joi, 20 februarie 2014

Căutăm să arătăm perfect...

Cred că fiecare din noi (să nu mai spun de fete!), atunci când ieșim din casă, arucăm o privire în oglindă să vedem cum arătăm. Dar depinde ce vedem.
Narcis, uitându-se în oglindirea sa din fântână, s-a îndrăgostit de sine și astfel s-a înnecat... la propriu!
Trebuie să învățăm să ne iubim așa cum suntem, naturali, fără prea multe „pături” de măști care de fapt ascund adevărata frumusețe și identitate. Deseori în spatele unei măști de machiaj stă un chip drăguț și cu adevărat atrăgător.
La toate acestea se adaugă apoi hainele. Lumea spune că haina îl face pe om. Dar oare chiar așa să fie. Oare l-ai respecta pe unul care te batjocorește s-au te-ai apleca spre o persoană cu o haină plină de „cicatrici” dar care îți vorbește la inimă? Eu cred că ce este cel mai important rămâne cine îmbracă hainele, nu pe cine îl îmbracă ele!
Eu uneori sunt sobru sau dezinteresat în îmbrăcăminte, adică nu simt că mereu mă caracterizează. Dar mă interesez mai mult de trupul și mai ales sufletul care este îmbrăcat de acestea...

 dailylook.ro
Cei de la dailylook.ro vor să dea o petrecere... Uite ce spun ei aici:
Pentru ca ne plac oamenii cu simtul umorului…
Pentru ca ne plac oamenii cu atitudine….
Pentru ca ne plac oamenii care stiu ca nu haina il face pe om, ci invers

Pentru ca … de aia… am decis sa organizam, in data de 22 februarie - sambata, Face Dailylook.ro Party in Open Pub

Mai exact:
Vii la petrecere asa cum te simti mai bine imbracat/a, cu “fața” care sa descrie tinuta, iar fotograful nostru, Andrei Zdetoveţchi (http://www.zdeto.com/), va avea grija sa te fotografieze.
Asta daca vrei sa participi la concursul nostru, in cadrul caruia vei putea castiga cele doua premii surpriza puse la bataie de noi, Dailylook.ro

Mai mult de atat, toti participantii la concurs primesc 2 vouchere de consumatie in OpenPub in valoare de 30 lei fiecare.
Jurizarea se va face online, in cadrul acestui eveniment. Primele doua poze cu cele mai multe like-uri vor fi premiate.

In concluzie, te asteptam sambata, 22 februaruie (de la ora 23:00) sa ne distram in stilul Dailylook.ro & Open Pub

Adresa Open Pub - Tunari, nr.65, langa metrou Stefan cel Mare
Rezervari: 0746 48 47 65
https://www.facebook.com/events/523614204420618/
Instră și tu pe dailylook.ro!

Mark Zuckerberg este cel mai generos american

Co-fondatorul popularei rețele Facebook, Mark Zuckerberg, împreună cu soția sa Priscilla Chan, au donat anul trecut aproape un miliard de dolari în scopuri caritabile. Cei doi au ocupat primul loc în topul anual al celor mai mari filantropi din SUA, realizat de The Chronicle of Philantrophy.

Foto: stockvault.netSuma donată anul trecut de tânărul cuplu a fost de aproape două ori mai mare față de cea oferită de cei doi în 2012, când s-au clasat pe locul al doilea.

De asemenea, la doar 29, respectiv 28 de ani, Zuckerberg și Chan se află printre cei mai tineri filantropi care compun topul. În categoria de vârstă de sub 50 de ani se mai află doar trei cupluri, alcătuite din John și Laura Arnold (Centaurus Energy), Pierre și Pam Omiduar (fondator eBay, respectiv directoarea ONG-ului HopeLab) și Sergey Brin împreună cu Anne Wojcicki (cofondator Google, respectiv cofondatoarea 23andME).

Podiumul celor mai mari filantropi americani a fost completat, pe locul al doilea, de George Mitchell, fondatorul companiei specializate în gaz și petrol Mitchell Energy and Development. El a donat 750 de milioane de dolari către Fundația Cynthia și George Mitchell.

Locul al treilea este ocupat de Phil și Penelope Knight, care au oferit suma de 500 de milioane de dolari Fundației Universității de Științe și Sănătate din Oregon. Knite este cofondator și directorul renumitei companii Nike.

Potrivit estimărilor făcute de The Chronicle of Philantrophy, cei 50 de americani care alcătuiesc topul celor mai generoși filantropi din SUA în 2013, au oferit în total circa 7,7 miliarde de dolari anul trecut. Cele mai mari sume donate au fost înregistrate în rândul fundațiilor orientate asupra familiei și educației.

