marți, 12 august 2014

Reacţii după moartea lui Robin Williams: Rude, personalităţi, politicieni regretă decesul actorului

Rude, personalităţi din industria de divertisment şi din lumea sportului, politicieni şi-au exprimat regretul la aflarea veştii despre decesul actorului Robin Williams, la vârsta de 63 de ani, în urma unei posibile sinucideri.

Actorul Kevin Spacey, care a jucat alături de Williams în filmul "Shrink" (2009), a deschis seria mesajelor-tribut aduse pe Twitter legendei hollywoodiene, vorbind despre prietenul său "care a făcut lumea să râdă şi să gândească". "Îmi voi aminti acest lucru şi îl voi onora. Un mare om, artist, prieten. Îmi va lipsi nemăsurat", a mai scris acesta.
Actriţa Sarah Michelle Geller a postat pur şi simplu o colecţie de fotografii cu ea alături de Williams.
Starul tenisului german Boris Becker a scris: "Odihneşte-te în pace, Robin Williams! Nu pot să cred... condoleanţe familiei şi prietenilor!".
"Nu pot să cred vestea despre Robin Williams. Le-a oferit atât de mult atât de multor oameni. Sunt devastată", a scris realizatoarea TV Ellen DeGeneres.
Starul seriei "Austin Powers" Verne Troyer a spus despre Robin Williams că a fost "cel mai bun dintre cei buni", în timp ce Cher a scris: "Oh, Robin. A fost un om drăguţ şi dulce. Trăia la voltaj înalt, mintea îi era mereu trează, a fost cine a fost, o ştiu prea bine".
Actorul Steve Carrell a scris despre Robin Williams că "a făcut lumea un pic mai bună", iar Minnie Driver, care a jucat alături de actor în "Good Will Hunting", l-a caracterizat ca fiind "un suflet frumos şi bun".
Preşedintele american Barack Obama l-a descris pe Williams ca fiind "unic". "Robin Williams a fost aviator, doctor, geniu, dădacă, preşedinte, profesor, Peter Pan şi orice altceva. Dar a fost unic", a spus Obama, adăugând: "A venit în vieţile noastre ca un extraterestru şi a sfârşit prin a atinge orice element al spiritului uman. Ne-a făcut să râdem. Ne-a făcut să plângem. Le-a oferit gratuit şi cu generozitate talentul său nemăsurat celor care aveau nevoie mai mult - de la trupele noastre din străinătate la cei marginalizaţi de pe străzi".
Actorul Steve Martin a scris, la rândul său "Sunt extrem de şocat de pierderea lui Robin Williams, un caracter nobil, un mare talent, partener de actorie, suflet autentic", iar Sharon Osbourne şi-a exprimat şi ea regretul la aflarea veştii despre decesul lui Robin Williams.
"Nu, Robin, erai atât de iubit", a scris actriţa Mia Farrow, în timp ce ciclistul Lance Armstrong a spus: "Îmi voi aminti mereu de tine ca de un prieten grozav. Te iubesc şi îmi vei lipsi groaznic".
Ben Stiller, actor de comedie din generaţia care a urmat celei din care a făcut parte Robin Williams, a spus că "un mesaj pe Twitter nu este suficient pentru a descrie talentul lui Williams".
Jared Leto, actor şi solist al trupei rock 30 Seconds to Mars, a declarat pe Twitter că "Robin Williams a fost un om original şi curajos".
De asemenea, Michael J. Fox, starul francizei "Back to the Future", a spus că Robin Williams era "amabil şi genial".
Jeff Bridges, prezent luni seară la premiera newyorkeză a filmului "The Giver", a vorbit despre fostul lui partener din filmul "Regele pescar": "Sunt plin de emoţii contradictorii în această seară. Îmi e greu să mă aflu aici, din cauza acestor emoţii şi sentimente. Am pierdut un prieten drag, Robin Williams. Era un om atât de strălucitor. Sufletul meu este alături de familia lui în aceste momente".
Prezent la acelaşi eveniment, producătorul filmului "The Giver", renumitul Harvey Weinstein, a declarat: "Dacă ar fi fost acum pe scenă, el (Robin Williams, n.r.) ar dori ca petrecerea să continue. Ne va fi dor de el şi, indiferent de circumstanţe, Robin a fost un uriaş în industria noastră şi, cel mai important, un om mare".
Şi alte vedete de la Hollywood au deplâns pe Twitter moartea talentatului actor american: "Sunt uluit!", a declarat Bill Cosby, "Am inima frântă", a scris Danny DeVito, "să ne amintim de prietenul nostru Robin Williams", a spus David Letterman, iar Lenny Kravitz a adăugat: "Robin Williams, a fost o onoare să te cunosc".
"Robin, îmi pare atât de rău că Pământul nu a mai meritat să te aibă. Sper că vei găsi fericirea acolo unde ai plecat", a declarat şi actorul Jason Alexander.
"Odihneşte-te în pace, Robin Williams. Este o pierdere atât de mare. A plecat dintre noi, dar nu va fi uitat niciodată", a scris la rândul său pe Twitter actorul Morgan Freeman, iar Ringo Starr, fostul membru al trupei The Beatles, a adăugat: "La revedere şi Dumnezeu să te binecuvânteze, Robin Williams".
"Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă acum către familia lui Robin Williams. L-am întâlnit o singură dată, dar acela a fost unul dintre cele mai plăcute momente din viaţa mea. Odihneşte-te în pace, Robin Williams", a declarat la rândul ei cântăreaţa Pink.
Actorul american Robin Williams a fost descoperit decedat luni la domiciliul său.
Poliţia din Marin County, din statul american California, informează într-un comunicat că un "individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California" şi că o cauză probabilă a decesului ar fi "sinuciderea prin asfixiere".
Poliţia a anunţat deja iniţierea unei anchete "cu privire la cauzele şi circumstanţele decesului".
Williams a fost văzut ultima dată în viaţă de soţia sa, duminică seară, în jurul orei locale 10.00.
O autopsie este programată pentru marţi, la biroul de medicină legală din Marin County.
Soţia actorului, Susan Schneider, a declarat: "Inima mi-e frântă. În numele familiei lui Robin, cerem să ni se respecte viaţa privată în această perioadă de durere profundă. Aşa cum a rămas în memoria tuturor, sperăm că nu decesul său va fi elementul central, ci nenumăratele momente de bucurie şi râsetele oferite milioanelor" de oameni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. De asemenea, la începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.
Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să "îşi reînnoiască angajamentul" de a continua programul de abstinenţă. Potrivit site-ului tmz.com, Robin Williams se înscrisese în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca "un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii". Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni.
Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Cu toate acestea, Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată şi nu a mai consumat alcool de atunci.
"Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă mică de Jack Daniel's. Apoi am auzit o voce (...) care îmi şoptea la ureche: «Hei, ia doar o gură, doar una». Am băut şi apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede", a declarat Robin Williams publicaţiei Parade.
Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.