vineri, 29 ianuarie 2016

Aplicațiile Jubileului: iată ce puteți descărca pe telefon

   Acest Jubileu va intra în istorie, ca fiind unul extrem de tehnologic. Datorită unei serii de aplicații, evenimentele pot fi urmărite în timp real de pe telefonul mobil.
          Vaticanul a lansat aplicația „iGiubileo” (Jubileul), care le permite pelerinilor să aibă întotdeauna la îndemână toate informațiile legate de eveniment: trasee, hărți de localizare, informații cu privire la inițiative și centre de cult, numere utile și știri în timp real.
          Printre diferitele secțiuni ale aplicației, extrem de funcțională rezultă acea secțiune care prezintă locurile de interes major din Roma și din Vatican; de la monumentele istorice la parcuri, de la piețe la bisericile de o valoare spirituală și artistică incomensurabilă. Singurul dezavantaj: aplicația servește doar pentru smartphon-urile care utilizează platforma iOS.
          O altă aplicație foarte interesantă este „Giubileo della Misericordia” (Jubileul Milostivirii). Aceasta poate fi descărcată de către toate platformele on-line și cu ajutorul ei se poate face un impresionant tur virtual al celor patru Bazilici Papale și a altor trei Biserici ale Milostivirii din Roma.
          Introducerea Jubileului virtual a fost încredințată într-un video Preasfinției Sale Rino Fisichella, Președintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, care a ilustrat importanța și semnificația acestui eveniment extraordinar și i-a invitat pe toți să se roage alături de Papa Francisc.
          O altă secțiune specifică este rezervată rugăciunilor, în următoarele puncte: Rugăciunea Milostivirii, Rugăciunile de dimineață, de seară și alte rugăciuni.
          De asemenea, a fost lansată și aplicația „Beati voi” (Ferice de voi), cu ajutorul căreia se poate face un examen de conștiință inspirat de cele opt Fericiri ale Evangheliei, ghidat de comentarii, rugăciuni, reflecții și mărturii.
          Transmisiunile în direct ale evenimentelor majore, programele televiziunilor și analizele aprofundate ale Anului Sfânt al Milostivirii se găsesc în noua aplicație „Tv2000#Giubileo”, descărcabilă gratuit pe tabletă sau pe smartphone.
          Chiar și pe rețelele de socializare (Facebook și Twitter) se pot vizualiza, mulțumită postului Tv2000, toate postările relative Jubileului Milostivirii.

Traducere și adaptare: Liviu Ursu


Sursa:www.aleteia.org