vineri, 5 august 2016

1 Timotei 6:10 „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri.” – 1 Timotei 6:10
Dani Alves, un jucător emblematic al F.C. Barcelona (cu 30 de trofee câştigate) a oferit un interviu savuros unei publicații engleze în care se poate „citi” şi o altă față a jucătorului, una mai puțin cunoscută microbiştilor. Alves a vorbit despre performanțele reuşite cu F.C. Barcelona, dar şi despre acele aspecte care rareori pot fi auzite în discursul unui jucător de fotbal.
Unele dintre concepțiile de viață ale vedetei clubului catalan ar trebui să stârnească interesul. „Când vorbim despre energie, fericire, bucurie, cred că sunt aplicabile vieții. Încerc să îi fac pe oameni să se gândească la asta. Sper să fiu contagios. Nu cred că trebuie să fim supărați: lumea este destul de amară, deja se autodistruge.” Fotbalistul este conştient că unii ar putea pretinde că banii îl fac să se raporteze diferit la dificultățile vieții, însă el spune că, din contră, celebritatea nu l-a ajutat să găsească fericirea, ci să o piardă. „Oamenii consideră că, datorită vieții pe care o am, fiind bine plătit, sunt fericit. Nu! Am fost mai fericit când am trăit în mediul rural, cu tatăl meu, decât sunt acum. De ce? Pentru că nu am ştiut cât de rea poate fi lumea.”
Alves spune că se refugiază mintal în Juazeiro, micul oraş unde a crescut, deşi nici locurile natale nu mai sunt ceea ce erau altădată. „Acum, toată lumea are telefon, dar nimeni nu mai vorbeşte cu nimeni… Cu cât cunoşti mai bine lumea de astăzi, cu atât eşti mai dezamăgit. Nu înțeleg de ce toată lumea se luptă pentru putere, bani, faimă. Oare nimeni nu se mai opreşte pentru a vedea că faima este un gunoi? Cu cât ai mai mulți bani, cu atât ai mai multe probleme.”
Ceea ce încearcă să transmită fotbalistul Barcelonei este că fericirea nu vine la pachet cu celebritatea. Nu de puține ori viața sub lumina reflectoarelor a creat mari dificultăți. Familii destrămate, cariere ratate, vieți distruse sunt, cel mai adesea, consecința căutării unei fericiri artificiale, fără miză profundă. Cheia succesului nu constă în cifre, ci în atitudini.
Semnele Timpului