marți, 3 mai 2011

Cuvântul sculptează!

3 Mai – Mama

Există o legendă egipteană foarte veche şi deosebit de frumoasă. Frumoasă pentru mesajul pe care îl conţine: Dumnezeu a luat un pumn de lut din Nil pentru a-l forma pe primul om. Când lua lutul, un rac l-a muşcat de mână. Din rană au ţâşnit trei picături de sânge asupra lutului pe care îl ţinea în mână. Cu acest lut, stropit şi amestecat cu sânge divin, Dumnezeu a format inima mamei.

Mama este unul dintre cele mai mari daruri pe care Dumnezeu îl face fiecărui om. Tatăl îi dă fiului ceva dintr-al său. Mama îi dă ceva din ea însăşi. Un proverb chinez spune: „tatăl şi fiul sunt doi; mama şi fiul sunt o singură realitate”.

Printre cele mai mari daruri pe care Isus ni le-a făcut este acela de a ne fi dat ca mamă pe propria sa Mamă: „Iată fiul tău, iată mama ta” (In 19,26.27).

Această maternitate a Mariei într-adevăr a fost amestecată cu sânge divin: sângele Fiului său Isus.

Sursa: A vorbi cu Isus de pe www.pastoratie.ro

Vaticanul invită la reflecţie după moartea lui bin Laden

Osama bin Laden

Vaticanul cheamă la o reflecţie şi nu la celebrare în contextul uciderii liderului al-Qaida, Osama bin Laden, creierul din spatele atacurilor teroriste din 11 septembrie, ce au dus la moartea a peste 3.000 de persoane. Preşedintele american Barack Obama a anunţat duminică noaptea faptul că o echipă a forţelor armate a atacat vila în care se ascundea bin Laden şi l-a ucis după un scurt schimb de focuri. Cel mai căutat terorist la nivel mondial se ascundea în orăşelul Abbottabad din Pakistan, în provincia nordică Khyber Pakhtunkhwa.

Pr. Federico Lombardi, directorul biroului de presă al Vaticanului, a spus într-o declaraţie de presă de ieri că “un creştin nu găseşte niciodată ca fiind plăcută vestea omorârii unui om”. A spus ca bin Laden “a fost responsabil de acte grave ce au provocat diviziune şi ură între oameni, manipulând religia pentru scopurile sale”, adăugând că moartea sa “este o ocazie de reflecţie asupra responsabilităţii fiecăruia în faţa lui Dumnezeu şi a omenirii”. A spus apoi că speră că evenimentul “nu va deveni o altă ocazie de răspândire a urii, ci un impuls dat păcii”.

Conform Pentagonului, trupul lui bin Laden a fost aruncat în marea nord-arabică, după o tradiţie funerară islamică. În Pakistan, guvernul a închis şcolile şi bisericile creştine şi a întărit paza în zonele creştine, temându-se de represalii ale adepţilor lui bin Laden. Paul Bhatti, consilier special al guvernului pe tema minorităţilor religioase, a declarat pentru agenţia Fides: “Situaţia este tensionată. Guvernul este atent şi aplică măsuri preventive.” Pr. Mario Rodrigues, director al Societăţilor de Misiune Pontificală din Pakistan, a declarat tot pentru Fides că “în Pakistan creştinii sunt victime inocente, chiar şi în această situaţie: orice scuză este bună pentru a-i ameninţa sau ataca”.

Sursa: http://www.catholica.ro/2011/05/03/vaticanul-invita-la-reflectie-dupa-moartea-lui-bin-laden