sâmbătă, 6 iunie 2015

ANUNȚ: Tradiţionalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major de la Cărbunari

În data de 7 iunie 2015, Duminica Tuturor Sfinților, va avea loc tradiţionalul pelerinaj de primăvară la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).
Tema pelerinajului: Preacurata Fecioară Maria, Regina Tuturor Sfinților.
Programul pelerinajului începe sâmbătă 6 iunie, ora 18.00, cu o Veghe la Catedrala ”Sfânta Treime” din Blaj și Capela Arhiereilor.
Duminică, 7 iunie, de la ora 08:00, pelerinajul continuă cu procesiunea de la Catedrala Arhiepiscopală spre Cărbunari. De la ora 10:00 se va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.
Pelerinajul se va încheia cu Paraclisul Maicii Domnului care se va celebra la ora 14.00.
afisoiu4jrftgnvb

Autograful Președintelui...


VĂ MULȚUMESC!

Președintele României în Mica Romă - Blaj

Klaus Iohannis a vizitat Catedrala "Sf. Treime" din Blaj. O tânără şi-a făcut selfie cu preşedintele

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, sâmbătă, Catedrala "Sf. Treime" din Blaj, unde a asistat şi la slujba religioasă, iar la plecare a fost aplaudat, s-a fotografiat cu mai multe persoane, o tânără reuşind chiar să-şi facă un selfie cu şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Catedrala "Sf. Treime" a Bisericii Române Unite cu Roma - Greco-Catolică şi a asistat la o slujbă oficiată de mai mulţi preoţi, în frunte cu Preafericirea Sa Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma - Greco-Catolică.
La slujba care a durat aproximativ 20 de minute au asistat aproximativ 500 de persoane, printre care s-au aflat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.
"În această catedrală încărcată de istorie, gândul ne duce la jertfa episcopilor martiri sub regimul comunist. (...) Ca şi mulţi alţii, tăria cu care aceştia şi-au urmat credinţa, chiar cu preţul vieţii, este fundaţia pe care se sprijină Biserica Română Unită cu Roma. Pe sacrificiul tuturor celor care, indiferent de confesiune, s-au împotrivit comunismului, s-a clădit libertatea noastră de astăzi", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis la finalul slujbei religioase.
În acest context, şeful statului a mai spus că nu trebuie uitată nici Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia, şi "îmbrăţişarea dintre Miron Cristea, viitorul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, şi episcopul Bisericii Române Unite cu Roma, Iuliu Hossu, dar nici mesajul de solidaritate frăţească adresat atunci românilor".
"La aproape 100 de ani de la acel moment cinstim rolul tuturor confesiunilor şi recunoaştem contribuţia diversităţii culturale a majorităţii româneşti şi a tuturor minorităţilor naţionale la reunirea valorilor şi energiilor naţiunii sub noul destin european al României", a conchis Iohannis.
La ieşirea din Catedrala "Sf. Treime", Iohannis a fost aşteptat de o mulţime de localnici, care l-au aplaudat, i-au strâns mâna, unii reuşind să se fotografieze cu şeful statului.
Preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins de iniţiativa unei tinere, care şi-a dorit un selfie cu şeful statului, şi i-a îndeplinit dorinţa.
După baia de mulţime din faţa catedralei, preşedintele Iohannis a avut o întâlnire privată, de aproximativ 30 de minute, cu reprezentaţii Bisericii Arhipiescopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma - Greco-Catolică, care a încheiat programul şefului statului la Blaj.
Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la Blaj în jurul orei 11.00, fiind întâmpinat cu aplauze de cele aproximativ 500 de persoane prezente la evenimentul Bosch Innovation Day, care a fost organizat de concernul german Bosch Rexroth într-una din halele fabricii, situată în zona industrială de la marginea oraşului Blaj.
Klaus Iohannis a vizitat fabrica Bosch, unde i-au fost prezentate cele mai noi tehnologii în domeniu.
Concernul Bosch organizează, sâmbătă, la Blaj, evenimentul Bosch Innovation Day, în cadrul căruia fabrica din localitate poate fi vizitată, fiind prezentate cele mai noi inovaţii ale inginerilor şi cercetătorilor companiei, printre care maşina autonomă creată cu tehnologie Bosch.
La eveniment sunt prezenţi şi reprezentanţi ai managementului grupului Bosch din România, pentru a discuta ultimele rezultate financiare şi previziunile pentru perioada următoare.
În paralel, compania Bosch Rexroth organizează, împreună cu Primăria Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba, Festivalul "Blaj aLive", ce se desfăşoară sâmbătă şi duminică, pe Câmpia Libertăţii din Blaj, şi reuneşte numeroşi artişti români şi internaţionali, printre care interpretul de origine franceză Manu Chao care va concerta sâmbătă.

Domnul Presedinte la BLAJ!



Astăzi, 6 iunie, la orele 12,15, presedintele Klaus Iohannis va fi primit de Preafericitul Cardinal Lucian in Catedrala din Blaj, unde se va celebra un Te-Deum si se vor tine cuvenitele discursuri.

PAX!