miercuri, 23 septembrie 2015

Maica Tereza ar putea fi canonizată în Anul Sfânt al Milostivirii

Calea spre sfințenie pentru Maicii Tereza pare să fie pregătită. Aceasta ar putea fi canonizată în Anul Sfânt al Milostivirii, proclamat de Papa Francisc prin bula 'Misericordiae vultus'.

Însă deocamdată Congregația pentru Cauzele Sfinților studiază miracolul care-i va permite Papei să semneze decretul pentru canonizarea Sfintei (Catholic News Agency, 14 septembrie).

Studiul Vaticanului

Miracolul se referă la un caz excepțional de vindecare a unei tumori pe creier, științific inexplicabilă, care a avut loc în Brazilia, mai precis în orașul Santos, unde în luna iulie o delegație a Vaticanului a fost pentru a aduna materiale și probe. Din delegație au făcut parte: Pr. Brian Kolodiejchuk, postulatorul cauzei de canonizare a Maicii Tereza; Mons. Robert Sarno, membru al Congregației pentru Cauzele Sfinților și Pr. Caetano Rizzi.

"URGENȚA" finalizării cauzei

Pr. Rizzi nu a putut preciza Agenției Catolice când se va finaliza cauza de canonizare. Papa, a spus Pr. Caetano, " în acest an Jubiliar dorește să beatifice și să canonizeze bărbați și femei care au fost modele ale milostivirii pentru lume, iar Maica Tereza este un astfel de model. Și de aceea există o urgentare în desfășurarea procesului său. Personal, am întâlnit-o în 1980 sau 1981, când a ținut o conferință la Anhembi (Sao Paulo, Brazilia) despre valoarea vieții. Maica Tereza a apărat viața de la concepție până la moartea naturală. Pentru mine, a fost o sfântă vie".

Diagnostic teribil

O "sfântă vie", prin a cărei mijlocire s-a schimba soarta unui om care în 2008 a fost internat în condiții disperate, după ce medicii l-au diagnosticat cu o serie de abcese la nivelul creierului, care ar fi necesitat o operație deosebit de complexă. Viața lui era în pericol.

Suferință și vindecare

Mijlocirea Maicii Tereza l-a salvat pe acest om, a cărui identitate este un secret bine păzit, scrie Mesagerul (14 septembrie). Potrivit unui ziar brazilian, cel care  a sugerat invocarea Maicii Tereza a fost Pr. Elmiram Ferreira, un prieten de familie al bolnavului. "Suferința pacientului era imensă. Le-am dat membrilor familiei o rugăciune sugerându-le să invoce ajutorul ceresc al Fericitei Tereza și să se roage cu multă încredere aceastei mari femei. Vindecarea a fost rapidă și medicii nu pot explica cum a avut loc această însănătoșire. Am înțeles atunci că Maica Tereza este cea care a făcut posibilă vindecarea."
Traducere: ACC
 
Sursa:aleteia.org