marți, 17 mai 2011


Centrul Spiritual Manresa, organizează reculegere
pentru logodnici și pentru cupluri care să gândesc la căsătorie chiar dacă nu într-un termen imediat.

Titlul reculegerii:

„De la îndrăgostire la iubire”

Programul începe:

vineri, 27 mai la ora 19.00

şi se termina:

duminică, 29 mai la ora 14.00.

Link: http://www.iezuiti.ro/2011/05/12/de-la-indragostire-la-iubire-reculegere/

Pentru înscriere sau alte informaţii puteţi contacta:

Centrul Manresa, tel. 40.64.71 (69); 0744.921.777

e-mail: centru.manresa@cluj.astral.ro

sau pe Pr. Henryk, tel. 0745.270.326.

O adolescentă britanică a murit din cauza unor complicaţii date de un contraceptiv oral


Charlotte Porter

Contraceptivul oral Dianette a făcut o nouă victimă la sfârşitul lunii martie, când Charlotte Porter, o adolescentă britanică de 17 ani din Kent, a murit din cauza unui cheag de sânge cauzat, se pare, de acest medicament. Tinerei i s-a prescris Dianette ca tratament împotriva acneei, o utilizare comună pentru pastila promovată de asemenea ca metodă de contracepţie comodă şi eficientă, citim pe CulturaVietii.ro.

Medicamentul suprimă ovulaţia şi totodată modifică endometrul (mucoasa uterină) pentru a preveni implantarea ovulului fertilizat, dacă totuşi fertilizarea se produce. Acesta din urmă este aşadar un efect avortiv, în general trecut sub tăcere pentru a nu cauza probleme etice utilizatorilor – o metodă de manipulare des utilizată în industria farmaceutică şi medicală. Două săptămâni după primirea reţetei, adolescenta britanică a sucombat din cauza unui embolism pulmonar provocat de formarea unui cheag de sânge într-o venă (tromboză venoasă). Conform cotidianului The Telegraph, citat de portalul LifeNews.com, tânăra a fost dusă la spital după ce a acuzat dureri şi edemă la piciorul stâng. În timp ce aştepta rezultatele unei analize de sânge, a leşinat pe coridorul spitalului şi a murit câteva ore mai târziu.

Cazul lui Porter este similar cu al altei femei britanice, Helen Schofield (33 de ani), care a murit în 2009 din aceeaşi cauză după ce a urmat un tratament de două luni cu Dianette, prescris de medic pentru reglarea ciclului menstrual. Investigaţia asupra morţii lui Schofield a confirmat că medicaţia luată i-a fost fatală, conform aceluiaşi cotidian. Un purtător de cuvânt al companiei Bayer, producătorul contraceptivului, comentase atunci pentru The Telegraph că administrarea oricărui contraceptiv oral prezintă un risc “uşor crescut” de formare a unui cheag de sânge. Un studiu din 2009 publicat de British Medical Journal arăta că riscul cel mai mare de formare de cheaguri de sânge se manifestă la contraceptivele care conţin desogestrel, acetat de cyproteronă sau drospirenonă. Acetatul de cyproteronă este unul din ingredienţii activi din Dianette.

În România, în urmă cu câteva luni, cazul Lianei Dumitrescu, deputat al minorităţii macedonene, a ţinut atenţia presei după ce femeia a murit într-un mod asemănător (detalii).

Sursa: vedeţi aici http://www.catholica.ro/2011/05/15/o-adolescenta-britanica-a-murit-din-cauza-unor-complicatii-date-de-un-contraceptiv-oral



Cuvântul sculptează!

17 Mai – Scrisoarea

Joselito era un copil mic, de patru ani, care trăia singur cu mama sa, o femeie săracă şi foarte pioasă. Într-o dimineaţă s-a dus în vizită la un vecin, Don Simon, care obişnuia să scrie scrisorile mamei sale.

- «Don Simon,» – îi spuse – «vă rog, îmi scrieţi o scrisoare?»

- «Tu, o scrisoare? Cui vrei să-i scrii? Ia, spune-mi!»

- «Păi scrieţi: „Dragă Domnule Prunc Isus…”.»

- «Scumpule, dar ce vrei să-i spui tu Pruncului Isus?»

- «Spuneţi-i că mama doarme de ieri după-amiază şi… să vină să o trezească el, că eu nu pot.»

- «Dar ce-ai făcut ca să o trezeşti pe mama?»

- «Ca întotdeauna: i-am dat o îmbrăţişare şi un pupic.»

- «Şi nu ai observat nimic?»

- «Da, era cam rece. În casă la noi este foarte frig.»

Don Simon, îmbrăţişându-l cu drag pe copil, îi spuse:

- «Dragule, Pruncul Isus cunoaşte deja scrisoarea ta. Să mergem acasă.»

Copilul, rămas fără mamă, avea să fie adoptat de Don Simon.

Mama a ştiut să sădească în copil atâta încredere în Pruncul Isus, câtă era necesară pentru a-i scrie o scrisoare, iar Isus a dat curs rugăminţii micuţului, chiar dacă răspunsul nu a corespuns, întocmai, cu ceea ce copilul cerea.

Dumnezeu ne ascultă întotdeauna şi ştie ce anume este cel mai bine pentru noi.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro