miercuri, 14 septembrie 2016

„Când dai o masă, cheamă pe săraci, pe schilozi, pe şchiopi, pe orbi. Şi va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ţi răsplătească, dar ţi se va răsplăti la învierea celor neprihăniţi.” – Luca 14:13-14
Cu doar câteva zile înainte de nuntă, viitorul mire al lui Quinn, de 27 de ani, s-a răzgândit şi a anulat nunta. Cu un mănunchi de iluzii spulberate şi cu inima frântă, Quinn şi familia ei și-au anunțat rudele şi prietenii că mult aşteptata nuntă nu va mai avea loc şi au încercat să recupereze cei 35.000 de dolari deja investiţi. Însă lui Kari Duane, mama miresei, i-a venit o idee genială: să-i cheme, în locul nuntaşilor la cina care urma să aibă loc într-unul dintre cele mai elegante hoteluri din Sacramento, pe oamenii fără adăpost din oraş.
Kari a mers la diferite centre de întâlnire a oamenilor străzii şi i-a invitat în mod personal la o cină specială. Aproximativ 100 de femei, bărbaţi şi copii au răspuns invitaţiei şi s-au bucurat de o cină de excepţie, cu bucate alese, într-un cadru neobişnuit pentru ei.
„Când treci printr-o perioadă grea, să poţi ieşi într-o seară în oraş şi să faci ceva diferit împreună cu familia ta, e o adevărată binecuvântare”, spunea Rashad Abdullah, care s-a bucurat de acea cină împreună cu soţia şi cei cinci copii ai lor. „La cantina la care mergem, nu primim acest gen de mâncare”, declara Tamara Dotson, recunoscătoare pentru o asemenea onoare. O altă femeie spunea: „Mi se pare un gest foarte generos. Să pierzi ceva atât de important pentru tine şi să găseşti totuşi puterea să dai mai departe, asta înseamnă cu adevărat să dăruieşti.”
În timp ce oamenii străzii se bucurau de o cină nemaipomenită, Quinn a preferat să stea acasă, înconjurată de prieteni şi să nu-şi facă apariţia la petrecere. Durerea ei şi a familiei nu a trecut, dar Kari spunea că, deşi o doare sufletul pentru fiica ei, se bucură pentru faptul că a putut ieşi ceva bun din această poveste tristă.