marți, 3 iunie 2014

În numele eleganței!

În lume multe ne dorim
Și în multe chipuri să fim
Să avem tot ce vedem prin reclame
Să fim de puși prin rame...
Și în numele eleganței am putea
Să renunțăm la orice pentru ea
Să ținem diete, să mergem la solar
Să căutăm medici, să bem ceva amar
Numai bine s-arătăm
Și lumea din jur să încântăm.
Sunt domnițe care se operează
Și natura o forțează
În numele eleganței plătesc
Orice preț pentru ceea ce-și doresc.
Numai că pierd din naturalețe
Și astfel o anumită frumusețe
...
Dar cred că cel mai ușor mod
Care în final dă și un anumit rod
Este să căutăm eleganța prin parfum
Cum este noul Armani, unii spun
Că este de neuitat
O dată ce cu el te-ai dat
Așa că de ce nu am încerca
Un produs de lux să folosim
Și astfel viața să ne-o împlinim?!?


Campania #BeUnforgettable – Codul Eleganței, 2014 Edition caută un răspuns potrivit pentru ce înseamnă astăzi eleganța; oare oamenii de azi mai înțeleg acest cuvânt?


Când mă gândesc la #BeUnforgettable, mintea mă duce la o anumită piesă... care sigur i s-ar potrivi!


Mai multe info pe:

Promisiunile lui Isus către credincioşii care cinstesc Inima Sa Preasfântă



Luna iunie este dedicată Preasfintei Inimi a lui Isus.

1. Le voi dărui toate harurile necesare stării lor de viaţă;
2. Voi dărui pace în familiile lor;
3. Îi voi mângâia în suferinţă;
4. Voi fi scutul lor sigur în viaţă şi mai ales în ceasul morţii;
5.Voi binecuvânta cu îndestulare toate planurile lor;

6. Cei păcătoşi vor afla în Inima Mea un ocean nemărginit de îndurări;
7. Sufletele care zac în lâncezeală vor deveni pline de zel;
8. Sufletele pioase vor ajunge la o mare desăvârşire;
9. Voi binecuvânta casele unde se afla şi se cinsteşte icoana Inimii mele;
10.Preoţilor le voi da daruri care să mişte inimile cele mai împietrite;
11. Numele celor care răspândesc această devoţiune vor fi scrise în Inima mea şi nimic nu le va şterge de acolo.
12. Tuturor celor care se vor împărtăşi nouă luni de-a rândul, în fiecare primă vinere a lunii, le promit harul statorniciei în bine până la sfârşit. Ei nu vor muri lipsiţi de harul meu, nici fără a primi sfintele sacramente. În ceasul din urmă, Inima mea le va fi scăpare sigură. (Această făgăduinţă trebuie înţeleasă în sensul că cine s-a împărtăşit nouă luni [consecutiv] în fiecare primă vineri dobândeşte harul statorniciei până la sfârşit, colaborând şi răspunzând cu fidelitate la chemările harului lui Dumnezeu.)

CONSFINŢIRE CĂTRE INIMA DUMNEZEIASCĂ A LUI ISUS

Preabunule Isuse, Mântuitorul neamului omenesc, priveşte spre noi, care îngenunchem cu smerenie înaintea altarului tău. Suntem ai tăi, voim să fim ai tăi şi ca să fim mai strâns uniţi cu tine, astăzi fiecare dintre noi se consfinţeşte de bunăvoie Inimii tale Preasfinte.

Mulţi nu te-au cunoscut niciodată, mulţi au dispreţuit poruncile tale şi s-au lepădat de tine. Fie-ţi milă şi de unii şi de alţii şi atrage-i pe toţi la Inima ta Preasfântă.

Doamne, fii regele nu numai al credincioşilor care nu s-au îndepărtat niciodată de tine, ci şi al fiilor rătăciţi, care te-au părăsit. Fă-i să se întoarcă în curând la casa părintească, pentru a nu pieri de lipsă şi de foame.

Fii regele acelora pe care i-au înşelat părerile greşite şi al acelora pe care i-a dezbinat neunirea. Cheamă-i la limanul adevărului şi al unirii în credinţă, ca în curând să nu fie decât o singură turmă şi un singur păstor.

Dă Doamne, Bisericii tale, libertate sigură şi fără piedici. Dă tuturor popoarelor liniştea bunei orânduiri şi fă ca de la un capăt la altul al pământului să răsune un singur glas: Lăudată să fie dumnezeiasca Inimă a lui Isus, care ne-a dobândit mântuirea! Ei să-i aducem mărire şi cinste în toţi vecii vecilor. Amin.

