joi, 30 iunie 2016

Cum o faci, așa o ai!

Oare nu ți-ai dorit ca dimineața când te trezești să auzi susurul apei, să te relaxezi la pescuit sau pur și simplu să urmărești vietățile ce mișună prin marile râuri ale țării, mai ales Deltă?!

Ce ar fi dacă ai avea o casă de vacanță lângă un astfel de râu și ai putea să îți scazi din costuri folosindu-te de anumite tehnici eco?


Natura este plină de promisiuni frumoase și bune, deseori nu știm să ne folosim la maxim de beneficiile ei, de ceea ce am putea primi din marea ei generozitate. Iar alte ori, abuzăm cu nesimțire ceea ce duce la mari decalaje, la dezordine și accidente.

Așadar, întorcându-ne la casa mult dorită, putem să o realizăm folosind materialele din zonă, iar la sfârșit să o izolăm tot cu produsele ce ne rămân sau pe care ni le oferă direct natura.


De curând, am aflat de programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare care a dezvoltat campania „Căldură la îndemână!” prin intermediul căreia oferă sfaturi practice, la îndemână și mai ales accesibile din punctul de vedere al costurilor pentru cei care vor să-și izoleze singuri casele. Cei care au gândit acest proiect, ne propun niște materiale care ne sunt la îndemână și pe care le putem folosi ca să ne izolăm singuri casa, în funcție de zona în care locuim, explicându-ne cum se face, pas cu pas, astfel încât izolarea casei să fie un proiect de tipul „do it yourself!”. Mai multe despre această campanie poți afla și aici!

Pentru casa noastră de lângă un mare râu sau din Dunăre, acești experți ne recomandă izolații cu stuf și papură, paie de cereale, coceni de porumb, tulpini de floarea-soarelui, fibre de cânepă, in sau lână de oaie (aici găsești mai multe detalii despre acest tip de izolație)


De ce nu ți-ai construi o casă cu materiale eco și cu costuri reduse? Asta urmează să te întrebi tu și răspunsul să ți-l dai singur!

Pentru mai multe informații și detalii despre diverse moduri de izolații în conformitate cu zona voastră, consultați paginile http://www.confortpentrucasata.ro și https://www.facebook.com/eficienta.energetica.locuinte