Locuitorii Statelor Unite sunt, în general, caracterizați de generozitate, potrivit celui mai recent raport efectuat de Charity Aid Foundation. Americanii s-au clasat pe locul al doilea, într-o listă de 130 de țări, în ceea ce privește numărul de oameni care au declarat că donează bani. SUA au fost depășite doar de India la acest capitol.


Foto: stockvault.net 


Al 100-lea preot hirotonit de PS Alexandru Mesian

19.02.2014, Lugoj (Catholica) - În Duminica a XXXIV-a după Rusalii (a Fiului risipitor), în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în catedrala “Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, la 16 februarie, Preasfinţitul Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului: pe diaconul Horia Nicolae Bursaş-Grad. Este cel de-al 100-lea preot hirotonit de Preasfinţia Sa în cei 20 ani de păstorire a Eparhiei Lugojului. Este originar din Orăştie, dar provine dintr-o familie greco-catolică din Baia-Mare. Tânărul nou hirotonit a absolvit cursurile facultăţii de Teologie din Oradea, obţinând licenţa în anul 2013. Este căsătorit şi urmează un master la Institutul Pontifical “Ioan Paul al II-lea” din Roma.
Cu ocazia “Anului Maicii Domnului de la Scăiuş” fost adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Sfinte de la Scăiuş care a lăcrimat de două ori în toamna anului 1934. Icoana va fi purtată în cursul acestui an în mai multe biserici din cele 12 protopopiate din Eparhia de Lugoj. La Sfânta Liturghie alături de Preasfinţiile lor Alexandru Mesian şi Virgil Bercea au concelebrat un sobor numeros de preoţi din Eparhiile de Lugoj, Oradea şi Maramureş dar şi doi preoţi din străinătate, din India şi Tanzania, colegi de master cu părintele Horia. Răspunsurile liturgice au fost date de corul “Reînvierea” al catedralei, dirijat de prof. Olimpia Drăgan.
În Cuvântul său de învăţătură PS Alexandru, a vorbit pe marginea Evangheliei zilei, apoi l-a felicitat şi încurajat pe tânărul preot nou hirotonit. “Preotul este luat din lume, dintre oameni, şi pus în lume, pentru oameni, în cele ce sunt către Dumnezeu. Preotul este un mediator între Dumnezeu şi oameni. El se roagă, predică Evanghelia, administrează Sfintele Taine şi e pus pentru serviciul oamenilor. Preotul trebuie să fie un om al rugăciunii, al adoraţiei, însă preotul are nevoie şi de rugăciunile credincioşilor pentru a-şi putea îndeplini misiunea sa.” Preasfinţitul a mulţumit Bunului Dumnezeu şi i-a salutat pe credincioşii din Baia-Mare, Orăştie, Oradea, Sălaj, Şimleul-Silvaniei, Cluj şi Timişoara care au venit în pelerinaj la Catedrala din Lugoj. Această Catedrală a avut doi Episcopi care au murit ca martiri în timpul regimului comunist: PS Valeriu Traian Frenţiu şi PS dr. Ioan Bălan, şi un Episcop care a dat mărturie de credinţă în Isus Cristos şi Biserica Sa tot în vremea regimului comunist: IPS Ioan Ploscaru.
“Bunul Dumnezeu”, a spus în încheiere PS Alexandru, “să te binecuvânteze şi Maica Sfântă să te ocrotească pentru a fi într-adevăr un preot după dorinţa Preasfintei Inimi a lui Isus.” Preasfinţitul i-a felicitat pe părinţii noului hirotonit. În continuare PS Alexandru a prezentat cartea “Maica Domnului de la Scăiuş”, recent apărută la Editura Surorilor Lauretane din Baia-Mare. Părintele Horia a mulţumit în primul rând Bunului Dumnezeu pentru chemarea la preoţie, în al doilea rând Preasfinţitului Alexandru şi Preasfinţitului Virgil. Un gând aparte de mulţumită şi recunoştinţă a avut pentru părinţii, bunicii, soţia, fraţii săi, precum şi faţă de cei apropiaţi. De asemenea a mulţumit tuturor celor care au contribuit la formarea lui preoţească: profesori, formatori şi îndrumători spirituali. A mulţumit colegilor de facultate prietenilor, credincioşilor din parohia Orăştie prezenţi la eveniment, precum şi altor credincioşi veniţi de la Oradea, Maramureş, Cluj. Nu în ultimul rând a mulţumit şi corului care a contribuit la solemnitatea acestui eveniment.
Evenimentul s-a încheiat cu binecuvântarea personală pe care acesta a făcut-o, începând cu PS Alexandru apoi cu PS Virgil şi continuând cu preoţii şi toţi credincioşii prezenţi. În final, oaspeţii invitaţi, au continuat bucuria la reşedinţa Episcopiei Greco-Catolice printr-o agapă fraternă. (Raimondo-Mario Rupp pentru BRU.ro)
Sursa: BRU.ro

Legături

Imagini