vineri, 22 noiembrie 2013

Trăiește la maxim și lasă greul altcuiva... mașinii!

Trăiește viața ta la maxim și lasă tot greul zilei altcuiva... mașinii!
Cam așa ar trebui să ne trăim viața în vremurile acestea moderne în care se tinde să fim înlocuiți sau mai bine spus, să ne fie înlăturată grija de zi cu zi iar nevoile noastre să fie împlinite instant. Vrem mai mult timp pentru noi înșine, dar ce vom face cu el?
Și da, dacă nu ne gestionăm timpul la minut, avem doar de pierdut! Iată că a ieșit și rima.
Ce ar fi să scriu de acum în rimă...?!?

Am citit, acum de cutrând
Că viața-mi poate fi simplificată
De am în casă noua mașină de spălat INDESIT
Și apăs pe buton o dată!

Și să vă povestesc și cum
Să nu spuneți că sunt nebun...
Două secunde-ți ia s-o programezi
Așa de simplu o setezi!
Apoi printr-o simplă apăsare
Pui mașina în spălare.
Așa că, uite cât ai clipi
Te poți pune spre a te odihni
Viața zilnic s-o trăiești
Pentru ceea ce poftești!

www.indesit.ro

Acum că ai aflat această veste bună
Nu mai sta s-aștepți o lună
Cu toți bucuros o-mpărtășește
Și alături de ei și INDESIT fericirea o
TRĂIEȘTE!!!

Intră chiar acum pe site-ul www.indesit.ro și pe pagina lor de Facebook www.facebook.com/IndesitRomania
 
www.indesit.ro

2, 1, 0... pa probleme de timp!
2 - secunde să programezi
1 - o singură apăsare
0 - zero probleme!
A good day, a good live!

Ce vrei tu (să fii) de Ziua Recunoștinței?

Poate că majoritatea oamenilor de Ziua Recunoștinței sau în preajma Crăciunului au gânduri înalte, dorințe specifice statului lor și poate puțin(i) se mai gândesc la cei din jur și cu atât mai mult la cei „invizibili”. Aceste suflete sunt tocmai cele care au mai mare nevoie de ajutor și pentru care putem deveni acel „Moș Crăciun” (Un Moș Nicolae v 2.0) ce vrea să le împlinească visele. Și visele lor sunt deseori „mărunte”, adică mai lesne se vor bucura de un pic de mâncare decât de o tabletă performantă, se va vedea mulțumirea lor în ochi mai repede pentru un cămin cald decât pentru un PC ultimul răgnet sau pentru un sistem audio performant și cu adevărat vor aprecia grija și iubirea noastră mai mult decât un cec ce le-ar putea îndulci zilele pentru o perioadă scurtă de timp.
O problemă constantă, care întrucâtva mă îngrijorează, este faptul că oamenii tind să devină buni și sensibili doar pentru o perioadă (de obicei scurtă) de timp în care sunt mai sensibili față de cei mai puțini privilegiați ai lumii și asta doar în preajma marilor sărbători când îndestularea îi dovedește că au o inimă. Dar este, cred, mai emoționant să vezi două suflete sărmane care au doar o bucățică de pâine și pe aceea, deși știu că nu se vor sătura astfel, o împart cu iubire oricând între ei.
Consider că oamenii ar trebui să fie implicați mereu în ajutorarea celor mai puțin privilegiați și să-și dovedească dărnicia cu atât mai mult după trecerea acestor „zile de binefacere” când iei iarăși se întorc în „întunericul” și la mizerea lor, urmărind mereu cu ochii lor flămânzi zilele din calendar până când vor mai ajunge o perioadă de „grație” în care cei de sus să le arunce și lor o bucățică din preaplinul lor.
Este de apreciat și chiar de lăudat cu această ocazie inițiativa (#campofriofacebine) celor de la Campofrio România de „a le dona într-o zi copiilor din mediul rural un sandviș gustos și sățios cum nu au mai mancat poate de ani de zile sau niciodată… Pentru ei, asta nu este puțin! Cu atât mai mult cu cât această acțiune are loc într-o perioadă în care și ei își pun dorințe și speră să li se întâmple lucruri frumoase.
Inițativa Campofrio este susținută de World Vision România, care se implică direct în ajutorarea comunităților din Dolj, alături de Carrefour România. Programul prin care se va desfășura această donație se numește Donator de viitor (detalii aici: http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor-1)
Eu mi-aș dori ca astfel de acțiuni să fie realizate cu atât mai mult în perioada în care nimeni nu este preocupat de asta. Ar putea fi o temă la care să reflectăm pe viitor, donând mai mult decât bani, donând speranță pentru viitor, devenind și noi părtași la #campofriofacebine!
Acum, că mă gândesc la inițiativa celor de la Campofrio România, gândul îmi zboară la ce putem fii noi de Ziua Recunoștinței plecând de la exemplul lor. Mulți se gândesc că pentru a-i ajuta pe acești „nefericiți” (spun asta în ghilimele fiindcă uneori un om fericit poate fi mai fericit în sărăcie. Vezi mai jos povestea!) trebuie să facă eforturi mărețe din punct de vedere financiar, să umble prin magazine și să caute produse potrivite pentru ei, să își folosească timplul liber (atât de prețios) pentru necunoscuți pentru ca în final satisfațiile să fie mici sau iluzorii. Dar nu ar trebui să gândim așa! Dacă vrem să fiim părtași la #campofriofacebine putem fii altfel! Vă mărturisesc că, deși nu vreau să mă laud, ani buni cu acestă ocazie (și nu numai!) am organizat cu un grup de tineri diverse acțiuni caritabile, cu puținele noastre resurse, care constau în ajutorarea persoanelor nevoiașe. Și am observat că cea mai mare bucurie nu consta în primirea acelor mărunte bunuri ci în altceva. Vedeți voi, noi ne pregăteam destul de mult timp cu colinde, cu confecționarea unor mici lucrușoare simbolice din hârtie dar cu mare iubire și din inimă, pe care le dăruiam cu mare bucurie. Vă spun că am văzut în aproape toți ochii lacrimi când i-am încântat cu colindele noastre, le-am văzut mâinile tremârând când primeau acel mic obicet realizat de noi și le simțeam vibrația inimii când îi îmbrățișam sau stăteam pentru un timp să le vorbim după „concertul de colinde”. Și acum întreabă de noi, ne cheamă și ne ducem la ei, și este o mare sărbătoare de fiecare dată când ne întâlnim, este un o Ziua Recunoștinței perpetuă! Asta vă urez și vouă să fiți pentru nevoiașii din localitatea voastră, pentru cei în nevoi sociale (cele necesare vieții) dar mai ales umane (cele necesare sufletului, emoțional vorbind)!!!


