marți, 14 iunie 2011

Patriarhul Daniel, atac la telefoanele mobile: „Au devenit o molimă!”


Preafericitul Daniel a îndemnat enoriașii să-și închidă telefoanele mobile în biserică, în timpul Sfintel or Slujbe.

La finalul slujbei oficiate de Rusalii la Catedrala Patriarhală, Preafericitul Daniel a atras atenţia că folosirea telefoanelor mobile a devenit "o molimă" la români si că în biserică enoriasii trebuie să se dea dovadă de "evlavie, bunăcuviinţă şi dragoste pentru Dumnezeu".

"Nici o ascultare nu este mai importantă şi mai sfântă, decât ascultarea vocii Lui, a Cuvântului Lui în Lume", a subliniat Patriarhul, care consideră că aceia care lasă telefoanele mobile deschise în biserică, deranjând pe credincioşii care ascultă Sfânta Slujbă, o fac "pentru a arăta cât sunt de importanţi, cât sunt de căutaţi, sau din neglijenţă".

El a mai spus că asemenea incidente au loc în bisericile din toată ţara şi nu doar la Catedrala Patriarhală, spunând că e o necesitate să evităm folosirea lor în timpul slujbei.

Patriarhul are dreptate, în biserică oamenii uită, dacă nu să-și închidă telefoanele, măcar să le facă neauzite. Unii, de dragul conversației, preferă să iasă din biserică în timpul slujbei, ca și cum ar părăsi sala de ședințe pentru câteva clipe.

Probabil, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a vrut să-i atenționeze prin acest mesaj și pe preoții care vorbesc chiar și în timpul slujbei la telefon. În câteva clipuri, care circulă pe internet, câțiva dintre slujitorii Domnului au fost surprinși vorbind la telefonul mobil în timpul predicilor.

Pentru că până la urmă sunt și ei oameni și nici nu e vreun mare păcat să prinzi drag de ultimele gadgeturi lansate de Steve Jobs sau finlandezii de la Nokia, preoții mai tineri și-au cumpărat iPhone, telefoane cu sistem de operare Android sau Windows 7. Dacă tragi cu ochiul, pe telefonul părintelui vei vedea neapărat o icoană ca wallpaper, iar cei care au dezlegat ițele setărilor și-au pus ca sonerie o cântare bisericească.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/patriarhul-daniel-vrea-telefoane-inchise-pe-timpul-slujbelor-au-devenit-o-molima-933582.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu