marți, 14 octombrie 2014

Natura ne ține sănătoși!

Când eram mai mic, mă îmbolnăveam destul de des, mai ales în acest anotimp și atunci, fuga la doctor, care rapid prescria niște medicamente (dulci majoritatea, așa că abuzam uneori :p) și siropuri (ce-mi mai plăceau!) pentru o perioadă, pentru a mă vindeca. Însă, când am mai crescut, am auzit că acestea nu sunt bune și, bomba, fac rău sănătății. Adică, da, tratează boala dar pot strica în altă parte. Așa am descoperit medicina naturală pe care unii o blamează, mai ales pe cea homeopată, spunând că nu dau doi bani pe ea. Însă culmea, aceasta este folosită de mii de ani cu succes, astăzi având la dispoziție rețete foarte vechi de preparate (medicamente / leacuri / droguri) tradiționale sau aflate de pe la străbunici. Și mă întreb: Dacă au fost bune pentru ei, de ce nu ar fi și pentru noi, astăzi?
Eu cred cu tărie în remediile naturiste, le-am încercat și au dat mereu rezultate, să nu mai vorbesc de faptul că niciodată nu am simțit reacții adverse sau să am alte probleme după. Știu persoane care, din cauza tăriei unor medicamente, trebuie să ia alte medicamente pentru stomac sau alte organe pentru a le proteja.
Pentru cei interesați de o viață cât mai naturală, prin bunăvoința domnului Mircea Hodârnău şi doctorului Ladislau Rosenberg, a apărut DVD-ul „Terapia Rose”. Pentru mai multe detalii, accesează http://www.mirceahodarnau.ro/tag/terapii-complementare şi http://www.doctornatura-wellness.blogspot.com.