joi, 12 decembrie 2013

«Omul anului» pentru revista Time: Papa Francisc



Papa Francisc a fost proclamat „Omul anului” de revista Time, care îi va dedica astfel coperta râvnită de multe celebrităţi planetare. Cu toate acestea, a spus pr. Lombardi, directorul Sălii de Presă a Sf. Scaun, „faptul în sine nu este surprinzător, ţinând cont de rezonanţa şi atenţia foarte vastă de care s-a bucurat alegerea Papei Francisc şi începutul noului pontificat. Este un semn pozitiv faptul că una din cele mai prestigioase distincţii din presa internaţională este atribuită unui om care vesteşte lumii valorile spirituale, religioase şi morale, şi vorbeşte cu eficacitate în favoarea păcii şi a unei dreptăţi mai mari.

În ce-l priveşte pe Sfântul Părinte – a continuat pr. Lombardi – el nu caută faimă şi succes, pentru că îşi desfăşoară slujirea sa pentru a vesti Evanghelia iubirii lui Dumnezeu pentru toţi. Dacă această slujire îi fascinează pe oameni şi le transmite speranţă, Papa este mulţumit. Iar dacă alegerea sa ca «om al anului» înseamnă că mulţi au înţeles acest mesaj, cel puţin în mod indirect, pentru Papa este cu siguranţă un motiv de bucurie”.

Papa Francisc este al treilea pontif care a fost numit «Omul anului» de revista Time. În 1962, distincţia a fost atribuită papei Ioan al XXIII-lea, iar în 1994, lui Ioan Paul al II-lea.


Sursa:ro.radiovaticana.va