duminică, 22 noiembrie 2015

MĂRTURIE: Céline Dion este în viață datorită unui preot

În 1967 Thérèse Dion, mama a 13 copii, și-a dat seama că este din nou însărcinată. Familia ei era săracă și numeroasă și nu dorea să aibă mai mulți copii. De aceea a mers cu mare greutate la un preot căruia i-a spus că ar lua în considerare ideea unui avort.
Preotul catolic i-a răspuns că nu ar trebui să pună capăt unei vieți care nu-i aparține, că nu are dreptul de a merge împotriva naturii și mai presus de toate că nu poate merge împotriva voinței lui Dumnezeu.
Astfel pe 30 martie 1968 s-a născut Celine Dion, ultima din 14 frați, dotată cu o voce spectaculoasă care a făcut-o să devină una dintre cele mai mari staruri de pe scena muzicii.
"Am 13 frați și eu sunt ultima, sunt un accident... Trebuie să recunosc că-i datorez viața mea unui preot. De îndată ce mama mea și-a revenit din disperare, nu a pierdut un singur minut pentru a-și cere iertare și m-a iubit într-un mod pasional, la fel cum i-a iubit pe toți ceilalți frați", a mărturisit cântăreața într-un interviu în 2001.
Celine Dion, precum Beethoven, a fost concepută în circumstanțe nefavorabile. Ambii au avut mulți frați, s-au născut în sărăcie și din mame disperate. Nașterea celor doi muzicieni nu a fost dorită, dar în momentul de criză maximă mamele lor au ajuns să realizeze că au și o altă opțiune și au decis să ducă sarcina la termen.

Cu aceste decizii curajoase, omenirea a putut beneficia de nouă simfonii, lucrări minunate de artă realizate de Beethoven, iar astăzi ne putem bucura de frumoasele cântece interpretate de Celine Dion, Because You Loved Me sau My Heart Will Go On, din filmul Titanic, care spune povestea romantică a doi tineri ce, în ciuda circumstanțelor au ales, de asemenea, dragostea.
Fiecare ființă umană are o valoare infinită cu un potențial uimitor. În acest sens, Celine Dion este o mărturie vie în fața a milioane de oameni că voința lui Dumnezeu este întotdeauna bună și desăvârșită. În această poveste, cu toate acestea, nu este implicată numai voia lui Dumnezeu ci și cea aThérèsei.
Trebuie să ne amintim că de obicei atunci când o femeie decide să facă un avort, este cufundată într-o stare de criză care nu-i permite să analizeze problema și de a lua în considerare toate alternativele. În cazul în care mama lui Céline ar fi făcut avortul, acesta ar fi fost considerat un avort din cauze socio-economice sau din cauza sărăciei. De aceea avortul, este de asemenea un eșec colectiv, un simptom al unei societăți bolnave, care a întors spatele femeii aflate în fața unei sarcini neașteptate sau dificile.
Oamenii, cu toate acestea, au capacitatea de a transcende propriile limite, de a depăși orice influențe externe schimbându-și atitudinea în fața problemelor. Viktor Frankl, un neurolog și psihiatru trecut prin lagărul de concentrare de la Auschwitz, a spus că "omului îi poate fi luat totul, cu excepția unui singur lucru: ultima dintre libertățile umane - alegerea atitudinii personale în fața unei serii de circumstanțe pentru a decide propria cale." Astfel, a alege, lăsând în urmă condiționarea, este un act care umanizează, iar omul devine mai uman pe măsură ce reușește să decidă în mod liber, depășind dificultățile.
Deși libertatea implică posibilitatea de a alege între bine și rău, noi creștinii știm că libertatea umană atinge perfecțiunea când  se îndreaptă spre Dumnezeu. Voința Thérèsei în armonie cu voia lui Dumnezeu a dat un minunat cadou lumii: viața lui Celine Dion. Și deciziile voastre bazate pe voința lui Dumnezeu vor da întotdeauna rezultatul perfect.
Nu uitați că frica și problemele sunt de fapt temporare și acestea pot dispărea într-o clipă, dar viața umană este unică și de neînlocuit. Pe bună dreptate se spune că toate au un remediu dar nu și moartea, deoarece pierderea unei vieți omenești nu se poate recupera.
Maica Tereza de Calcuta a înțeles foarte bine aceasta. Când a fost întrebată dacă nu crede că sunt prea mulți copii în India, aceasta a răspuns: "Credeți că sunt prea multe flori pe pajiște? Oare sunt prea multe stele pe cer? Uitați-vă la acest copil, este purtătorul vieții. Nu este o minunăție? Cum să nu-l iubești? ".
Uitați-vă la Celine Dion, este o purtătoare a vieții. Nu este o minunăție? Cum să nu o iubești?

Traducere: ACC


Sursa:aleteia.org