Dacă vrei să promovezi inițiativa celor de la Campofrio România,o pot face simplu postând informațiile de pe sau intrând pe pagina de Facebook Campofrio Romania www.facebook.com/CampofrioRomania și World Vision Romania www.facebook.com/WorldVisionRomania, unde vor fi comunicate poveștile copiilor din Dolj.

P.S. Poveste promisă!
Se zvonește că într-un ținut foarte bogat material trăia un rege puternic cunoscut ca un om plin de bogații. Dar cum boala nu ocolește pe nimeni nefiindu-i important rangul lumesc, acest rege a căzut grav doborât de ea la pat. Din dorința de a se bucura iar de zilele cele bune, să se vindece, și-a trimis oamenii de încredere să-i cheme la căptătâiul lui pe cei mai buni și renumiți medici ai vremii pentru a-i dărui înapoi darul de mare preț, pierdut. Toți au venit cu remedii inedite, medicamente și cure deosebite, sfaturi dintre cele mai trebuincioase dar nici unul nu-i obținuse sănătatea. Epuizându-i-se orice nădejde de vindecare, regele era greu întristat și asta îi agrava situația și așa precară. Slăbit fiind îl primește pe un medic puțin cunoscut dar care și-a manifestat dorința de a-i oferi regelui rezolvarea la probleme sale de sănătate. Acesta îl primește puțin încrezător în reușita lui, dar nemaiavând nici o speranță din altă parte, îi îngădui să-și spună punctul de vedere: „Măreț rege, un singur lucru îți lipsește pentru a-ți recupera sănătatea!” „Care este acela?”, se interesă greoi regele. „Trebuie să faci rost de haina celui mai fericit om din lume, să o îmbraci și astfel îți vei recupera sănătatea”.
Astfel că de îndată regele a trimis în cele patru vânturi zvon și oameni să găsească o astfel de persoană. Dar nimeni nu o găsea...
Însă într-o zi, trimișii regelui, întorcându-se întristați pe drumul spre castel, au auzit într-o pădure din apropiere mult zgomot de bucurie și, stupefiați dar și curioși, s-au apropiat să vadă ce se întâmpla. Acolo, în jurul unui foc, era un om care țopăia și cânta de bucurie. „Omule, ce te face așa bucuros?”, au întrebat ei de îndată ce l-au întâlnit. „Păi, iată că de mult tremuram de frig și acum am reușit să fac un foc iar asta mă face cel mai fericit om din lume!” „Omule, fii bun și îndurător față de stăpânul nostru și ne ajută să-i ducem vindecarea căci de multă vreme este grav bolnav” „Dar ce pot face eu un sărman om al pădurii pentru marele împărat?” „Simplu: să ne dai haina ta și noi ți-o vom răsplăti cu mii de galbeni!” „Ei, aici este o problemă, că dacă aveam o haină poate nu aveam așa mare nevoie și de foc...”




Info

http://www.dol.ro/