miercuri, 5 august 2015

Pianistul fără adăpost și-a reîntâlnit fiul datorită internetului

Donald Gould și-a reîntâlnit fiul după 15 ani, după ce videoclipul în care el cânta la pian a devenit viral pe internet.
    
Povestea lui Donald Gould, om al străzii care i-a uimit pe trecătorii din Sarasota (Florida, SUA) cântând la un pian pus la dispoziție de autoritățile locale, s-a îmbogățit cu un nou capitol.
    
Povestea sa care fost prezentată de diferite siteuri din lume, a fost preluată și de către E-communio.ro cu câteva zile în urmă, și prin aceasta s-a făcut cunoscută istoria unui om care locuia pe străzi de șapte ani de zile.
    
Gould a povestit că au fost binefăcători care l-au ajutat să se „curețe”, să-și cumpere haine noi și să-și taie barba. Cu toate acestea un lucru important lipsea în viața lui: fiul său cu care a pierdut contactul acum 15 ani, atunci când viața sa a intrat într-o spirală descendentă.
    
„Acum, poate că fiul meu va intra în contact cu mine”, a spus Donald.
    
Inside Edition l-a descoperit pe băiat. Numele său este Donny și are 18 ani. A fost adoptat la vârsta de 5 ani. El a crescut în Michingan. Știa că a fost adoptat, dar nu a crezut vreodată că își va cunoaște tatăl biologic.
    
Într-o zi părinții lui au primit un telefon de la un prieten care a văzut videoclipul cu tatăl biologic al lui Donny. „Am vizionat și noi videoclipul și apoi l-am chemat pe Donny. L-am pus să stea între noi doi și i-am arătat videoclipul”, au declarat părinții adoptivi ai băiatului. De asemenea, i-au explicat tânărului că acel om fără adăpost, care cânta atât de bine la pian este tatăl său biologic.
    
„Apoi, am văzut că Donald s-a aranjat și că va merge la dezintoxicare, și ne-am gândit că am putea intra în contact cu el”. Donny a spus că-și iubește părinții biologici la fel cum fiecare copil își iubește părinții, și crede că își va putea ajuta tatăl să înceapă din nou o viață normală. A spus: „Vreau să-l ajut să se întoarcă pe drumul cel bun”.
    
Cei doi au conversat apoi prin chat, Donny din Michingan, iar Donald dintr-o cameră de hotel din Sarasota.
    
„A fost extraordinar”, a mărturisit Donald. „Nu mi s-a părut a fi afectat, ceea ce este minunat”.
    
Părinții adoptivi ai lui Donny așteaptă să vadă ce progrese va face Donald, înainte de a organiza o întâlnire, și speră că acest om va face o schimbare în viața sa.

Traducere: Liviu Ursu


Sursa:www.aleteia.org