joi, 20 noiembrie 2014

Un tânăr trisomic vă găti pentru președintele Franței


Lui Pierre-Henri încă îi vine greu să creadă, dar a câștigat premiul cel mare la ediția 2014 a concursului Farfuria Gurmandului. Concursul este organizat în fiecare an  pentru bucătarii cu dizabilitate mentală, angajați ai atelierelor protejate.

Nu mai puțin de 17 echipe, formate dintr-o persoană cu handicap și un bucătar însoțitor, au concurat în acest weekend în Bailleul (Franța), încercând să câștige premiul cel mare. Câștigătorul din acest an este Pierre-Henri Masson și are 23 de ani. Aceasta urmează o formare de cinci ani la Ateliere Pifaudais Dinan. Potrivit lui Stephane Le Goff, maestrul său care l-au însoțit în timpul concursului, Pierre-Henri "este întotdeauna atent și foarte interesat." Două calități esențiale care l-au condus la victorie.

Juriul, format din bucătari de prestigiu, cum ar fi Laurent Delarbre, bucătarul șef al restaurantului La Tour d`Argent, dar și din alți bucătari de prestigiu din Franța, au fost cuceriți de preparatul tânărului.

Pierre-Henri și-a a primit premiul din mâna președintelui Franței, câștigând totodată o săptămână de stagiu în bucătăriile palatului Elysee. Aceasta este o dovadă în plus, dacă mai este nevoie, că trisomia nu este o piedică. Persoanele cu dizabilități, dacă li se acordă sprijin și atenție pot atinge culmile succesului.

Traducere: ACC


Sursa:www.aleteia.org