri, 27 august 2014

A scrie pentru a câștiga!


www.kaki.ro a venit cu o provocare la fel d tentantă cum va fi și următoarea... ei au întrebat bloggerii cam în felul următor: „Ce concurs sau ce activitate ai organiza pentru prietenii tăi, pentru cititorii blogului tău sau pentru bloggeri bazându-te pe produsele de pe Kaki.ro”.
Eu răspund solicitării lor și mă gândesc că cel mai interesant ar fi să propună un concurs la care, cei interesați să participe, ar fi provocați să se gândească la modele de haine (dar nu numai!) ce vor fi la modă în secolul următor. Cei mai creativi ar fi îndemnați să trimită chiar și modele/schițe desenate, ceea ce le-ar putea aduce un punctaj în plus. De ce propun un astfel de concurs? Pentru simplul motiv că aș dori ca www.kaki.ro să rămână mereu la modă, cu o deschidere spre viitor, mereu actualizat și, de ce nu, visător. Astfel produsele www.kaki.ro vor atrage mai mulți clienți și cu siguranță va avea ce să le ofere. Și, cine știe, poate că www.kaki.ro, la sfârșitul campaniei propuse, va reuși chiar să realizeze câteva modele din cele propuse de participanți și, astfel, va aduce viitorul în prezent... Nu ar fi minunat? Ce spuneți?

Dunărea albastră

Deși nu am ajuns până acum în Deltă, îmi doresc acest lucru și, sper, să ajung cândva și prin acele locuri minunate.
Și, deși nu am fost, totuși am citit sau văzut documentare ce mi-au surescitat interesul. Interesul pentru frumos.
Mă gândesc și la Johann Strauss II...


Este greu să definești un astfel de loc și, mai greu este să te rezumi la trei cuvinte/motive... însă trebuie...

VIE
Este în continuă mișcare, plină de viață, animată de multe feluri de animale.
Este mereu nouă, fiecare anotimp și vreme dăruindu-i o savoare aparte.
Te invită la a trăi!
Este o metaforă ce se transformă în realitate...

ORIGINALĂ
Este ceva ce aparține doar teritoriului nostru dar care ne unește cu o mare parte din Europa.
Ce găsești la noi nu se găsește oriunde. Toți spun asta. Ar trebui să apreciem acest fapt!
Pentru frumusețea ei, unii călătoresc mii de km pentru a o vedea. Pe noi de ce ne-ar opri câteva sute?
Delta a atras și modelat niște oameni originali...

OSPITALIERĂ
Delta te invită la aventură. la descoperire și la întoarcerea în vremurile paradisiace!
Este bună cu cei care o vizitează, îi hrănește cu porții mari de feluri gustoase...
Cine ajunge acolo o dată, va vrea să revină. Spiritul locului îl va îmbăta pe veci!


În perioada 29 – 31 august, la Tulcea, are loc RowmaniaFest – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle și mai multe detalii despre Festival găseşti aici, iar despre ecoturism te poţi informa de aici: http://eco-romania.ro/ro/ecoturism/concept.


Concurs: „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury

Editura Paladin vă oferă un exemplar din romanul Fahrenheit 451 de Ray Bradbury. Pentru a câștiga, răspunde corect în comentarii la întrebarea de mai jos.
O poveste tulburătoare şi poetică, Fahrenheit 451 este o parabolă a unei societăţi în care valorile pe care le cunoaştem au fost răsturnate, în care statul interzice cititul şi legiferează arderea cărţilor. Cetăţenii acestei lumi distopice trăiesc într-o indiferenţă indusă de droguri şi de mass-media.
Cum se numește personajul principal al cărții?
Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Concursul va dura o săptămână. Mult succes!

