miercuri, 23 septembrie 2015

Maica Tereza ar putea fi canonizată în Anul Sfânt al Milostivirii

Calea spre sfințenie pentru Maicii Tereza pare să fie pregătită. Aceasta ar putea fi canonizată în Anul Sfânt al Milostivirii, proclamat de Papa Francisc prin bula 'Misericordiae vultus'.

Însă deocamdată Congregația pentru Cauzele Sfinților studiază miracolul care-i va permite Papei să semneze decretul pentru canonizarea Sfintei (Catholic News Agency, 14 septembrie).

Studiul Vaticanului

Miracolul se referă la un caz excepțional de vindecare a unei tumori pe creier, științific inexplicabilă, care a avut loc în Brazilia, mai precis în orașul Santos, unde în luna iulie o delegație a Vaticanului a fost pentru a aduna materiale și probe. Din delegație au făcut parte: Pr. Brian Kolodiejchuk, postulatorul cauzei de canonizare a Maicii Tereza; Mons. Robert Sarno, membru al Congregației pentru Cauzele Sfinților și Pr. Caetano Rizzi.

"URGENȚA" finalizării cauzei

Pr. Rizzi nu a putut preciza Agenției Catolice când se va finaliza cauza de canonizare. Papa, a spus Pr. Caetano, " în acest an Jubiliar dorește să beatifice și să canonizeze bărbați și femei care au fost modele ale milostivirii pentru lume, iar Maica Tereza este un astfel de model. Și de aceea există o urgentare în desfășurarea procesului său. Personal, am întâlnit-o în 1980 sau 1981, când a ținut o conferință la Anhembi (Sao Paulo, Brazilia) despre valoarea vieții. Maica Tereza a apărat viața de la concepție până la moartea naturală. Pentru mine, a fost o sfântă vie".

Diagnostic teribil

O "sfântă vie", prin a cărei mijlocire s-a schimba soarta unui om care în 2008 a fost internat în condiții disperate, după ce medicii l-au diagnosticat cu o serie de abcese la nivelul creierului, care ar fi necesitat o operație deosebit de complexă. Viața lui era în pericol.

Suferință și vindecare

Mijlocirea Maicii Tereza l-a salvat pe acest om, a cărui identitate este un secret bine păzit, scrie Mesagerul (14 septembrie). Potrivit unui ziar brazilian, cel care  a sugerat invocarea Maicii Tereza a fost Pr. Elmiram Ferreira, un prieten de familie al bolnavului. "Suferința pacientului era imensă. Le-am dat membrilor familiei o rugăciune sugerându-le să invoce ajutorul ceresc al Fericitei Tereza și să se roage cu multă încredere aceastei mari femei. Vindecarea a fost rapidă și medicii nu pot explica cum a avut loc această însănătoșire. Am înțeles atunci că Maica Tereza este cea care a făcut posibilă vindecarea."
Traducere: ACC
 
Sursa:aleteia.org

„Satana vrea să distrugă familia”. Mesajul Fecioarei de la Civitavecchia

Fecioara, în mesajul de la Civitavecchia a trasmis celor cărora le-a vorbit că bătălia între Dumnezeu și Satana este astăzi centrată pe distrugerea familiei.
„Satana este puternic și vrea să dezlănțuie ura, apoi războiul să distrugă omenirea. Și pentru atingerea acestui scop vrea să abată Biserica de la Dumnezeu, începând cu mica biserică domestică care e familia”, a zis Fabio Gregori (într-un interviu pentru Studi Cattolici, iunie 2015)
LA FEL CA SORA LUCIA
Mesajul Fecioarei urmează profeția Sorei Lucia Dos Santos, cărei îi apăruse Fecioara la Fatima, mărturisită Cardinalului Carlo Caffara, în care a vorbit de o luptă între Dumnezeu și Diavol pentru „viață și familie”.
APARIȚII ȘI LACRMI DE SÂNGE
Între 2 și 6 februarie 1995, o statuie a Fecioarei, reprezentându-o pe Regina Păcii și provenind de la Medjugorje, a lăcrimat sânge de 30 de ori între 2 – ziua Intrării Domnului în Templu, când profetul Simeon a prezis Maicii Domnului martiriul Inimii sale – și 6 februarie 1995, la familia Gregori, în localitatea Borgo Pantano, din Civitavecchia; și, la 15 martie, în mâinile mons. Girolamo Grillo, Episcopul orașului. Începând din 1996, o a doua statuie, identică cu prima, primită cadou de familia Gregori de la cardinalul Andrzej Maria Deskur, emană un ulei parfumat, în zilele de sărbătoare, și, din ce în ce mai des, în prezența persoanelor care se roagă.
În baza tradiției Bisericii, cazul a fost studiat de Comisia teologică diecezană, formată din 11 membri, care la final s-a pronunțat în favoarea supranaturalității acestui eveniment. Zece ani mai târziu, în 15 martie 2005, printr-un decret al mons. Grillo, parohia în grija căreia se află statuia care a lăcrimat sânge a fost ridicată la rangul de sanctuar. 
93 DE MESAJE
În aprilie 2014, la al douzecelea an al aparițiilor, noul episcop, mons. Luigi Marrucci, a încoronat Fecioara împreună cu Grillo, cu episcopul Giovanni Marra și în prezența mai multor preoți ai diecezei. Un act formal și explicit din partea diecezei. În total sunt 93 de mesaje pe care Fecioara le-a încredințat familiei Gregori, dintre care două secrete pentru episcop și unul pentru pontefice. Fecioara e preocupată pentru familie, Biserică și lume, în sfârșit pentru fiecare om pe care-l privește ca pe un fiu.
COMUNIUNEA CONJUGALĂ
Gregori sublinează că, în cursul aparițiilor, Fecioara a zis „fără o nouă convertire, mulți păstori ar trăda propria vocație, și cu mare scandal, Biserica ar cunoaște o nouă mare apostazie, adică renegarea Adevărurilor creștine fundamentale reafirmate de-a lungul secolelor de tradiție și doctrină”. De aceea „în jurul familie și a vieții se dă bătălia contra demnității divine a omului”. Distrugerea acestei unități ajunge la apogeu când comuniunea conjugală nu este recunoscută în „necesara diversitate și complementaritate sexuală”. 
Traducere: AMR


Sursa:aleteia.org