miercuri, 3 decembrie 2014

Papa Francisc pledează pentru unitatea bisericilor catolică și ortodoxă


Papa Francisc a lansat duminică la Istanbul un apel ferm la unitatea bisericilor catolică și ortodoxă, separate de un mileniu, subliniind că victimele războaielor și tinerii cer cu insistență acest pas istoric.

"Singurul lucru pe care îl dorește Biserica catolică și ceea ce încerc și eu ca episcop al Romei...este unitatea cu bisericile ortodoxe", a afirmat suveranul pontif într-un mesaj citit în prezența patriarhului ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, cel mai prestigios demnitar ortodox.

Papa a rostit un discurs după ce a participat la o slujbă alături de Bartolomeu, cu care are de altfel relații de prietenie foarte strânse, menționează duminică AFP.

"Biserica catolică nu vrea să impună o anumită cerință, în afară de cea a profesiunii de credință comune", iar "noi suntem gata să căutăm împreună...modalitățile prin care să fie garantată unitatea Bisericii în actualele împrejurări", a adăugat papa Francisc.

"În lumea contemporană se aud cu putere voci pe care nu le putem ignora și care cer bisericilor noastre să ne asumăm până la capăt situația de discipoli ai lui Isus Cristos", a încheiat suveranul pontif, citat de AFP. 

Sursa:www.agerpres.ro