Anunţ – Lansarea cărţii: “Despre cer şi pământ”


Episcopia Greco-Catolică “Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti, în cadrul evenimentelor prilejuite de instalarea Preasfinţiei Sale Mihai Frăţilă ca primul episcop greco-catolic de Bucureşti, împreună cu Editura Curtea Veche lansează vineri 29 august la  ore 16.00, în cadrul select al Lirbăria Cărtureşti-Verona (Str. Arthur Verona 13-15) într-o ambianţă interreligoasă volumul de dialoguri al Cardinalul Jorge Mario Bergoglio — devenit pe 13 martie 2013, Papa Francisc — cu rabinul Abraham Skorka, rector al Seminarului Rabinic Latinoamerican.

Cartea este rezultatul unei serii de convorbiri profunde pe care le-au purtat şi la sediul episcopiei, şi la cel al comunităţii evreieşti Benei Tikva. În cadrul acestor întâlniri, s-au discutat probleme teologice şi pământeşti dintre cele mai diverse. Dumnezeu, fundamentalismul, ateii, moartea, Holo­caustul, homosexualitatea, capitalismul sunt doar câteva dintre subiectele asupra cărora se opresc Papa Francisc, noul cap al Bisericii Catolice şi ilustrul rabin Skorka.
Participă:

    Emil Hurezeanu, jurnalist şi analist politic
    Marius Vasileanu, profesor istoria religiilor
    Rabinul Rafael Shaffer
    Gelu Trandafir, jurnalist

La finalul întâlnirii Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă, episcop greco-catolic de  Bucureşti, va rosti un cuvânt de mulţumire şi de salut.


Jorge Bergoglio – Papa Francisc

Jorge Mario Bergoglio s-a născut pe 17 decembrie 1936, la Buenos Aires.

Jorge Mario Bergoglio a intrat în Societatea lui Isus la 11 martie 1958 și a studiat pentru a deveni preot la seminarul iezuit în Villa Devoto. În 1960 Bergoglio a obținut o licențiere în filosofie de la Colegiul Maximo San Jose din San Miguel.

În 1969 a fost hirotonisit preot. În anul 1992 a fost numit episcop auxiliar de Buenos Aires. Consacrarea sa episcopală a avut loc în data de 27 iunie 1992. În data de 28 februarie 1998 a devenit arhiepiscop de Buenos Aires. La 6 noiembrie 1998 i-a fost încredințată suplimentar jurisdicția episcopală asupra credincioșilor de rit bizantin din Argentina, inclusiv a celor aparținând Bisericii Române Unite cu Roma.

În consistoriul din 21 februarie 2001 papa Ioan Paul al II-lea l-a ridicat la demnitatea de cardinal.

Pe 13 martie 2013, a devenit primul Papă latinoamerican, cu numele de Francisc.

Abraham Skorka

Abraham Skorka s-a născut pe 5 iulie 1950, la Buenos Aires.

Este doctor în chimie (Universidad de Buenos Aires, 1979), rabin (Seminarul Rabinic Latinoamerican, 1973), profesor de Biblie şi Literatură Rabinică la Seminarul Rabinic local şi la Jewish Theological Seminary of America, profesor onorific de Drept Ebraic (Universidad del Salvador).

A creat catedrele de Drept Ebraic la Universidad del Salvador şi Universidad de Buenos Aires. A semnat mai multe volume de biofizică, specialitatea sa, numeroase articole în domeniul cercetărilor biblice şi talmudice, precum şi articole pe teme de actualitate în diferite publicaţii. Printre altele, este coautor şi coordonator al lucrării Introducción al Derecho Hebreo [Introducere în Dreptul Ebraic] (2001) şi autor al volumelor Miles de años por semana [Mii de ani pe săptămână] (1997) şi Hacia un mañana sin fe? [Spre un viitor fără credinţă?] (2006). Este rector al Seminarului Rabinic şi rabin al comunităţii Benei Tikva. În 2012, Pontificia Universidad Católica Argentina i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa, devenind astfel primul rabin care a primit această distincţie.

