marți, 5 mai 2015

Filmul ce te pune pe gânduri!

În zilele următoare, mai precis începând cu data de 7 mai va începe a 19-a ediție a Festivalului de Film European. Așadar o veste pună pentru cinefili!


În acest an, Festivalul se desfășoară în 5 orașe, după cum urmează:
7-14 mai: București

15-17 mai: Craiova
22-24 mai: Tirgu-Mureș si Iași
29-31 mai: Hunedoara

Printre filmele ce pot fi vizionate, unul mi-a atras atenția în mod special. Calvarul, o producție irlandeză, îl are în centru pe un preot.
Sinopsis-ul filmului spune așa:
Un film cu mai multe fațete: momente foarte comice se împletesc cu momente meditative și izbucniri de ostilitate și violență.
Părintele James este un preot bun și integru. Într-o zi, un bărbat îi spune la confesional că îl va ucide tocmai pentru că nu a făcut nimic rău. James are răgaz o săptămână pentru a-şi aranja afacerile, timp în care ajută sufletele pierdute din parohie în vizite ce ar trebui să scoată la iveală şi posibilii suspecţi. Pregătirea lui pentru moarte este complicată şi de sosirea fiicei sale, care tocmai a trecut printr-o tentativă de sinucidere.

Sunt curios să văd filmul acesta tocmai pentru că am o vagă impresie că va reuși să surprindă diverse stări. Regizorul a fost apreciat și în trecut și nu văd de ce de această dată nu va reuși ceva bun. Nu am văzut încă filmul dar aș fi interesat.

Voi ce film ați alege să vizionați?