sâmbătă, 5 martie 2011

Dragostea durează 8 secunde

La Embassy pe Lipscani, okazii.ro s-a lansat prima carte scrisa pe Facebook in Romania. Intitulata “Dragostea dureaza 8 secunde (cat sa spui cel mai tare text de agatat)“, cartea este cel mai mare ghid de agatat scris vreodata si are 1221 de autori, toti fiind prieteni Okazii in cadrul retelei de socializare Facebook.

Cartea poate fi descarcata de aici.



Ieşind cu o altă femeie



Sotia mea mi-a recomandat sa ies cu o alta femeie.

“- Tu stii ca o iubesti!” – îmi zise intr-o zi, luându-ma prin surprindere. ” – Viata este foarte scurta, dedica-i timp ” …
“- Dar eu te iubesc pe tine “, am protestat.
“- Stiu, dar o iubesti si pe Ea, deasemenea”.
Cealalta femeie pe care sotia mea dorea sa o vizitez era Mama mea, vaduva de niste ani, dar serviciul si copiii mei faceau ca sa o vizitez numai ocazional. In seara asta am sunat-o sa o invit la cina si la film.
“- Ce s-a întâmplat? Esti bine?” m-a întrebat.
Mama mea este tipul de femeie pe care, o chemare seara târziu, noaptea, sau o invitatie surpriza este un indiciu de veste rea.
“- Am crezut ca ar fi placut sa petrec ceva timp cu Tine”, am raspuns, “amândoi, singuri … ce parere ai?”.
Reflectând un moment la asta, zise:
“- Mi-ar place foarte mult”…
Vineri, in timp ce conduceam, dupa serviciu, sa o iau, ma simteam nervos, nervozitatea care precede o întâlnire … Si, pentru Dumnezeu!, când am sosit la casa ei, am vazut ca si Ea era foarte emotionata!
Ma astepta in poarta, îmbracata în vechiul ei palton, îsi încretise parul si îmbracase o rochie cu care sarbatorise ultima aniversare de nunta; fata ei râdea si iradia lumina ca un înger.
“- Le-am spus prietenelor mele ca o sa ies cu fiul meu si au fost foarte emotionate” – îmi povesti urcând in masina.
Am fost la un restaurant nu foarte elegant, dar foarte primitor. Mama mea se sprijini de bratul meu ca si cum era “Prima Doamna a Natiunii”.
Dupa ce ne-am asezat, a trebuit sa-i citesc meniul. Ochii ei vedeau numai literele mari.
Pe la mijlocul listei, mi-am ridicat privirea spre ea, Mama mea, asezata pe partea cealalta a mesei, doar ma privea. Un surâs nostalgic se vedea pe buzele ei.
“- Când erai micut, eu eram cea care iti citea meniul. Iti amintesti?”.
“- Atunci, e momentul sa te relaxezi si sa-mi permiti sa-ti înapoiez favoarea”, am raspuns.
In timpul cinei am avut o conversatie agreabila, nimic extraordinar, doar ne-am pus la zi unul cu viata celuilalt. Am vorbit atâta, ca am pierdut filmul.
“- Voi iesi cu tine altadata, dar numai daca ma lasi sa te invit eu “, spuse mama mea.
Când am dus-o acasa îmi parea rau ca ne desparteam, am sarutat-o, am îmbratisat-o si i-am spus cât o iubesc.
“- Cum a fost întâlnirea?” a vrut sa stie sotia mea când m-am întors in noaptea aceea.
“- Foarte placuta, iti multumesc”, am privit-o recunoscator spunându-i, mult mai mult decât mi-am imaginat”.
Câteva zile mai târziu Mama mea muri de un infarct; totul a fost atât de rapid, ca nu am putut face nimic.
Dupa putin timp am primit un plic de la restaurantul unde cinasem cu Mama. Continea o nota care spunea: “Cina este platita anticipat, eram aproape sigura ca nu voi putea fi aici, oricum am platit pentru tine si sotia ta …., niciodata nu vei putea întelege ce a însemnat noaptea aceea pentru mine …. TE IUBESC! Mama ta.

In acest moment am înteles importanta de a spune la timp ” TE IUBESC” si de a le oferi fiintelor noastre dragi timpul (spatiul) pe care îl merita. Nimic in viata nu este mai important decât Dumnezeu si Familia ta, deci da-le timp pentru ca ei nu pot astepta si aminteste-ti mereu – Dumnezeu iarta, dar Timpul nu iarta si nici nu se poate intoarce niciodata!

Sursa: http://sfantatreimebc.org/pictura/?cat=32&paged=6