marți, 2 octombrie 2018

Luna octombrie, luna Rozariului. De ce să ne rugăm Rozariul?

1. Rozariul este important şi eficient pentru că este o rugăciune insistentă ce devine simbol al iubirii noastre faţă de Maica Domnului şi faţă de Cristos; spunea cineva că, după cum doi logodnici nu se plictisesc să îşi spună că se iubesc, tot aşa nici  noi, fiii preaiubiţi ai Mariei, nu trebuie niciodată să ne plictisim să spunem această rugăciune.
2. Rozariul este o rugăciune importantă pentru că o spunem împreună cu Maria. Să fim convinşi că atunci când spunem: „Roagă-te pentru noi păcătoşii” ea este deja prezentă.
3. Este o rugăciune biblică; este, de fapt, o sinteză a întregii Evanghelii, un rezumat al istoriei mântuirii. În cele douăzeci de mistere se desfăşoară lucrarea mântuirii noastre. Prin contemplarea misterelor sfântului Rozariu vom ajunge să înţelegem planul lui Isus ce se desfăşoară în toată viaţa sa, de la Întrupare la Paştele său glorios. Recitând Rozariul vom pătrunde tot mai mult în misterul mântuirii.

Am găsit într-o carte, o relatare ce spunea că un anumit preot, care avea să devină celebru mai târziu, pe când era student la teologie, nu recita Rozariul. Într-o zi directorul spiritual i-a zis: – Pentru ce nu reciţi Rozariul? – Pentru că e o rugăciune monotonă şi plictisitoare. – Ascultă, tu ai pierdut în război un frate. De câte ori ai auzit-o pe mama ta vorbind despre copilul ei, care e fratele tău, căzut pe front? – Mama vorbeşte întotdeauna când are ocazie prietenilor şi cunoscuţilor despre evenimentele triste şi fericite ale vieţii ei. – Şi o asculţi cu plăcere de fiecare dată? – Bineînţeles! – Ei bine, Mama noastră cerească, la Rozariu ne povesteşte:
1. evenimentele fericite ale Fiului ei care este fratele nostru, atunci când ne rugăm Rozariul de bucurie;
2. ne vorbeşte de suferinţele Fiului ei când ne rugăm Rozariul de durere;
3. ne vorbeşte despre învierea şi înălţarea lui la cer când ne rugăm Rozariul de slavă;
4. ne vorbeşte despre momentele importante ale activităţii Fiului ei când ne rugăm Rozariul de lumină.  Ascultând-o pe Mama cerească vorbind despre Fiul ei, Rozariul nu poate fi nici monoton, nici plictisitor. Să-i promitem Mamei noastre cereşti, ca un semn al iubirii noastre faţă de ea, că vom medita cât mai des împreună cu ea momentele cele mai importante din viaţa Fiului său!

Sfântă Fecioară Marie,
roagă-te pentru noi păcătoşii!!!

  Pr. Mihai Savin


Sursa:www.parohiaisusbunulpastor.ro