marți, 5 mai 2015

Un film de urs!

Nu putem trece cu vederea un film ce a câștigat Ursul de Argint, Aferim!, adică, după DEX, Foarte bine, bravo! Și chiar așa trebuie să le spunem!
Deși pare o poveste ce ar atrage foarte puțin, mai ales că acțiune are loc în secolul XIX și este filmat în alb-negru, totuși merită să încercăm vizionarea mai ales că aceia ce l-au văzut, l-au lăudat îndelung,
Nu vreau să spun nimic despre poveste fiindcă aceasta poate fi găsită oriunde pe web, ci aș vrea să spun de ce aș merge să vizionez un astfel de film. În primul rând fiindcă este o producție românească, și după cum spun unii, ar părea să fie cel mai bun film realizat în ultimii ani, iar asta mă face foarte curios. Apoi, tot după unii, filmul reușește să te introducă bine în starea acelor vremuri și pe parcursul filmului ești trecut prin diverse emoții care par a ține de marile filme. Alții spun că este vulgar... dar astăzi se pare că asta atrage...


Pe 7 mai începe a 19-a ediție a Festivalului de Film European. În acest an, Festivalul se desfășoară în 5 orașe, după cum urmează:
7-14 mai: București
15-17 mai: Craiova
22-24 mai: Tirgu-Mureș si Iași
29-31 mai: Hunedoara

Festivalul aduce în România unele dintre cele mai bune filme europene, alături de o parte dintre regizorii și actorii care au contribuit la realizarea acestora.