sâmbătă, 23 iulie 2011

50% reducere la cartile Nemira. 22 -24 iulie 2011


Astazi, 22 iulie 2011, se implinesc 20 de ani de activitate pentru Editura Nemira.

Cu aceasta ocazie, toate cartile Nemira beneficiaza in acest week-end de o reducere de 50%

Fiecare comanda inregistrata va fi insotita de o carte rara Nemira, cadou!

Plus un concurs pe Facebook :

  • premiul cel mare : 20 de carti rare
  • 2 premii secundare : 10 carti rare fiecare.
Sursa: http://blogulcolectionarului.net/2011/07/50-reducere-la-cartile-nemira-22-24-iulie-2011/

Agricultura verticală - mai aproape de realitate

Cercetătorii din agricultură cred că dacă vor construi ferme în zonele urbane vor rezolva problema foametei din lume. Agricultura verticală, cum este denumită, ar putea hrăni până la 10 miliarde de oameni și ar face ca agricultura să fie independentă de vreme sau de sol. Singura problemă sunt costurile exorbitante date de consumul enorm de energie.

verticalfarm_400Ideea agriculturii verticale nu este nouă, indigenii din America de Sud sau anticii din Estul Asiei au avut straturi verticale sau terase de mii de ani. De la agricultura pe acoperișuri/terase s-a trecut acum la proiectul agriculturii în interiorul clădirilor sau în subteran. Ideea însă este deja pusă în practică, la scară mică de PlantLab în Olanda, iar produsele sunt pe rafturile anumitor supermarketuri din Olanda. Coreea de Sud explorează de asemenea această opțiune iar cercetătorii speră că după încă cinci ani de cercetări vor putea să vină cu proiectul viabil al agriculturii verticale.

O singură fermă cu 30 de etaje așezată în Manhattan ar hrăni 50.000 de oameni. Cu 160 de astfel de clădiri întreaga metropolă New York ar putea fi hrănită un an întreg, fără a depinde de temperatură sau precipitații. Cea mai mare problemă este lumina și electricitatea. Dacă s-ar înlocui tot solul pe care este cultivat grâul din SUA și ar fi mutat în agricultura verticală ar fi nevoie de o cantitate de energie de 8 ori mai mare decât ceea ce pot produce SUA într-un an - și acest necesar s-ar consuma doar în iluminare.

Până în anul 2050 ONU preconizează că populația lumii va fi de 9 miliarde de oameni. Proiectul Vertical Farm estimează că o suprafață de sol cât întreaga America de Sud, administrată prin agricultură verticală, va fi suficientă pentru a asigura hrana întregii populații a globului.

Sursa: http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Agricultura-verticala---mai-aproape-de-realitate-3888.html

Cuvântul sculptează!

23 Iulie – Aproapele

Honoré de Balzac, nuvelist francez, îl certa pe servitorul său pentru că îl prinsese cu o minciună:

-«Ţine minte că niciodată, pentru nici un motiv, nu trebuie să minţim nici să înşelăm pe aproapele nostru.»

-«Însă, domnule» – reluă servitorul – «ce trebuie să-i spun celui care strânge impozitul sau creditorilor atunci când vin şi întreabă de dumneavoastră? Eu, urmând indicaţiile dumneavoastră, spun mereu că nu sunteţi acasă, minţind şi înşelând pe aproapele.»

-«Însă, omul lui Dumnezeu» – reluă Balzac, văzându-se prins, «oare putem să-l considerăm ca aproape al nostru pe alguazil sau pe cei care vin la noi cerând bani?»

Înaintea lui Dumnezeu nu sunt valabile părtinirile de oameni. Aproapele este tot cel care se află lângă mine, alături, fie că mă sâcâie, fie că îmi este de folos.

A-i iubi pe cei care ne sunt agreabili şi nu ne deranjează este destul de uşor. Pentru a-i iubi pe toţi, oricine ar fi, e nevoie de credinţă, e nevoie de a vedea fii ai lui Dumnezeu în fiecare.

Dragostea mea faţă de aproapele este totală sau selectivă?

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro