sâmbătă, 4 februarie 2017

BROȘURĂ GRATUITĂ PENTRU PROMOVAREA LECTURII ÎN FAMILIE

avem-nevoie-de-povesti_brosura_asociatiacurteaveche_coperta_mic

BROȘURĂ GRATUITĂ PENTRU PROMOVAREA LECTURII ÎN FAMILIE

Studiile arată că acei copii care citesc de plăcere au rezultate mai bune la toate materiile decât colegii lor care citesc mai rar sau chiar deloc, inclusiv la științele exacte. În schimb, copiii care rămân în urmă cu lectura, din diverse motive au din ce în ce mai puține șanse să-i ajungă pe colegii lor cititori.avem-nevoie-de-povesti_brosura_asociatiacurteaveche_coperta
Stima de sine, performanțele școlare, capacitatea de a interacționa cu ceilalți, dezvoltarea armonioasă a creierului, recomandări de cărți și jocuri interactive menite să facă lectura mai distractivă sunt numai câteva dintre aspectele cuprinse în broșura “Avem nevoie de povești pentru a crește oameni mari” pe care o punem la dispoziția publicului în mod gratuit.
“Fiecare dintre noi, adulții, suntem responsabili de viitorul următoarelor generații dacă tinerii nu mai citesc. Statisticile privind analfabetismul funcțional și consumul de carte sunt extrem de îngrijorătoare pentru țara noastră, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Scopul asociației noastre este de a le arăta celor mici că fiecare carte este o aventură care merită trăită și, în același timp, de a transmite publicului faptul că niciun copil nu va deveni un cititor desăvârșit dacă va fi obligat să citească sau dacă nu vor exista adulți pregătiți să îi îndrume. Pentru aceasta este esențial ca părintele să înțeleagă rolul lecturii în dezvoltarea celui mic și să mențină mereu prezentă cartea în jurul copilului.” declară Iren Arsene Mate, președinte Asociației Curtea Veche, despre inițiativa acestui proiect.
Materialul poate fi descărcat gratuit de aici și este realizat în colaborare cu Gáspár György, psiholog și psihoterapeut, în parteneriat cu paginadepsihologie.ro cu scopul de a promova concepul de parenting pentru lectură.