miercuri, 9 aprilie 2014

:)

:)

Papa Francisc le dăruiește credincioșilor o ediție de buzunar a Evangheliilor



"Nu există nicio limită la îndurarea lui Dumnezeu" față de noi, a repetat Papa Francisc, de mai multe ori, împreună cu credincioșii adunați în Piața Sfântul Petru, făcând o serie de considerații la Evanghelia zilei: Învierea lui Lazăr.

"Și acum aș vrea să fac un gest simplu pentru voi", a spus Sfântul Părinte la încheierea tradiționalei rugăciuni mariane din Piața Sfântul Petru, în care s-au adunat și în această duminică mii de credincioși.

"În duminicile trecute am sugerat procurarea unui mic volum cu Evangheliile, pe care să-l aveți cu voi în timpul zilei pentru a-l putea citi des. Apoi m-am gândit la antica tradiție a Bisericii, în timpul Postului Mare, de a încredința Evanghelia catehumenilor, celor care se pregătesc pentru Botez", a continuat Sfântul Părinte, explicând motivul unui astfel de dar.

"Iată de ce azi, vreau să vă ofer vouă, care vă aflați în Piața Sfântul Petru, ca un gest valabil însă pentru toți, un volum de buzunar cu Evangheliile. Vă va fi distribuit gratuit. Luați-l, purtați-l cu voi și citiți-l în fiecare zi: este Isus cel care vă vorbește (…) Și, asemenea Lui vă spun: în mod gratuit ați primit, în mod gratuit să dați!"

"În schimbul acestui dar, faceți un gest de caritate, un gest gratuit de iubire, o rugăciune pentru un dușman, un gest de împăcare", a spus Papa, continuând: "În zilele noastre, evanghelia poate fi citită și cu ajutorul numeroaselor instrumente tehnologice. Se poate purta o Biblie întreagă într-un telefon mobil sau într-o tabletă. Important este să se citească Cuvântul lui Dumnezeu prin toate mijloacele și primit cu inimă deschisă. Doar atunci sămânța bună duce la roade bune".


Sursa:ro.radiovaticana.va