Eleganța ieri.. și astăzi!

Mulți cred că eleganța constă în ceea ce văd zilnic la TV și încearcă să imite... Uneori mă gândesc la secolele trecute, la viața din Franța (spre exemplu) și la marile curtezane ce vorbeau mereu despre o eleganță a vremii. Știu că astăzi ar fi deplasat să apari îmbrăcat ca în secolul XVIII, poate la un bal mascat, dar ei parcă aveau un anumit „gust/simț” artistic; ceea ce vreau să spun este că, nu doar încercau să îmbrace niște haine pentru a ieși cumva în evidență, ci simțeau că trebuie ca totul să fie corect: culoarea, materialul etc. Dar astăzi au dispărut parcă aceste simțuri și au fost înlocuite cu ceva care seamănă mai mult a dezordine. Mă rog...
De curând am auzit de campania #BeUnforgettable – Codul Eleganței, 2014 Edition, și m-am gândit mai mult la ce înseamnă să fii „de neuitat” într-o lume în care valorile, atracțiile și moda se schimbă mai ceva decât cursul valutar, și am dedus că trebuie să fii într-un mod unic, diferit, ieșit din tipare, iar noul parfum Armani pare a cuprinde aceste cuvinte în micuța sticluță. Soția îmi spune că ar trebui să încerc, sper să am și șansa...


Mai multe info pe:

FOTO: Seară de veghe și pelerinajul de primăvară la Sanctuarul Arhieparhial de la Cărbunari



Duminică, 1 iunie a.c., a avut loc tradiționalul pelerinaj de primăvară la Sanctuarul Arhieparhial de la Cărbunari.

Evenimentul a debutat sâmbătă, 31 mai la Parohia Blaj II – Capela Arhiereilor, unde a avut loc o seară de veghe şi de rugăciune ca o pregătire pentru Pelerinajul de la Cărbunari. După Rânduiala Vecerniei, Părintele Jean-Baptiste Robin, Rectorul Sanctuarului Arhieparhial de la Cărbunari a prezentat o meditaţie despre Sfântul Ludovic M. Grignion de Montfort şi a Sfântului Vitalius. În timpul Sfântului Rozariu care a urmat, Parintele Rector al Sanctuarului a expus spre veneraţie si moaştele acestor doi sfinti care au fost depuse în altarul Bisericii din Cărbunari.



Duminică, 1 iunie, la ora 8:30, procesiunea a plecat din faţa Catedralei Mitropolitane spre Cărbunari.





În ciuda vremii urâte, ploaie însoţită de noroi, pe drumul către Cărbunari numeroşi credincioşi au îndurat aceste condiţii pentru a se putea ruga împreună şi pentru a fi alături de părintelui Jean Baptiste Robin, care a fost numit Rectoru al Sanctuarului.






La ora 10:00 în Sanctuarul din Cărbunari 
Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei, a binecuvântat altarul şi chivotul, după care a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.










Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost pontificată de Preasfinţitul Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, însoţit de un sobor de preoţi dintre care amintim pe părintele Vicar arhiepicopal Ioan Fărcaş, pr. Cristian Rus, pr. Florian Gutiu, Rector al seminarului arhiepiscopal şi părintele Lucian Dinca, călugăr augustinian asumpţionist, stareţul mănăstirii din Bucureşti, cel care a făcut meditaţiile din ziua precedentă dedicată Întâlnirii Tineretului Greco-Catolic din Arhieparhia de Alba-Iulia şi Făgăraş.

În meditaţia sa, Preasfinţitul Claudiu ne-a vorbit despre cum putem să-L cunoaştem pe Tatăl, pe Creatorul fericirii noastre, pe cel care ne menţine în via Sa, în credinţa noastră primită ca dar de la El. Pornind de la rugăciunea Fiului ne regăsim pe noi trăitori într-un timp al lui Dumnezeu care este şi care va fi, o suspendare între ,,déjà’’ şi ,,nu încă’’. O trăire marcată de lumină şi cunoaşterea ca dar de la Cel de sus.

La finalul Sfintei Liturghi, Preasfinţitul ne-a vorbit despre copiii care trebuie să se lase ajutaţi pentru a creşte în putere şi în credinţă, învăţătura care face o paralelă între ce am trăit sâmbătă şi ce trăim acum, noi pelerini care venim ca nişte copii la Maria, mama noastră.




Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, roagă-te pentru noi !

Maria, Mama săracilor, roagă-te pentru noi !




Pr. Cristian Rus
Aurel Cornea

Sursa foto: Ciprian Vestemean/Sora Benigna

:)

:)