luni, 6 decembrie 2010

Pupici...

- Lume lume, avem pupici gratis!!!
- Domnișoară, mai ieftini nu aveți?!?...
- Ba da, îi plătesc eu...

Moșul...

Bunul Moş Nicolae

Astăzi vine Moş Nicolae,
Cu un sac de dulciuri mare
Şi-mparte cu bucurie,
Copiilor câte-o jucărie.

El se uită-ncetişor,
În casă la orice prinţişor,
Dacă-i bun şi-ascultător,
El primeşte un cadou.

Dacă-i rău şi nu ascultă,
Moşu-i aduce-o nuieluşă,
Şi i-o pune-n papucei
Ca s-o vadă,
Când se trezeşte, lângă ei.
6 Decembrie 1998
La mulți ani de binecuvântări tutoror acelora ce poartă numele acestui sfânt!
Să trăiți și voi la fel ca el...

La cules de... Moș Nicolae

Am găsit două articole superbe ce merită citite pe:
http://realitateazilnica.blogspot.com/2008_12_01_archive.html
Lectură plăcută!!!


Sărbători triste...


Nu pentru toti copiii ziua de 6 decembrie inseamna ceva. Daca unii asteapta cu bucurie aceasta zi, se pregatesc sa-l intampine pe mos, isi fac ghetutele, sunt cuminti si ascultatori (doar in aceasta zi ce-i drept), altii pot doar sa isi imagineze asta. Sa visezi nu costa nimic, nu? Copiii fara parinti, care traiesc pe strazi, se lupta in fiecare zi sa supravietuiasca, se hranesc cu resturile pe care le gasesc prin gunoaie si pot doar sa privesca cu ochii tristi prin vitrinele magazinelor cu jucarii. Asa l-am surprins zilele trecute pe un baietel de vreo 8-9 ani. Se oprise pentru un moment din activitatea lui zilnica, cersitul, pentru a-si arunca privirea in vitrina unui magazin cu jucarii si articole pentru copii. Cu siguranta nu a avut asa ceva niciodata. Se putea observa dupa haina ponosita, murdara si scurta la maneci, ca era un copil al strazii, ca Mos Nicolae nu venise niciodata la el... . Dupa privirea si dupa manutele inegrite cu care atingea vitrina, iti puteai da seama ca si-ar dori macar sa intre acolo, insa geamul acela prin care privea era ca un zid pe care n-o sa-l poata darama probabil niciodata... La un moment dat s-a dezlipit brusc de vitrina, ca parca trezit dintr-un vis, s-a uitat in jur, si-a dat seama de realitatea in care traieste si a plecat mai departe, intinzand mana la fiecare trecator in speranta de a primi un banut...
Asemenea copiii, parasiti, abandonati, sunt multi... pentru ei sarbatorile de iarna sunt o zi in plus, o zi normala, obisnuita... Copiii strazii sunt cei care nu pot simti caldura unui camin, nu pot admira propriul lor brad impodobit, nu pot deschide cadourile de Craciun, nu pot simti aroma cozonacului proaspat scos din cuptor...



De la Sfânt la... Moș Nicolae...


Sarbatoarea Sfantului Nicolae a luat amploare odata cu trecerea timpului. Daca in trecut Sfantul Nicolae era considerat ocrotitorul copiilor, al marinarilor, al brutarilor, al fetelor fara zestre, al victimelor sistemului judiciar, astazi multi dinte noi am uitat adevarata semnificatie a zilei de 6 decembrie.
Printre multele minuni savarsite de Nicolae, cea mai cunoscuta este cea a fetelor care din cauza saraciei nu aveau zestre si nu se puteau casatori. Sf. Nicolae le ajuta aruncandu-le pe fereastra cate o punga cu galbeni si astfel fiecare fata se va putea marita.
In vremurile noastre, insa ziua de 6 decembrie nu mai are o semnificatie simbolica, ci una materiala. Darurile de Mos Nicolae sunt din ce in ce mai consistente si mai numeroase. Cei mici nu se mai asteapta sa primeasaca de la mos doar dulciuri, fructe si eventual o nuielusa pentru cei care nu au fost cuminti, ei isi doresc jucarii din ce in ce mai... mari, mai frumoase si... mai valoroase. Cei mari au si ei de asemenea dorinte la fel de... scumpe: bijuterii, haine de firma, masini, excursii. Acestea sunt cateva din cadourile la care ravnesc... . Un lucru fara valoare – materiala - nu este tocmai potrivit pentru Mos Nicolae.
Din protectorul copiilor si facatorul de minuni de altadata, Sfantul Nicolae, a devenit Mos Nicolae, aducatorul de cadouri scumpe si extravagante.



Un obiectiv nou… pe masa de lucru...


Mi-am propus și lucrez de ceva vreme, la un material despre fostul meu Părinte spiritual Bernard Ștef Ștefan.
a
Puțini mai văd astăzi folosul unui duhovnic (spiritual), căci vremurile ne schimbă gândurile, valorile și nu prea facem nimic. Cine vrea să ajungă departe în înțelepciune, alege calea cea mai grea, dar care sigur duce la punctul gândit.
a
Când avem ajutor, mai ușor creștem!
a
În curând…