luni, 18 iulie 2016

Trei vicii ale dimineții care afectează întreaga zi

1. Verificarea poștei electronice și a rețelelor sociale
          Smartphone-ul dumneavoastră încurajează această deprindere, care în realitate nu este foarte „inteligentă”: de îndată ce vă treziți verificați e-mailul, WhatsApp, Facebook, Twitter și celelalte rețele sociale la care participați. Care este problema acestui viciu? E simplu: începeți să vă conectați la viața altora și la aspectele legate de muncă, înainte de a vă conecta cu voi înșivă! Permiteți ca potopul lucrurilor externe să-și pună amprenta asupra începutului zilei, trăgând-o într-un flux fără direcție. Este mai bine să fiți protagonistul conștient, care începe ziua cu seninătate, cu o rugăciune de mulțumire sau de cerere, având grijă de igienă și de aspectul personal, întâmpinând cu un zâmbet și cu un sărut familia, făcând un mic dejun sănătos și pregătindu-vă pentru o zi de muncă productivă și constructivă.
2. Citirea sau ascultarea știrilor negative
          Cunoașteți bine acest lucru. Mijloacele mass-media acordă întotdeauna prioritate la ceea ce face senzație, iar într-o lume ca și a noastră face senzație tot ceea ce distruge: tragedii, pericole, probleme, amenințări... Este evident faptul că trebuie să fim conștienți de problemele mondiale (în măsura în care putem ajuta la rezolvarea lor și nu doar pentru a ne plânge), dar începutul zilei nu reprezintă cel mai bun moment pentru a ne activa în această privință. Veștile proaste stimulează furie și teamă, iar aceastea din urmă stimulează eliberarea de cortizol, care este hormonul de stres. Respectați seninătatea și armonia la începutul zilei!
3. Grija pentru îndeplinirea sarcinilor la locul de muncă
          Tocmai ați început ziua și deja vă „pre-ocupați”: „pre-ocuparea” înseamnă a se ocupa în mod anticipat. Se anticipează mental o mulțime de chestiuni, de care nu vă puteți ocupa cu adevărat în prezent. Aceasta generează anxietate încă din primele momente ale zilei. Este un moment pentru toate, iar fiecare lucru trebuie să fie realizat la timpul său! Învățați să trăiți prezentul. Dacă la micul dejun vă gândiți sau vorbiți despre ceea ce trebuie să faceți la locul de muncă, nici nu munciți și nici nu luați un mic dejun sănătos.

Traducere: Liviu Ursu