Sursa:www.vicariatbucuresti.ro

(Re)Pornește

La început totul pare greu. La început parcă nu ai mai vrea să începi. Dar... toate au un început...
Și cine nu s-a plâns că este greu primul pas. Păi numai să ne gândim cât i-a trebuit omului până să-l facă pe Lună...
Dar hai să ne întoarcem la „oile” noastre de pe Pământ.
Am descoperit de curând că în perioada 14 – 20 septembrie. va avea loc la Pensiunea Speranţa din Predeal cea a treia ediţie a şcolii de antreprenoriat Start Me Up, un proiect Akcees.

Și pentru a vă face o idee despre ce este vorba, iată ce se spune despre acest eveniment: „Start Me Up este singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia participanții vor forma echipe,vor genera idei de afaceri şi vor dezvolta ulterior concepte viabile de business lucrând alături de un trainer internaţional, antreprenori şi investitori consacraţi din România. La final, își vor valida ideea prezentând-o în faţa unui juriu de specialitate, primind feedback și putându-se număra printre câştigători”.


Pentru cei interesați, trebuie să știe că la această manifestare vor participa persoane cu „greutate”, de la care se poate fura meserie: Marius Ghenea (antreprenor serial şi investitor de tip angel), Peter Barta (Director Executiv al Fundaţiei Post-Privatizare), Cristian China Birta (blogger şi antreprenor online), Philipp Kandal (General Manager EU Telenav), Daniel Dragomir (Co-Fondator şi CEO TechHub Bucharest), Bogdan Iordache (Co-Fondator şi CEO How to Web) sau Andrei Costescu (Fondator şi CEO MReady).

Ca să devii mai bun în ceea ce faci, trebuie să uiți eșecurile din trecut, nu ca pe niște dezavantaje sau experiențe din care ai avut ceva de învățat, ci ca piedici, fiindcă ai putea fi descurajat/ă.
Așadar, pentru a te reinventa pe plan antreprenorial, este nevoie de a lua câteva decizii forte: uită de eșec și canalizează ideile și forțele tale bune spre gândul succesului; gândește-te la ceva care va fi atractiv, va inspira, va atrage privirile multora; mergi pe ideea că vi cu ceva inovativ care va schimba ceva; nu descuraja oricât de greu ar fi; fă continuu schimbări dar nu renunța la ceea ce ai început, chiar dacă nu dă roade din prima, gândește-te cât îi ia unui pom să facă asta; nu copia pe alții oricât de ispititoare ar fi ideea, ceea ce realizezi trebuie să fie al tău, original. Asta se caută și se apreciază!
Visează cu ochii deschiși...

Ah, era să uit... Start Me Up este un eveniment organizat cu sprijinul SAP România, Mavenhut, Zitec, Skobbler by Telenav, Okapi Studio, Smart Bill şi MReady şi al partenerilor logistici Pensiunea Speranţa, Blogal Iniţiative, Aqua Carpatic, Domeniile Samburesti, Zelist Monitor, Prove PR şi TechHub Bucharest.

Mediatizarea programului este asigurată de Forbes România, Adevărul, Times New Român, Yoda.ro, Incont.ro, Business Review, România Liberă, Manager Express, PC World, Computer World, Revista Cariere, Business Woman, Zile şi Nopţi, Startups.ro, Agora, IQads, Business Live, Smart Financial, IT Channel, comunicatedepresă.ro, Gadget Trends, Today Software Magazine, Ejobs, OnlineStudent.ro, Studenţie.ro, România Pozitivă, Start UB, Studentul.info, Bancherul.ro, Workstickers, Fapt Divers Academic Link, Gratuitor, Despre Joburi şi Recommand.ro.
Susţinători: How to Web, TechHub Bucharest, Startup Weekend România, Girls în Tech, Warwick Entrepreneurs, Beta-i, Singularity University, Junior Achievement România, Incubator 107, Softbinator, Student din provincie, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Sindicatul Studenţilor din Cibernetică (SiSC), Business Club, Educativă, Reviro, AIESEC, Advice, Club Liderii Mileniului Trei, Buzz!Câmp, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Senatul Studenţilor, Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Antreprenoriat, Romanian Startups, DA Afaceri, EESTEC, Business Days şi inventează.ro.