luni, 27 august 2012

Cuvântul sculptează!

27 AUGUST

Voi lăuda Numele lui DUMNEZEU prin cântări, şi prin laude îl voi preamări.

Psalmul 69.30

Nu ne îmbărbătează oare faptul că Domnul Isus este „întemeietorul credinţei" noastre, şi nu ne bucură şi mai mult faptul că El a devenit întemeietorul cântărilor de laudă? După ce a fost în adâncul judecăţii şi al morţii pentru noi, Dumnezeu L-a ridicat din „apăsarea morţii şi a judecăţii" şi L-a înviat din morţi cu slavă. Când s-a înfăptuit această lucru Cristos a „slăvit Numele lui Dumnezeu prin cântări şi laude." Însă El n-ar vrea s-o facă singur. Pe noi, pe care ne-a scos din mocirla păcatului şi a morţii şi ne-a unit cu El, căpetenia învierii, pe noi cei pe care ne-a răscumpărat pentru Dumnezeu prin sângele Său vrea să ne facă să cântăm cântarea cea nouă.

Domnul Isus Cristos ne lasă să gustăm toate roadele biruinţei Lui asupra lui Satan, a lumii, a păcatului şi a morţii, ne aduce în starea de copii ai lui Dumnezeu şi ne umple inima de bucuria Lui.

Suntem oare într-adevăr plini de această bucurie? Numai plini de această bucurie putem intona cântarea de laudă şi de adorare pentru Dumnezeu. Ce măreţ este ca inima noastră să ştie că însuşi Domnul Isus intonează cântarea de laudă în mijlocul Adunării. El se găseşte în mijlocul celor care se adună pentru Numele Lui (Mat. 18.20) şi le ridică privirea spre Tatăl al cărui Nume l-a descoperit (Ioan 17.6).

Sunt oare inimile noastre gata să intoneze cântarea pe care însuşi Domnul Isus o doreşte în mijlocul nostru?

Singurul loc unde putem cânta după voia Lui este locul prezenţei Domnului Isus (Mat. 18.20; Evr. 13.13; Apoc. 3.20). Evreii în vechime nu au vrut să cânte cântările Domnului pe un pământ străin (Ps. 137). Să ne mulţumim cu mai puţin decât ei, noi care avem promisiuni mult mai mari?

Suntem chemaţi să ne depărtăm de fărădelege, să ne curăţim de vasele de ocară din creştinătatea de azi, şi împreună cu cei ce cheamă Numele Domnului dintr-o inimă curată să cântăm cântările Domnului pe pământul prezenţei Sale.

Sursa AICI

De ce urâm zilele de luni

Ziua de luni este, prin excelenţă, cea mai urâtă zi a săptămânii. Sau era, pentru că un studiu american efectuat pe un eşantion de 340.000 de oameni a arătat că urâm, în egală măsură, şi zilele de marţi, miercuri şi joi. Singura zi lucrătoare pe care nu o urâm, ba chiar ne trezeşte emoţii pozitive, este vinerea.
Foto: yes4healthy.blogspot.com„Miturile cuturale pot să accentueze puternic modelul dipoziţional al unei zile a săptămânii," susţine profesorul Arthur Stone de la Universitatea Stony Brook. El a explicat că, deşi exisă o convingere globală cu privire la faptul că zilele de luni sunt cele mai nefericite zile, această opinie ar trebui abandonată.

Profesorul Stone a arătat că ceea ce face lunea să pară mai urâtă este contrastul puternic dintre dispoziţia pe care o avem duminică şi cea pe care o avem luni.

Echipa profesorului a colectat prin telefon datele privind aprecierea făcută zilelor. Rezultatul cercetării a fost publicat în Journal of Positive Psychology.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/De-ce-uram-zilele-de-luni-7274.html