vineri, 10 octombrie 2014

Satana? Se prezintă ca un diavol bun


E invidios și te urăște. E inteligent. Te implică, te ține, iar apoi se justifică. Și din nou: Când îl respingi, hoinărește, caută niște prieteni, iar prin intermediul lor se reîntoarce. Totul pare a fi descrierea unei persoane în carne și oase. În acest mod vorbește Papa Francisc despre inamicul lui Dumnezeu prin excelentă: Diavolul. Nu este un mit, nu este o superstiție, ci pus și simplu, Papa Francisc îl descrie ca pe o ființă reală avertizându-ne: Creștinii nu trebuie să fie naivi, trebuie să-l recunoască și să lupte împotriva lui.

Despre toate aceste lucruri am vorbit cu părintele Livio Fanzaga, directorul Radio Maria, care a scris diverse articole pe această temă.

În predicile sale de la Casa Sfânta Marta, Papa Francisc a ales să vorbească despre diavol. Acest subiect este unul asupra căruia Papa în ultima vreme a revenit cu insistență. 

Suveranul Pontif a vorbit despre necuratul încă de la începutul pontificatului său și a făcut acest lucru conștient de faptul că lupul infernal este pericolul cel mai mare pentru oile din turmă. Ori de câte ori are ocazia Papa în cadrul predicii nu se sfiește să comenteze pasajele în care Isus se luptă cu cel rău.

Trăim într-o societate unde se vorbește din ce în ce mai rar despre diavol și asta deoarece e considerat ca o realitate abstractă sau o entitate a trecutului. În schimb, Papa declară că acesta luptă împotriva răului este o realitate de zi cu zi în viața creștină, în inimile noastre, în familiile noastre, în poporul nostru și în bisericile noastre. Dar cum oare poate să ne ispitească astăzi în viața noastră cotidiană? Ce limbă vorbește? 


Satana este dușmanul declarant a lui Dumnezeu și al omului, iar Isus ne-a eliberat prin venirea lui între noi, prin anunțarea Împărăției și prin Patimile lui ne-a răscumpărat. Satana este prezent în viețile oamenilor care tind spre rău, prezentându-se că fiind bun, așa cum afirmă Sfântă Ecaterina de Siena. Arma lui este tentația prin care șarpele infernal încearcă să ne distrugă prin cele oferite. Astăzi încearcă să înșele omenirea prin ateism și materialism, îngerul rebel încearcă să se pună în locul lui Dumnezeu.

Există percepția că astăzi diavolul se confruntă cu mai puțină frică. Ne este frică de boală, de bătrânețe, de sărăcie. De ce nu se mai tem oamenii de diavol? 

Satana nu induce teamă și asta pentru că se camuflează și vrea să convingă cât mai mulți oameni, chiar și pe creștini, că nu există. Chiar a reușit să șteargă frica de păcat prezentându-se ca un lucru bun atunci când e vorba de otrava morții. Acest lucru se datorează faptului că făclia credinței se stinge încet, încet.

Acest moment este relatat de Fecioara Maria în aparițiile de la Medjugorje, declarând că acesta este momentul în care diavolul acționează cu toată forța și puterea lui. "Ceasul Satanei"  este, de asemenea, și titlul uneia dintre cărțile dumneavoastră. Care sunt semnele concrete care arată că timpul pe care-l trăim - comparativ cu alte perioade ale istoriei, chiar mai dramatice - este timpul diavolului?

Maica Domnului a spus că din moment ce Satan este dezlegat de lanțurile sale trebuie să ne consacrăm Inimii Sale Neprihănite și Preasfintei Inimi a Fiului său Isus. Criza de credință, apostazia, dizolvarea familiei și răspândirea violenței sunt semne clare că Prințul acestei lumi a declanșat o bătălie epică.

Paul al IV-lea -care a fost beatificat- a lansat o plângere serioasă. Acesta a fost în 1972, atunci când a mărturisit: Printr-o fisură fumul lui Satana a intrat în Biserică. Astăzi, după patruzeci de ani fumul s-a îndepărtat sau a intrat în alte camere? 

Criza de credință a multor creștini, acesta este semnul că întunericul avansează, iar noi nu ar trebui să facem altceva decât să fim tari în credință.

O ultimă întrebare. Deoarece sunteți foarte aproape de realitățile de la Medjugorje, care este mesajul pe care Maica Domnului ni-l dă pentru a ne ajuta să ne protejăm de capcanele diavolului?

Fecioara Maria ne îndeamnă: Înfruntați-l pe Satana și-l veți învinge cu Rozariul în mână.
 
Traducere: Orian Remus
/ACC


Sursa:www.lanuovabq.it