duminică, 29 iunie 2014

Creştinii, musulmanii şi evreii s-ar putea ruga în acelaşi loc. Cum arată construcţia ce ar găzdui toate cele trei religii - FOTO, VIDEO

Un proiect îndrăzneţ, de construcţie a unui lăcaş de cult în care se vor afla o biserică, o moschee şi o sinagogă, a fost lansat. Locul construcţiei este Petriplatz, în inima capitalei Germaniei, Berlin. 

Proiectul, intitulat "House of One", are nevoie de suport financiar din partea tuturor celor care privesc cu ochi buni o astfel de iniţiativă.
Design-ul construcţiei a fost deja ales printr-un concurs, informează BBC News Magazine.
"Din punctul de vedere al unui evreu, oraşul unde a fost pus la punct un plan pentru ca evreii să sufere este acum oraşul unde trei religii monoteiste care şi-au pus amprenta asupra culturii europene îşi dau mâna", a declarat unui dintre liderii religioşi, Rabbi Tovia Ben Chorin.
"Putem face asta. Sunt oameni care nu pot face asta în fiecare grup, ceea ce e o problemă, dar trebuie să începem de undeva şi asta şi facem", a mai precizat el pentru BBC.
Fiecare dintre cele trei religii va avea un spaţiu egal, dar repartizat în mod diferit, precizează arhitectul proiectului, Wilfried Kuehn.
"De exemplu, sunt amenajate două nivele pentru moschee şi sinagogă şi unul singur pentru biserică. Va fi o orgă în biserică, iar în moschee sunt locuri unde se pot spăla picioarele", a declarat Kuehn.
Pastorul Gregor Hohberg susţine că "House of One" va fi amplasată exact în locul în care s-a aflat prima biserică din Berlin, construită în secolul al XII-lea. Biserica Sfântului Petru a fost afectată puternic de bombardamentele de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial din Berlin, iar ceea ce a rămas din ea a fost distrus după război de autorităţile Germaniei de Est.
Proiectul are nevoie de 43.500.000 de euro, iar până în moment au fost strânşi 17.580 de euro, de la 336 de donatori.





Sursa